Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Minden méter földút fontos a csongrádiaknak - Kamionok járták szét a bokrosi dűlőutat

Ezek, ha járhatatlanok, annyira meg tudják keseríteni az emberek életét, hogy a városatya szerint néha kényszerből úgy kell dönteniük: inkább éhesen fekszenek le este, nem vágnak neki a sárnak, hogy bejussanak a boltba.
- Az volt a kérésem, hogy akkor kezdjék kihordani a fát, amikor megfagy, de nem így történt. A határúti dűlőút teljesen tönkrement – hívta fel a figyelmet Gyovai Gáspár csongrádi önkormányzati képviselő. Bokros településrészen túl, pontosan a megyehatárnál van egy földút. Pár kilométerre az aszfaltozott sávtól fát termelt ki a terület tulajdonosa. A szállítást végző, 250 mázsával terhelt kamionok jártak az eső áztatta dűlőúton, azok tették tönkre.
Ha a hó eltakarja a kátyúkat, még rosszabb, mint amikor jól láthatók. Fotó: Králik Emese
Ha a hó eltakarja a kátyúkat, még rosszabb, mint amikor jól láthatók. Fotó: Králik Emese

Arról, hogy a csongrádiaknak mennyire fontosak ezek a közlekedési útvonalak, lapunk többször írt. Az önkormányzat több mint 200 kilométer földútról gondoskodik, nagyon sok a lakott tanya a város körül. Ezek, ha járhatatlanok, annyira meg tudják keseríteni az emberek életét, hogy a városatya szerint néha kényszerből úgy kell dönteniük: inkább éhesen fekszenek le este, nem vágnak neki a sárnak, hogy bejussanak a boltba. A szóban forgó útról a helyiek – akik a kitermelést végző vállalkozót is megértik – azt mondták: egy darabig járható, de most, hogy havas, jeges, veszélyesebb, mint egyébként. Nem látszanak az öles mélyedések, beleszakad az autó, magyarázták.

A helyhatóság is pontot kíván tenni az ügy végére. Bedő Tamás  polgármester szavai szerint még decemberben kimentek a közterületesek, a teljes helyreállítási költséget a vállalkozóra kívánják hárítani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megelégelték a sok balesetet, kivágják a platánokat

Megelégelték a sok balesetet, kivágják a platánokat
Érzékeny téma Csongrádon a platánok kivágása. Néha azonban nincs más megoldás. A Fő utca néhány kereszteződésében nagyon sok a baleset, onnan biztosan menniük kell a fáknak. Tovább olvasom