Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Még nem dobja be a törülközőt a csongrádi ifjúsági ház

Csongrád - A pletykákkal ellentétben nem zár be a tavaly megnyílt ifjúsági ház Csongrádon, de azt elárulta az üzemeltető, hogy tartalékaikat már felélték, és szinte a hétvégék tartják el a létesítményt. A felújított épület egyébként beázik, és a jakuzzit sem lehet használni.
Híre ment Csongrádon, hogy a felújított ifjúsági ház üzemeltetői bedobják a törülközőt a gyér forgalom miatt. Az épületet, amit tavaly korszerűsítettek 120 millió forintért, júliusban nyitották meg a nagyközönség előtt. Szeptemberben még bizakodó volt a működtető, de az ősz közepére kiderült, délelőttönként egyáltalán nincs igény szolgáltatásaikra, ezért novembertől átálltak a délutáni nyitva tartásra. Azóta csak a bérletesek, azok is előzetes bejelentkezéssel jöhetnek délelőtt a házba.

– Úgy terveztük, hogy a bowling- és a fallabdapályát napi 4 órán át használni fogják. Ehhez képest 30 százalékos a kihasználtságuk. Igazából a hétvégék tartják el a létesítményt, mert hétköznapokon továbbra is csekély az érdeklődés – mondta lapunknak Gergely Ildikó, akihez szintén eljutottak a bezárásról szóló pletykák. Az üzemeltető Allegro Molto Kft. képviselője elárulta, programokkal és plakátokkal igyekeztek minél több szórakozni és sportolni vágyót becsábítani a házba, de ez a stratégia csak részben váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Bár rendezvényeik látogatottak voltak, fel is élték tartalékaikat. Jelenleg borítékolható, hogy idén sem fog nyereséget termelni az ifjúsági ház, csupán arra lesz elég a bevétel, hogy működési költségeiket fedezzék. A befektetett – mintegy 35 milliós – tőke megtérülésére még sokat kell várni.

Gergely Ildikó szerint borítékolható, hogy idén sem fog nyereséget termelni az Ifjúsági Ház Fotó: Bíró Dániel
Gergely Ildikó szerint borítékolható, hogy idén sem fog nyereséget termelni az Ifjúsági Ház
Fotó: Bíró Dániel

Ami bizakodásra ad okot, hogy a házba költözött a diákönkormányzat irodája, így a fiatalok első kézből kaphatnak információt a sportolási lehetőségekről, programokról. Hogy a vállalkozások felé is nyissanak, hamarosan az előadói terem felszereltségét és az edzőtermet is bővíteni fogják. Szó van arról, hogy egy nyelviskola települ be a házba, ami növelheti az épület kihasználtságát, és az is tervben van, hogy a létesítményben készülő birkózóknak és sakkozóknak egy sportegyesületet alapítanak, amihez a golyós sportok – bowling, petanque – képviselői is csatlakozhatnának. Szerveződésre azért van szükség, hogy pályázati forrásokat aknázhassanak ki.

Az Allegro Molto Kft. tehát továbbra is kitart, de hogy meddig, arra Gergely Ildikó is azt felelte: amíg csak bírják. Nehezíti dolgukat, hogy – bár lenne igény rá, főleg így télidőn – a beépített jakuzziba nem engedhetnek vendéget, mert az épület felújítása során nem látták el éjszakai villannyal a medence vízforgatóját, és ezt a hiányosságot azóta sem pótolta a kivitelező. Ugyancsak probléma, hogy a legenyhébb esőzésekkor is beázik az épület előcsarnoka, ezért hamarosan a tetőt is meg kell bontani a szigetelések kijavításához.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. keletaru 2009. február 03. 20:58
  „T LocalPt !

  Táplálkozási szokásom , nem ez irányba halad ! Bocsánat ! De ha önnek ízlik fogyasza ne dobálja , nem vagyunk egy formák ! Még szerencse , ugye?! Jó étvágyat . Üdv Kuci”
 • 21. LocalPt 2009. február 01. 11:25
  „Mi a f.-t veritek a nyálatokat Gergelyre! Ti szátokon már csorog a dzsuva, legyen nyálas a másik is?!! Mi?!
  Tudod milyen világot éltek ti? Mérgezett fertőző ostobaságot nyál útján terjesztő világot. Kis piranha-k vagytok akinek ha bedobnak egy végtermék darabot, rögvest ráharapnak.

