Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Minden magyarok megmaradásáért futott

A Vereckei-hágótól Ópusztaszerig futott el tíz nap alatt Juhos Gábor amatőr hosszútávfutó. A nem mindennapi vállalkozásával a határon túli magyarok helyzetére szeretné felhívni a figyelmet.
Három ország, tíz nap és csaknem 460 kilométer. Röviden így lehetne összefoglalni Juhos Gábor útját a Vereckei-hágótól Ópusztaszerig. Az időzítés és a helyválasztás nem véletlen, a Nemzeti Történeti Emlékparkban zajlik a Magyarok VI. Országos Gyűlése, amelyre épp a Magyarok Világszövetsége alapításának 80. évében kerül sor.

Juhos Gábor általában reggelente futott, minden napra nagyjából egy maratont tervezett. Lapunknak elmondta, a meleg volt a nehéz, nem a táv, a talaj közelében lévő 50 fok embert próbáló volt.
 
Fotó: Majzik Attila
Fotó: Majzik Attila


Az amatőr futó - ahogy a pólóján is hirdeti a felirat - minden magyarok megmaradásáért futott, teljesítményével a határon túli magyarok helyzetére szeretné ráirányítani a figyelmet.

Imádkozni akartam egy ilyen hosszút az én nemzetemért, ahogy Balczó András mondta, a futás a test imája. Emellett olyan dolgokra szerettem volna felhívni a figyelmet, mint a kárpátaljaiakat sújtó ukrán oktatási törvény, vagy a szlovák állampolgársági törvényre, beleértve a Benes-dekrétumokat, ami Európa szégyene, illetve a román igazságszolgáltatás magyar kisebbség elleni túlkapásaira.

– beszélt motivációjáról a futó.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovagavatással kezdődött a csongrádi borfesztivál, irsai lett a fesztivál bora - nézze meg fotókon!

Lovagavatással kezdődött a csongrádi borfesztivál, irsai lett a fesztivál bora - nézze meg fotókon!
Borutca lett négy napra a Fő utca Csongrádon. A zamatos borok mellett koncertek és kísérőprogramok… Tovább olvasom