Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Megnyerték, papírozás miatt mégsem jutottak még a tűzifához

Csongrád - Egyelőre nem kapott engedélyt Csongrád önkormányzata arra, hogy egy szentesi telephelyről áthozhassa a megkapott tűzifát.
A város képviselő-testülete tavaly tavasszal jelezte, igényt tart állami támogatású tűzifára. Májusban a képviselő-testület beadta a pályázatot a 81 erdei köbméternyi tüzelőre. Június 9-én a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. arról tájékoztatta Csongrádot, hogy a kérelmet befogadták.

Utóbb arról is értesült a város, hol veheti át a megítélt fát: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szentesi telephelyén. Ehhez egy háromoldalú szerződést kellett kötni Csongrád, a Nemzeti Vagyonkezelő és a Magyar Közút között. A város a szerződést októberben aláírta, elküldte. Decemberben ígéretet kapott arra, hogy az állami cégek is napokon belül ellenjegyzik a megállapodást, és ennek birtokában Csongrád saját költségén elvitetheti a fát. Az ügyben eljáró önkormányzati dolgozó már volt Szentesen, meg is tekintette a Csongrád számára elkülönített szállítmányt, de átvenni, elhozni egyelőre nem volt lehetősége: még nem kapta vissza a háromoldalú megállapodást. Most várnak. Ha a fa megérkezik, 60 család között osztják szét.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két csongrádi autó kötött ki a bontóban: nem lehet évekre lefoglalni az utcán a parkolóhelyeket

Két csongrádi autó kötött ki a bontóban: nem lehet évekre lefoglalni az utcán a parkolóhelyeket
Eddig két autót vitetett be az autóbontóba a csongrádi önkormányzat. Tavaly határozták el, hogy… Tovább olvasom