Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Megmutatják a füzek, kinek is volt igaza

Megmutatják a füzek, kinek is volt igaza
,,A látvány csodálatos" - írta lapunkhoz elküldött fotója mellé olvasónk. Csatordai Zsuzsa fényképe a csongrádi bökényi fűzfasort ábrázolja, virágzás közben.
Szépsége mellett arról is nevezetes ez a fasor, hogy amikor 2016-ban az önkormányzat megnyesette, nagyon sokan fölháborodtak a munka eredménye láttán. Ugyanez játszódott le, amikor 2017-ben a Körös-toroki fák megújítása zajlott.

A Facebook közösségi oldalon megjelentek a fotók a nyesés eredményéről, olyan megjegyzésekkel, hogy szegény fák nem adnak több árnyékot, ezzel tönkretették a növényeket, és felelősségre kellene vonni azt, aki csinálta. „Most már szabad a kilátás" – állt egy fotó alatt, amely a Körös-toroki kilátót és a levágott ágakat ábrázolja. Úgy lehetett érteni, a fákat azért nyesték meg, hogy ne akadályozzák a kilátást.

A látvány akkor tényleg nem lett szép, viszont, mint kiderült, az adott körülmények között szakszerű volt. A nyárakról ágak szakadtak le, a balesetveszélyt el kellett kerülni.

– Most mindkét helyen meg lehet nézni a fákat, és le lehet vonni a következtetést, kinek volt igaza – reagált lapunk kérdésére Murányi László. A csongrádi önkormányzati képviselő által vezetett egyesület építtette a kilátót. Nagyon megviselte, amikor a levágott ágak miatt a kilátó ügye ilyen módon került szóba a közösségi oldal fórumain. El is vette a kedvét attól, hogy föllépjen az internetre.

– Ahogy olvastam a sok okos megjegyzést, úgy döntöttem, amennyire lehet, kizárom az életemből a világhálót. Azóta is nagyon ritkán megyek föl, legföljebb akkor, ha valamilyen rendezvényre készülök, és tájékozódni szeretnék.

Szépsége mellett arról is nevezetes ez a fasor, hogy amikor 2016-ban az önkormányzat megnyesette, nagyon sokan fölháborodtak a munka eredménye láttán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárját tolva elesett egy férfi Csongrádon - meghalt

Kerékpárját tolva elesett egy férfi Csongrádon - meghalt
Két mentőautó és az orvosi ügyelet is azonnal ott volt, megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Tovább olvasom