Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Megújul a bútorgyár volt irodaháza Csongrádon

Iroda- és üzletközponttá alakítja a csongrádi bútorgyár egykori irodaházát a tulajdonos, a Bodrogi Bau Kft. A több tízmilliós beruházás befejezését májusra tervezik. A fejlesztés révén megszépülhet az évek óta jórészt üresen álló szocreál épület és környezete, ezzel együtt a helyi kereskedelmi és szolgáltató tevékenység új központjává válhat.
Bútorgyár volt – iroda- és üzletközpont lesz. Fotó: Bíró Dániel
Városképi szempontból eleddig szégyenfoltnak számított Csongrádon a bútorgyár Fő utcai irodaépülete, a szocreál panelház megújulására azonban már nem kell sokáig várni.

Az irodaház felépülése egy 1963. április elsejei hatállyal született könnyűipari minisztériumi döntésnek köszönhető, mikor is a szaktárcánál összevonták a sátoraljaújhelyi, szegedi és a szolnoki bútorgyárat, és Csongrád központtal létrehozták a Tisza Bútoripari Vállalatot. A vállalatirányítás számára felhúzott épület a Fő utcai gyáregység jelképévé vált.

Februárban megkezdődtek a munkák az irodaháznál, és várhatóan májusra be is fejeződnek. Rideg Zoltán, a Bodrogi Bau Kft. ingatlanhasznosításért felelős képviselője érdeklődésünkre elmondta, a belső terek modernizációján túl a homlokzat is megújul nyárra. A több tízmilliós rekonstrukció során az alsó szinten üzlethelyiségeket alakítanak ki, az épületben kap helyet a Bodrogi Bau Kft. irodája, a többi helyiséget pedig bérbe adják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon ingyen lehet parkolni

Csongrádon még nincs fizetőparkoló-hely, és várhatóan egy ideig nem is lesz, a készülő rendelet… Tovább olvasom