Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Megvásárolná a Kertvendéglőt a bérlő a várostól

Csongrád - Megvenné, felújítaná és bővítené a csongrádi Kertvendéglőt bérlője. Ha megkötik az üzletet, utolsó éttermét is magánosítja a tulajdonos önkormányzat. Szentesen, Makón és Vásárhelyen csak mutatóba maradt egy-egy városi étterem, Szegeden most vásárol cukrászdát az önkormányzat.
Szándéknyilatkozatban tudatta a csongrádi önkormányzattal a Enzo-Gasztro Bt., hogy megvenné az általa évek óta bérleményként üzemeltett Kertvendéglőt. A strandfürdő területén működő vendéglátóhely 1972-ben épült, az elmúlt évtizedben egyre romlott az állapota, rendszeresen beázik, fűtési rendszere korszerűtlen. Bár a társaságnak 2013 végéig érvényes bérleti szerződése van a vendéglőre, inkább megvásárolnák, mert az ingatlan felújítása szerintük halaszthatatlanná vált. Terveik között szerepel, hogy új parkolót alakítanak ki, kicsinosítanák környezetét, és egy új rendezvényteremmel bővítenék a vendéglőt.

Ahhoz, hogy az ügylet megvalósuljon, két feltételnek is teljesülnie kell: egyrészt módosítani kell a település rendezési tervét, hogy az ingatlanrész eladható váljon, másrészt a városgazdasági bizottságnak jóvá kell hagynia azt a polgármesteri javaslatot, hogy árverés nélkül hasznosítsák a Kertvendéglőt. A vételár még nem ismert, arról ingatlanszakértő ad becslést a városnak.

Utolsó éttermét is magánosítaná a csongrádi önkormányzat. A szerző felvétel
Utolsó éttermét is magánosítaná a csongrádi önkormányzat.
A szerző felvétele

A Kertvendéglő eladásával utolsó éttermét is magánosítaná a csongrádi önkormányzat. A sort a Körös-toroki Kőcsárda kezdte, az 2004-ben került az Enzo-Gasztro Bt. tulajdonába, és felújítottan 2008-ban nyitott ki. Sokáig a belvárosi Kemence csárdát is fel szerette volna újítani a város, de a képviselő-testület 2008-ban úgy döntött, népművészeti alkotóházzá terveztetik át. Az átépítésre beadott pályázat elbírálás alatt áll.

Mutatóban a megyében

Szentesen, Makón és Vásárhelyen csak mutatóban maradt egy-egy városi étterem, amelyek közül kettő szinte összeforrt a város nevével. A Kurca partján a 90-es években épült Liget vendéglő túlnyomó részt önkormányzati tulajdonban van, de egy vállalkozás üzemelteti. A Maros partján a Korona Szálló étterme egy év pangás után talált tavaly ősszel új bérlőre, Vásárhelyen pedig a Fekete Sas kávézója maradt városi tulajdonban. Szegeden a napokban döntöttek arról, hogy a város megvásárolja a patinás Virág cukrászdát 300 millió forintért, majd bérbe adja, de profilkötöttséggel.

Olvasóink írták

 • 10. faQtya 2010. március 25. 22:36
  „Én is szurkolok nekik a sikeres üzlethez.
  Igen életre való üzletemberek, és barátságosak is. Az a fajta "vendéglátós társaság", aki hiányzik a magyar piacról...”
 • 9. triniti 2010. március 25. 19:06
  „Legalább valami működik csongrádon. Viszont az uszoda, (bocs fürdő, az uszoda résznek semmi értelme a jövőbeni fejlesztések terén)területe így is kicsi, és a lakóházak közé van bezsúfolva.
  Azért csinálják szerintem és remélem nem állják útjukat. Egyébként már úgy vagyok vele tök mindegy ki mit akar csinálni, csak valami legyen már, mert ezekkel a látszat beruházásokkal már besokaltam...”
 • 8. aira 2010. március 25. 18:39
  „Szerintem kocsmából van elég, de ilyen jó étteremből nincs!Kedves 7-es itt nem a kenőpénz és a rokon dominál!
  Aki mer az nyer! Ha a fiúk nem csinálnák a Körös-toroki Kőcsárdát, ehetnénk a hamburgert, virslit, lángost.
  Fiuk hajrá, csak így tovább!”
 • 7. Bérlő 2010. március 25. 16:10
  „Csak gratulálni tudok az elvtársaknak. Szentesen 23 év után sem lehet megvenniük a családoknak az általuk bérelt önkormányzati lakást, ugyanakkor a külföldieknek és vállalkozónak minden eladnak. Rokon és kenőpénz előnyben.”
 • 6. nemecsek 2010. március 25. 13:38
  „Nagy bátorság manapság, mikor a "kocsma hivatal" is vegetál, a vendéglátóiparban fejleszteni. Eddig is jó volt a Kertvendéglő és ha ez jelent valamit, én szorítok nektek fiúk!”
 • 5. Öszintenő 2010. március 25. 09:17
  „Remélem az étlapot "bővítik"mert már eléggé unalmas a felhozatal!”
 • 4. csucsu2 2010. március 25. 08:46
  „Remélem azért vmi. jó jön kia végén ebből. Bízom benne, hogy jobban hangszigetelté teszika felújjítás során, mert azért a jelenlegi állapotában a igen zavaróak tudnak lenni az esti rendezvények.
  De félő, hogy az egészből városvezetési gyors haszonszerzési akció lesz az "utánnam a vízöszön" mentalitással.”
 • 3. keletaru 2010. március 25. 07:44
  „faQtya : Ja igen elfelejtettem tényleg igazad van :) Majd pályázunk , bizottságosdi arra is , persze hitelből ! Kell még sétáló plázs is , csak mi nem látjuk ki fog rajt sétálni . Igaz "itt" így kerek egy történet . Ja és ezt mind az "Isten"adta népért ...... a hálátlanokért . Üdv Kuci”
 • 2. faQtya 2010. március 24. 21:21
  „Kuci, ne legyen "ilyen" pesszimista... szerintem ennek hatására a város újra pályáztatja a helyet, és természetesen valaki másnak átadja, aki "jobban tudja, jobban ért hozzá". Majd az új tulaj lezülleszti a helyet, az épületet leamortizálja, és ezek után visszaadja a városnak, jó nagy adóssággal terhelve. Elvégre is, így is lehetne. Miért változtassonak a jól bevált módszeren???”
 • 1. keletaru 2010. március 24. 16:25
  „Adják inkább ajándékba a jelenlegi üzemeltetőknek ! Legalább nem tudják elherdálni az érte kapott összeget, így tudjuk miért nincs meg . Hát tényleg nem mindegy ?! Ha már bent mennek a " kötelező " prémiumok .... Ezt ez egységet legalább valakik értelmesen üzemeltetik/-ték ! ÉRTÜNK ? MIATTUNK , NEKÜNK és ez igaz is !!! Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi frekvenciára vált a Csongrádió

Csongrád - Rendkívüli ülésen döntött csütörtökön a csongrádi önkormányzat: áprilistól frekvenciát… Tovább olvasom