Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megint úszott a csongrádi alsóváros

Csongrád - A vasárnapi jégeső után kedden felhőszakadás áztatta el Csongrádot. A tűzoltókat 12 helyre riasztották.
Az alsóvárosban öt háznál jelentős károkat okozott a vihar, az egyiket ideiglenesen el kellett hagyniuk a lakóknak. A Rigó Sándor utcaiak szerint felháborító, mennyire nem vesz róluk tudomást a városvezetés.

Negyvennyolc órán belül kétszer csapott le pusztító vihar Csongrádra. A kedd délutáni felhőszakadás miatt 12 helyre riasztották a tűzoltókat. Az alsóvárosi részen több portára és házba is befolyt a víz az utcáról. A polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetőjét öt ingatlanhoz hívták ki azonnali kárfelmérésre. Seres Balázs lapunk érdeklődésére elmondta, teljesen életveszélyessé egyetlen ház sem vált. Zömmel az elöregedett tető- vagy födémszerkezetek áztak be, de néhol az udvarról bezúduló víz úsztatta el az otthonokat. Volt, ahol le kellett kapcsolni az áramot, másutt arra figyelmeztették a lakókat, hogy bizonyos helyiségekben lehetőleg ne tartózkodjanak.

Fotó: Donka Ferenc
Fotó: Donka Ferenc

– Úgy kell itt élnünk, mint a bennszülötteknek – mondta Újszászi Lajosné, akinél a gyerekszobában a mennyezetről szakadt le egy darab. Az alsóvárosi asszony arról beszélt szomszédai körében, hogy a városvezetés évek óta adós a városrész csapadékvízének elvezetésével, a polgármester nem mer kijönni hozzájuk ilyenkor, pedig saját szemével láthatná, hogy teszi tönkre házaikat egy nagyobb eső.

Csak Nedó Zoltánnak és családjának kellett elhagynia Rigó Sándor utcai otthonát: náluk még az ágyakat is ellepte a víz. Ismerőseikhez költöztek át éjszakára. Nedó Zoltánné arról kérdezte a kárfelmérőket, mi lesz most velük, vizes ágyba nem aludhatnak gyermekeik. Csalódottan és kissé felháborodva fogadták, hogy a város nem nyújt nekik azonnali segítséget, igényeikkel csak ma fordulhatnak a városházi illetékesekhez.

Olvasóink írták

 • 3. a gipsz 2008. május 21. 21:46
  „Nagyapám aszonta, hogy fiam, ha nagy eső van, még vizes az esztendő a laposon összegyűllik a víz.
  Csongrádon régóta megvannak a laposok. Akinek tenni kéne, az nem teszi a dolgát, csak viszi a pénzt a várostól.
  Ennek a városnak nincs gazdája, egyik vezető, és képviselő sem jár gyalog közvetlenül az esők után, de előtte sem.
  Pénz a bankszámlán meg a zsebekbe, a saját és a baráti kör ügyei rendben, sínre téve.
  A többi meg dögöljön meg.
  A város lakosainak száma ezért csökkent több ezer fővel.
  A múlt héten is azt kérdezték, talán te még mindig ott laksz tahó falván?”
 • 2. komcsika 2008. május 21. 21:29
  „A város vezetés és a hivatal dolgozói csak néznek ki az üres fejükből,
  sőt aki nem pajti annak még keresztbe raknak. A zsebek tele, innen onnan. A kéttemető út mellett a két fóliázó kanálist építtetett saját költségén a koszfészek öreg temető mellett. A város cége a szeméttelepról sárrázó híjján már tele nyomta sárral az évek alatt.
  Ebbe szívták 2000-be a fóliák alól a vizet.
  Megoldás van, de csak pofázással nehezen lesz kanális. Murányi vajdának a csapata élére kellene állni ásóval lapáttal, de Őneki is, mint a csapata többi tagjának mindig büdös volt a munka. A város majd megoldja közpénzen. Vajon mennyi kommunális
  adót fizettett az a városrész?”
 • 1. jpjkh8 2008. május 21. 15:46
  „Lehet, hogy ha nem a kapufélfát támasztanák és a csodára várnának akkor egy egy lapát megfogásával egy kis el is lehetne vezetni. Jómagam is a város egyik alacsonyabban fekvő részén lakom és ha ekkora víz van lapátot fog a fél utca és árkokat ásogatunk, hogy elfollyon a víz. Persze ahhoz ismerni kellene, hogy a lapát melyik végét kell megfogni és mire is való az. Én nagyon sajnálom azokat akik önhibályukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, de azt hiszem sok életerős ember lakik azon a részen ,akik ha összefognának egy kicsit javíthatnának az esélyen. Persze ez csak hiú remény, bolondok volnának dolgozni mikor így is úgy is jár a pénz, meg majd Laci bácsi segít.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megváratják a hivatalok a csongrádi zebrát

Csongrád - Járdaszigettel ellátott gyalogátkelőhely épül nyáron a 451-es főút Csongrádon átvezető… Tovább olvasom