Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Megvan a csongrádi kikötő üzemeltetője

Nemzetközi együttműködésben pályázik Csongrád kishajókikötőre. Az úszómű hamarosan vízre kerül, és már a leendő üzemeltetőjét is kiválasztották.
Algyő és a szerbiai Óbecse mellett Csongrád is részt vesz abban a határon átnyúló pályázatban, amelyben kishajókikötőket építenek a Tiszán, hogy az erre hajózó turisták komfortosabban érezhessék magukat. A kikötőt május közepén, a tavaszi zöldár levonulása után állítják fel a volt Wiking kikötőnél a Tisza-parton. Az úszóművön helyet kap majd mosdó, tusoló és egy melegítőkonyha is, a kikötőiroda mellett. A projektnek ezenfelül része egy közös honlap, több kidolgozott túraútvonal és mobiltelefonos alkalmazás is.

A város képviselői legutóbbi rendkívüli testületi ülésükön választották ki az épülő kikötő üzemeltetőjét. A pályázat kiírása szerint a kikötő üzemeltetési feladatai tízéves ciklusra vonatkoznak, ebből a pályázat lezárását követő öt évig, azaz a fenntartási idő- szakban nonprofit jelleggel kell működtetni azt. A március 19-i határidőig három pályázó adott be ajánlatot a Fejlesztési és Üzemeltetési Irodára, a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság meghallgatta mindhárom pályázót.

 Kiderült, több szempont figyelembevételével – mint a tőkeerősség, a meglévő eszközpark, a téli tárolás és a kikötő üzemeletetéséhez szükséges szakmai gyakorlat, tapasztalat – a bizottság Kókai Dezsőt tekinti a legalkalmasabbnak a kikötő üzemeltetésére. A testület elfogadta a bizottság ajánlását, így Kókai Dezső működteti a következő tíz évben a csongrádi kishajókikötőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokréta került a Vestfrost csarnokára - új termékeket fejleszt a csongrádi hűtőgépgyár

Bokréta került a Vestfrost csarnokára - új termékeket fejleszt a csongrádi hűtőgépgyár
A dán cég 4,4 milliárd forintból bővíti üzemét, ezzel kilencvenhárom új munkahelyet hoznak létre. Tovább olvasom