Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Mégis jön a Tesco Csongrádra, ami 50 új munkahelyet teremt

Csongrád - Tesco Áruház épül Csongrádon. Egy 3000 négyzetméteres üzletet terveznek a kiskunfélegyházi út mellé, ahol közel 50 munkahelyet teremtene a cég.
A Tescónak is tetszik a csongrádi elkerülő út ötlete: lapunk értesülései szerint a kiskunfélegyházi út és a várost délről és nyugatról megkerülő útszakasz találkozásánál építene áruházat a multinacionális társaság. Bedő Tamás polgármester hivatalosan nem tudta megerősíteni információnkat, annyit azonban elárult, hogy a kormányzat támogató döntését követően felélénkült az ingatlanvásárlási kedv a leendő elkerülőt szegélyező területeken, illetve a településrendezési terv módosításához is érkeztek be igények, javaslatok a városházára.

3000 négyzetméteres üzlet épül a kiskunfélegyházi út mellé.
Fotó: Karnok Csaba

A szabályozás korrekciója folyamatban van, nyárra pedig lezárulhat, így ősztől már elhárul minden akadály a kivitelezési munkák elől. Úgy tudjuk, egy 3000 négyzetméter alapterületű áruház épülhet fel egy ötágú körforgalmi csomópont szomszédságában. Az ötödik ágon lehetne megközelíteni a Tescót, amely közel 50 embernek adna munkát a városban. Megkerestük a Tesco Global Zrt.-t is, de onnan csak azt a választ kaptuk, hogy terveik között szerepel áruház nyitása Csongrádon, de ennél többet egyelőre nem voltak hajlandók elárulni.

Olvasóink írták

 • 12. skorpio21 2008. március 29. 05:28
  „Kínában! És azon országokban,akiknek a sz@rát ide hozzák akciós terméknek!!!”
 • 11. Szarban a gazdaság 2008. március 24. 11:05
  „Nagyon nagy versenyhelyzet lesz! Mindenki csak eladni akar. Majd letörik az árakat, mint a benzinkutak árkartellje! 50 minimálbéres munkahelyért! Na és hol van az értékteremtés? Hol van a gazdasági fejlődés?”
 • 10. nagyon kell 2008. március 23. 22:28
  „Hallottátok, hogy állitólag Eperjesen meg lesz Cora? Fábiánon meg Metro!”
 • 9. gömb 2008. március 18. 11:57
  „Nehogy a végén még a fizetőparkolás is előkerüljön, mint lehetőség! Gondolom volt már ilyen!”
 • 8. Kuci 2008. március 13. 20:37
  „Tisztelt Sanka
  Ha nem veted volna észre , az egész országot a te általad nevezett olcsobság tette tönkre . Mert úgy látszik te csak a sírást látod tovább nem látsz . ezek a múltik a saját hazájuk termékeit részesítik előnyben . Tehát nem a Magyar munkaerőnek kedvez , vagy a Magyar termelőnek. S legutolsó sorban nem adóznak , mint egy Magyar kereskedő . S mi ebben a piaci verseny !? 3000nm mikor volt egyenlő 300nm kérdem én .?? S már megszünt minden kiss bolt , utána már annyiért ad mindent amennyiért akkar . Mert nekik van miből finanszírozni a veszteséget , ha nem most behozzák máskor máson .Az egyik helyi múlti kereskedésben is 6-óra munkaidőre vannak bejelentve s 12 dolgoznak . Őket sosem ellenőrzik .”
 • 7. sanka 2008. március 11. 09:30
  „Tisztelt Hozzászólók!

  Én személy szerint támogatom a versenyt! Győzzön az, ahol jobb terméket olcsóbban tudok megvásárolni. Természetesen érdeklődve várom, hogy az un. egyéb kisebb üzletek mivel rukkolnak elő, hogyan alkalmazkodnak majd az egyre élesedő piaci versenyhez. Bizony-bizony ilyenkor ki kell használni a méretből és lokációból adódó előnyöket és többletszolgáltatást kell nyújtani.
  Sírni mindenki tud!”
 • 6. Bíró Dániel 2008. március 11. 07:04
  „Tisztelt Haligali. elfelejtette kifejteni, mitől is hamis ez hír. Amennyiben cáfolni tudja értesüléseinket, kérem, tegye meg, bármikor szívesen utánanézek információinak.”
 • 5. haligali 2008. március 10. 23:40
  „Így van, bruttó 70 ezerért menjél el dolgozni, napi 12 órában 6-szor egy héten, mert így nem tudod elkölteni a keresetedet...Szerintem a polgármesteri hivatal elé kellene tenni a tescót, mert ott is szép lenne mint a föutcán a Lídl meg a Penny...Nem tudom, hogy a város építésfejlesztésével foglalkozókat nem zavarja e az hogy a város szépségét tönkreteszik ezekkel a hitvány alukonténerekböl összetákolt építményekkel, nesze neked globalizáció...A Bíró Dániel úrnak meg azt üzenem, hogy mesekönyvet kezdjen el írni, ne a hamis híreket terjessze!!!!”
 • 4. Stone 2008. március 10. 10:21
  „"Megkerestük a Tesco Global Zrt.-t is, de onnan csak azt a választ kaptuk, hogy terveik között szerepel áruház nyitása Csongrádon, de ennél többet egyelőre nem voltak hajlandók elárulni."

  Mit kell ennél többet elárulni? "Jövünk, építünk... olcsón dolgoztatunk, gazdagszunk. Lesz akció, vegyed, vigyed. Occsó."

  VPS - Vakulj Paraszt System”
 • 3. a komcsika 2008. március 10. 08:40
  „Hány régi kiskereskedőnek és hány alkalmazottjának mukája szünik meg ugyanakkor? 51 -nek? Akkor is csak egyel növekszik a munkanélküliek száma pógármester, oszt az még nem sok, persze annak akinek tele a zsebe..”
 • 2. Kuci 2008. március 10. 08:25
  „Ja . Szentesen is azt igérték 240 embert foglalkoztatnak s nézzék meg mit csináltak , s különben is mindenki tudja ebben az évben 3000 alkalmazottat bocsátanak el . S januárban a teljes menedzsmentett elzavarták ennél a cégnél . S nem tudom helyi adót fog-e fizetni vagy csak ide engedjük . Emlékezzünk vissza egypár évvel ezelőt az Interspár áruházat zavarták el 70ember aláírása miatt , aki ráadásul még ha jól tudom a vasut utcai körforgalom vagy keresztezödés átépítését is vállalta volna . Pl. másik kítünő éhbérért dolgoztató üzletnél , a keresztezödésben néha kaotikus állapotok vannak . S mint tudjuk Szentesen is van olyan vasárnap ,hogy nincs vevő . S tényleg muszáj ezeknek a Magyar piacot tönkre tevő kereskedelmi láncoknak ilyen nagy teret biztosítani . Úgy hogy semmi adót nem fizetnek !!!???”
 • 1. Kolompár Rómeó 2008. március 10. 07:22
  „"...közel 50 munkahelyet teremtene a cég."

  Ez szép és jó, de tényleg. Ellenben a TESCO miatt csökkenő forgalmú egyéb üzletek alkalmazottjait a kirúgás fenyegetHETi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természetes, hogy pusztultak a halak a Csaj-tóban?

Csanytelek - Az Atiköfe szerint természetes okai lehettek a Dong-éri csatornán is észlelt… Tovább olvasom