Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Megújult a csongrádi Széchenyi-iskola

Csongrád - Ünnepélyesen átadták tegnap Csongrádon a felújított Gróf Széchenyi István-iskolát. A piroskavárosi tagintézmény korszerűsítése a tanév végére fejeződik be.
Az elkövetkező évtizedben biztosan nem zárják be a most felújított Gróf Széchenyi-tagiskolát Csongrádon. A gyereklétszám csökkenése miatt az intézmény jövője évekig kérdőjeles volt az önkormányzatnál. A feszült helyzetet egy, az Összefogás Csongrádért Egyesület által benyújtott javaslat oldotta fel: ők kezdeményezték, hogy a piroskavárosi és a Kossuth-iskola mellett ennek a felújítására is nyújtson be pályázatot a város. A képviselő-testület elfogadta az indítványt, és végül 118 milliós támogatást nyertek az épület korszerűsítésére. A munkákkal a napokban végeztek: tegnap Bedő Tamás polgármester és Kozma József, a regionális fejlesztési tanács elnöke ünnepélyes keretek között adta át a felújított iskolát. Elmondták, hogy a program folytatódik, a régióban 9 milliárd forintot fordítottak erre a célra.

Mint megtudtuk, a tanév végéig a piroskavárosi alsósoknak a szomszédos parókián tartják meg az órákat, a felsősök pedig maradnak a Síp utcai iskolában. A piroskavárosi tagintézménynél a belső munkákkal jól haladnak a munkások, a liftakna kialakítása a befejezésnél tart. Tavasszal következhet a homlokzatfelújítás és -festés – a projektet június 30-áig kell befejezni.

Olvasóink írták

 • 5. mamus 2010. március 11. 22:09
  „A cikk első mondata elgondolkodtató: " Az elkövetkező évtizedben biztosan nem zárják be a most felújított Gróf Széchenyi-tagiskolát Csongrádon." Ez értelmezhető úgy is, hogy másikat viszont igen.
  A csökkenő gyereklétszám nem kellene, hogy azt jelentse bezárni.
  Inkább a minőségi munkára kellene helyezni a hangsúlyt, és ez bizonyítottan kisebb csoportokban működik hatékonyan. És ez nem az iskolában, hanem már az óvodában kezdődik. Az óvodai csoportbezárás, iskolabezárás nem teremt "élhetőbb Magyarországot gyermekeinknek".”
 • 4. keletaru 2010. március 11. 18:21
  „lapszemle! Lesz új település vezetés , jó hír lenne ! De félek csak "kacsa" ! Üdv Kuci”
 • 3. lapszemle 2010. március 11. 15:15
  „Tegnap a helyi Tv.riportját,látva megdöbbentem a sok szájtáti meghivottak láttán.
  Sok olyan ember volt jelen Akik a hivatali munkájukban inkább pótolták volna a restanciájukat és nem az exhibicionizmusukat élték volna ki. Sajnos ezért kell az apparátusi létszámot ilyen magas szinten tartani.
  Bizom azonban,hogy az új városvezetés, ezen a téren is rendet teremt majd.”
 • 2. Öszintenő 2010. március 11. 14:35
  „Nem csak az iskolán kellene újításokat végezni, hanem az iskolában is!
  Aki nem tanárnak való, annak semmi keresnivalója ott!
  Adja át a helyét annak,aki szívvel -lélekkel, szeretettel tanítana!Ja, s tud is tanítani....”
 • 1. Balotelli 2010. március 11. 14:32
  „"A piroskavárosi tagintézmény korszerűsítése a tanév végére fejeződik be."...... És miért nem a tanévkezdésre? Tanítás alatt felújítás? A Kossuthban is ez folyik.Hadiállapotok uralkodnak.
  Ez van........Csongrádon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nonstop repülőnap Csongrádon

Zörög a kanál a tányérban, a kutyák pedig legszívesebben világgá szaladnának, amikor Csongrád fölött elzúgnak a Gripen vadászrepülők. Tovább olvasom