  Tessék most bedobok egy az utcán talál állati ürüléket nektek, amit egy gumikesztyűvel vettem fel.
  (de aztán nem ám pampogni meg a nyálat verni, mert rögvest fentebb helyezem a lécet, amit még nehezebb lesz elérnetek) Kuci hol van most? Hisz bedobtam a csalétket?!!”
 • 20. Sziti 2009. január 26. 22:07
  „Gergely!
  Lehet, hogy te is rászoksz a fórumozásra?
  Ugye, hogy nem is olyan rossz.”
 • 19. keletaru 2009. január 26. 21:37
  „" Reagálhattok nyugodtan erre az írásra, én úgyse fogok visszaírni Nektek " ( idézet elöző sorokból , 12/18-tól ) Ahogy látom nem mi habzunk ! Vagy csak habozgatunk !? S csak olvasa olvasa olvasa ......ráér "ő " is ( 12/18 ) , a kis huncut . A helyet , hogy szendvics emberként sétálna a teli korzón . Tegyen ki kalapot , s majd dobok bele egy .... kis aprót , rajtam ne múljon nem megy a bolt ......... A FALU-ban . S holnap is felkell a nap ! Nem értem azért lusta valaki/mindenki mert nem jár oda , vagy mi ??!!! Üdv Kuci”
 • 18. Busa_Gergely 2009. január 26. 20:35
  „12 órát se kellett várni az első habzószájú commentelő okosságára.”
 • 17. Sziti 2009. január 26. 16:59
  „Kösz. Kuci, hogy megemlítettél.
  Nem akarom bántani Gergelyt, de ha rajta múlna a népszavazás is csak névvel történhetne.”
 • 16. keletaru 2009. január 26. 12:47
  „Ja ja ki tudja , ki írta ,hisz bárki írhat bármilyen névvel ! A másik meg mindenki névvel ír Sziti nemecsek .....stb. csak valaki ezt nem látja Üdv . Kuci”
 • 15. Sziti 2009. január 24. 23:17
  „Miért olvasgatod a hozzászólásokat ha így felháborítanak?
  Tőltenéd inkább az idődet a hozzátartozóiddal.”
 • 14. Sziti 2009. január 24. 22:26
  „Busa Gergely!
  Jobb neked ha ez sincs?”
 • 13. nemecsek 2009. január 24. 20:23
  „Gergely, köszi a szíves invitálás! A névtelenség pedig a Mo-i demokratikus viszonyok értékmérője.”
 • 12. Busa_Gergely 2009. január 24. 10:18
  „Itt mindenki rohadt okos... névtelen, arcukat nem vállaló seggfejek sokasága. Mit vártok ha ti sem vagytok jobban azoknál akikre ujjal mutogattok. Ezzel a várossal egyedül az a baj hogy mindenki lusta.. ti is aki inkább a monitor előtt írjátok fene nagy("és sokat számító") véleményeiteket, ahelyett hogy vagy a szeretteivel lenne, vagy csinálna valami hasznosabbat(amihez persze nincs kedve a lusta embernek)... Reagálhattok nyugodtan erre az írásra, én úgyse fogok visszaírni Nektek. Szánalomvárba nem szállok be, mint ahogy Ti tettétek. További Boldog Új Évet nektek.

  Amúgy sem olvasom tovább, mert az intelligencia nálatok a támadásnál kezdődik, ott ki is merül... értelmes, építő jellegű ötletet már senki nem tud összehozni. Sebaj, ez Mo. 2009-ben. Ettől vagyunk ott ahol(sehol). Ti vártok szebb jövőt, kitől meg mitől? Le merném fogadni hogy ahogy ezt elküldöm , nem kell várnom egy napot hogy valaki habzó szájjal írja meg világrengető okosságát.

  névtelenség helyett:

  Üdv mindenkinek
  Busa Gergely
  (névtelen emberek nem érdekelnek)”
 • 11. LocalPt 2009. január 18. 17:21
  „Nagyon helyes! Nem kell délelőtt nyitva tartani, ki megy oda akkor, mindenki dolgozik, vagy tanul. Egyébiránt sok szerencsét a továbbiakban!
  Takarékos megoldást kívánok.”
 • 10. nemecsek 2009. január 14. 14:56
  „Tisztelt Kuci!
  A Nemecsek helyesen, nemecsek, tudod csupa kisbetűvel!”
 • 9. mni 2009. január 14. 11:21
  „Ifjúsági Ház...Ha-ha
  Azt a potom 120 milliót hasznosabbra is lehetett volna fordítani (a gyönyörű "SZTK" korszerűsítésére,tüdőszűrő,uszoda,"kisposta", pontonhíd, múzeumok,iskolák....még sorolhatnánk)
  Egy ilyen létesítmény fenntarásához nem csak pénz,hanem ész is szükséges!De nem baj kellet ez Csongrádnak,csak azt nem tudja senki,hogy minek!”
 • 8. keletaru 2009. január 14. 09:34
  „Tisztelt Nemecsek !

