Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Most nem az apácák várták Koóst

Koncertet adott a csongrádi művelődési központban a helyi Szent Vince Borrend tagja, Koós János táncdalénekes. Az ünnep előestéjén tartott rendezvény ezúttal is előfizetőinknek szólt, akadtak közöttük olyanok, akik harminc évvel ezelőtt hallották utoljára élőben az énekest. Koós a megyei sorozat utolsó állomására is legnépszerűbb dalait hozta el – és feleségét, Dékány Saroltát, akivel két duettet énekelt.
Koós Jánost nemcsak a hangjáért, humoráért is szeretik. Fotó: Tésik Attila
Bár a koncert hatkor kezdődött, néhány előfizetőnk már öt órakor a csongrádi művelődési központ emeleti terme előtt várt kedden.
– Koós Jánost utoljára 1976-ban hallottam élőben énekelni, a Csuka csárdában; azért emlékszem erre így, mert az a műsor néhány hónappal az esküvőnk után volt – magyarázta Doktor Lászlóné, aki egy ismerősének köszönhetően tudott eljönni a koncertre. – Jó ötlet volt az újságtól, hogy elhívták ide, különben sokan nem tudnák megfizetni a manapság szokásos koncertjegyárakat.

Huszka Gyuláné is jó kezdeményezésnek tartja, hogy az újság rendezvényeket támogat és szervez. A Délvilág, mint mondja, minden reggel ötkor már a postaládájukban van, kedvenc melléklete a Délmadár: az ünnep miatt kedden „péntekérzése" volt, ezért kereste is a lapban a humoroldalakat, de aztán látta, hiába. Azt viszont elégedetten vette tudomásul, hogy az újság olvasását nem csak ő szokta hátulról kezdeni. Ő is elsősorban az időjárás-jelentés miatt nézi meg előbb az utolsó oldalt.
Nem csupán a közönség várta Koósékat kíváncsian: a kéttagú zenekar dobosa még emlékszik arra a néhány évvel ezelőtti fellépésükre, amikor a koncert közben észrevették, pár fiatal lány kuncogva elhagyja a nézőteret.

– Amikor elkezdtük a Kislány a zongoránál című dalt, egyszerre bejöttek, mind a tizenhárman apácaruhában, és elkezdtek ők is énekelni. Kicsit meglepődtünk – mesélte Bánki Péter a mostani koncert kezdete előtt néhány perccel.

A csongrádi est egyébként Koós János megyei koncertkörútjának ötödik, egyben utolsó rendezvénye volt: a népszerű énekes Szegeden, Mórahalmon, Makón és Hódmezővásárhelyen is lapunk szerencsés előfizetőinek énekelt. A műsor előtt Bakos András, a Délvilág csongrádi szerkesztőségének vezetője köszöntötte a közönséget. Azt mondta, a mostani koncert ugyanolyan fontos esemény a lap életében, mint a Színötös játék vagy a babaszépségverseny. Az újság egy ideje nemcsak az írott szó révén keresi a kapcsolatot az olvasóval, hanem így is, miután bebizonyosodott: ezeket a kezdeményezéseket mindenki jó szívvel fogadja.

Koós János – aki a csongrádi Szent Vince Borrend tagja – negyvenhat éve tartó pályafutása legemlékezetesebb dalait adta elő. A koncertre eljött Dékány Sarolta is, akit Koós „egy gyönyörű szőke hölgyként" mutatott be, aztán viszont a színpadon azt mondta neki: nagymami.

Bár ezúttal nem jöttek apácaruhás lányok, János fölhívta a színpadra az első sorból Kisgyörgy Lászlónét, mert mint mondta, Marika szemlátomást tudja az összes dalszöveget. „Tessék engem átnyalábolni", kérte, mire Marika mosolyogva mondott valamit, amivel megnevettette az énekest. Koós meg is jegyezte: szoktak neki mondani olyat, hogy milyen szép, vagy kedves, ám olyat, hogy „de jó szalonnája van", még nem hallott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társulást alapít 10 település

Tíz megyei kistelepülés pritaminpaprika-termelőinek szeretne biztos megélhetést nyújtani az a… Tovább olvasom