Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Mérsékelt díjemelés

A szolgáltató javaslatánál kisebb mértékben növeli a szennyvízdíjat 2006-tól a csongrádi önkormányzat. A mérsékeltebb áremeléssel arra szeretnék ösztönözni az ingatlantulajdonosokat, hogy minél többen kössenek rá a rendszerre. Az ivóvíz ára három, míg a szemétszállítás költsége tizenöt százalékkal emelkedik jövőre.
A javasolt tizennégy helyett négy százalékkal emelte a jövő évi szennyvízdíjat a csongrádi képviselő-testület legutóbbi ülésén. A Víz és Kommunális Kft.-nek idén minden elvezetett köbméter szennyvíz 41 forintos veszteséget okozott, ezért a városi tulajdonban lévő szolgáltatónál indokoltnak látták a díj 24 forintos növelését. Ezzel szemben a választott grémium azt tartotta fontosnak, hogy a rendszerhez nem csatlakozott közel kétezer háztartás minél hamarabb rákössön a hálózatra, amely jelenleg a csongrádi ingatlanok hatvan százalékát szolgálja ki. A döntés eredményeként az általános forgalmi adó nélkül 175 forintot kell majd fizetni január elsejétől köbméterenként.

Az ivóvíz árát három százalékkal – 173 forintra –, a negyven milliméternél nagyobb, nem lakossági vízmérős bekötések alapdíját havi 3500 forintra emelte, míg a társasházi és egyéb mellékmérős helyek alapdíját havi 25 forintban, minden egyéb fogyasztási hely alapdíját havi 50 forintban határozta meg a testület. A hulladékszállítás ára átlagosan 15 százalékkal emelkedik jövőre Csongrádon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is egy városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó… Tovább olvasom