  Jönnek a választások , eddig is segítette Bedő munkáját tanácsaival , társaival szerintem !
  Lengyel példát kellene követnünk csak már késő . Ott a régirendszer embereit 15-20 évre elhesegették minden téren , még a titkos szolgálatott is újra szervezték , s most lehet látni merre tartanak . Mi merre tartunk . Választások előtt vagyunk csak fontosak , aztán mindenki járja a maga útját . Tisztelet a kivételnek ! Az ifjusági házat is szüleink nagyszüleink kommunista műszakban dolgozták össze téglajegyet vettek , ha jól tudom " ők " adtak Csomgrádnak . Most meg már lassan minden elvan adva , fel élve " büntettlenül " . Már egy-két hozzá szóló boritékolta ennek az intézménynek nem hosszú sorsát . De titkon biztos mindenki azon volt legalább ez müködne ! Sajnos fejlödő FALU-nkban nincs az a társadalmi réteg , aki azt a szolgáltatást igénybe venné oly mértékben gazdaságosan müködjön . Dehát bentről úgy látszik minden renben , s vannak még a vitrinben ki nem osztott plecsnik oklevelek . Azoknak még helyet kell találni . Röhej s még valaki azt írta legyünk megértök s lojálisak , de miért is mikor minden nap kevesebbek vagyunk . Szebb jövőt Üdv Kuci

  Ui.. Sziti , te aztán aktív vagy olvaslak minden hol szinte . Hajrá !!!!
  Ez csak egy magán vélemény nem kell vele egyet érteni !”
 • 7. nemecsek 2009. január 13. 22:25
  „Ma hallgattam a volt polgármesterünket, Molnár Józsefet a Csongrádióban. Micsoda öntelt ember, Ö mindent jobban tud! Pedig, ha jól emlékszem regnálása alatt kezdett mélyrepülésbe Csongrád. Mai problémáink nagy része, már akkor is megoldásra várt, vagy akkor keletkezett, pl: a Holt Tisza eladása. Nem oldottak meg semmit, csak várták a sültgalambot. Természetesen az akkori képviselő testület hasonló kvalitásokkal rendelkezett, mint a mostani. Csak a szavazat szerző pártcsatározás volt a fontos, a város érdeke az várhat.”
 • 6. nemecsek 2009. január 13. 21:50
  „Szívesen megnéztem volna azt az üzleti tervet amelyet Ildikó készített! Valószínűleg túlságosan optimista volt. Sajnos egy ekkora városban, számottevő idegenforgalom nélkül, egy ilyen intézmény nem működik gazdaságosan. Csupa olyan sportág amely errefelé még újdonság, ráadásul nem mozgat meg tömegeket és költséges. Az meg rendkívül figyelemre méltó, hogy új forrásokat, a hiány csökkentésére, sportegyesületek alakításával teremtenék meg. Ügyes!”
 • 5. Sziti 2009. január 13. 20:42
  „A Csongrádi fiataloknak egy színvonalas diszkó kellene.
  Azt meg nem engedik.
  Mit szabad itt?”
 • 4. Hoppá 2009. január 13. 19:18
  „Igencsak érdekes megállapításokat tesznek tisztelt Fórumozó Társaim!
  Ha figyelték a cég és a testület közötti vitát, emlékezhetnének, hogy kik voltak azok, akik megszavazták az üzemeltető céget. Nem a Polgármesteren múlott ez a döntés. Sokkal jobb jelentkező volt egy szentesi vállalkozó csapat. A jobbos képviselők így döntöttek. Kész. Nekem egyáltalán nem volt meglepetés, hogy lassan kifullad. Azt mondják a fiatal barátaim, hogy drága. Én magam még nem jártam ott, nem is érdekel. Melózó fiataloknak nem futja a luxusra. Ha inni akarok egy sört vagy valami mást, olcsóbban megveszem máshol, ha edzeni akarom a testem, bringázok a gáton, vagy súlyzózok. (Persze más lehetőség is van, lényegesen olcsóbban.)”
 • 3. szemlelodo 2009. január 13. 17:01
  „Igy jár Aki vállalkozása beinditása előtt nem végez piackutatást,ha tudja egyáltalán mi az.
  Nem sajnálom sőt...
  Azért nem kell sajnálni,mert a beruházás végére sikerült beköltöznie a tanyáról a Bökénybe?!
  Azt hiszem,hogy megérne az APEH részéről egy vagyonosodási vizsgálatot!!!
  Az már csak hab a tortán,hogy az Önkormányzatot is bevitte a málnásba.
  Szerintem tanulnia kellene a régi izraelita üzletpolitikából,hogy az a nap hoz hasznot amikor nem nyit ki.
  Tiszta röhej Csongrádon jakuzzi!!!!!!
  Szerintem összefogásban az erő alakitsanak egy RT a volt Mozi jelenlegi üzemeltetőjével.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellepték a befagyott vizeket a korcsolyázók

Csongrád - Ellepték a korcsolyázók a Szentes és Csongrád környéki befagyott vizeket. A hideg idő vastagítja a holtágak és tavak jegét, de egyáltalán nem mindegy, melyikre merészkedünk rá. Tovább olvasom