Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Negyven fellépője lesz a Körös-toroki napoknak

Deák Bill Gyula, Csonka Pici, Bódi Guszti és a Pokolgép is koncertet ad az augusztusi Körös-toroki napokon Csongrádon. A négynapos dzsemborinak közel negyven fellépője lesz, és még tárgyalások folynak arról, hogy Charlie, az R-Go és a Lord együttes is ellátogasson a Tisza-parti üdülőterületre. A nyaralótulajdonosok ugyanakkor néhány csendes hétvégét is szeretnének az idei nyáron.
Összeállt az augusztusi Körös-toroki napok programja: a szervezők közel negyven fellépővel állapodtak meg, de még lehetnek ráadás-előadók, ugyanis még folynak tárgyalások a kínálat bővítéséről. Az már bizonyos, hogy a korábbi évektől eltérően idén nem szerveznek rá a rendezvényre, az üdülőterületen érintett vállalkozók ugyanis megállapodtak a főszervező Pino Produkciós Irodával, hogy együttműködve bonyolítják le a koncertsorozatot, amelynek három helyszíne lesz. Ha a vízállás engedi, a homokpadon építik fel a nagyszínpadot, ha nem, akkor a kiskempingben, és lesz még két kisebb színpad, az egyik a vállalkozóudvarban, a másik pedig a Happy Day hotelnél.

Csendes hétvégék

A Körös-toroki üdülőtulajdonosok sem ellenzik az augusztusi dzsemborit – derült ki azon az összejövetelen, amit az önkormányzat szervezett a nyaralótulajdonosoknak. Ugyanakkor a megjelentek azt indítványozták, hogy a tízezreket vonzó buli ellentételezéseként csendes, úgymond családi hétvégék is legyenek nyáron a Körös-torokban. Mindezt annak kapcsán említették, hogy az utóbbi években a hétvégi diszkók mellett zenegépek is zajongtak az üdülőterületen, a vállalkozók udvarában nem is egy, s előfordult, hogy már reggeltől bömböltek a hangszórók a büféknél.

A csütörtöktől vasárnapig tartó dzsemborin mások mellett fellép majd a Pokolgép, a Junkiess, az Ossian, Csonka Pici, Galambos Dorina és Bálint Ádám, Bódi Guszti és a Deák Bill Blues Band. Mint arról beszámoltunk, a Németh Tibor vezette cég interneten is felmérte a csongrádiak igényeit, ezért azokról sem szeretnének megfeledkezni, akik Charlie-t, az R-Go-t vagy a Lord együttest látnák legszívesebben a torokban. A produkciós cég vezetője azt mondta, velük még folynak a tárgyalások, egy hónap múlva pedig eldől, tudnak-e jönni négy hónap múlva Csongrádra.

Bár még soká lesz nyár, a marketingmunka már elkezdődött: a hétvégi budapesti Utazás kiállításon is bemutatkozott a Körös-toroki napok.
A tapasztalatokról Németh Tibor elmondta, már most érkezett szállásigény, illetve sokan jelezték, hogy erre a hétre időzítik szabadságukat.


A természet közbeszólt

Az utóbbi három év nem hozott szerencsét a Körös-toroki napok szervezőinek: vagy az időjárás, vagy a vízállás tett keresztbe nekik. Három éve a Tisza magas vízszintje miatt nem lehetett felállítani a nagyszínpadot a homokpartra, 2005-ben és 2006-ban pedig a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék okozott gondot, hiszen a kiadós esők sártengerré változtatták az üdülőterületet. Ugyanakkor mindezek sem tudták elvenni a vendégek kedvét attól, hogy lenézzenek a torokba. Sajnos tragédia is történt: 2005-ben egy orosházi fiatalember fulladt meg saját sátrában. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől szünetel a tüdőszűrés Csongrádon

Hétfőtől szünetel a tüdőszűrés Csongrádon: a doktornő átmegy Szentesre, csongrádi betegeit is ott… Tovább olvasom