Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Nem árul zsákbamacskát

Magyarország számára mérgező lenne, ha kétpártrendszer alakulna ki a választások után – fogalmazott tegnap Csongrádon Csurka István. A MIÉP elnöke Gera Ferenc országgyűlési képviselőjelöltet mutatta be a Harmadik út lakossági fórumán.
Csurka István szerint meg kell akadályozni, hogy kétpártrendszer legyen az országban, és ennek eszköze a Harmadik út lehet Fotó: Tésik Attila
– Országos és területi listát állítunk hamarosan, és felvesszük a harcot ellenfeleinkkel – szögezte le elöljáróban Csurka István a városi galéria nagytermében. A MIÉP elnöke szerint a Harmadik út nevet viselő összefogás a két nagy párttal ellentétben nem árul zsákbamacskát, nem rukkol elő blöffözönnel, ami – Csurka szerint – már nem csupán politikailag elviselhetetlen, de gazdasági és kulturális szempontból is káros. A Harmadik út inkább rendet teremtene az országban, és e célnak megfelelő programot hirdet. A jobboldali csoportosulás legfőbb feladatának tekinti megakadályozni a kétpártrendszer létrejöttét, mert az – a pártelnök szerint – megmérgezné Magyarországot.

– Katasztrofális helyzetben van az ország, csütörtökön ismét leértékelődött a forint – mondta a politikus. A csődközeli állapot pedig azt a kérdést hozza a felszínre – magyarázta Csurka –, hogy az állam miből fizeti majd ki a kamatterheket, de a szocialisták és a Fidesz erről nem beszélnek. A MIÉP – együtt a Jobbikkal, a kisgazdákkal és a csatlakozott polgári körökkel – arra törekszik, hogy a rossz feltételekkel megkötött uniós csatlakozási szerződést felülvizsgálják, a szorongatott helyzetbe került magyar mezőgazdaság, hazai kereskedelem pedig megfelelő támogatást kapjon az EU által diktált tisztességtelen versenyben. Csurka szerint a Harmadik út tetszik a társadalomnak. Szerinte a választók abban reménykednek, hogy a jelenleg is zajló kétpárti félrevezetés végnapjait éli.

Nagy Ervin, a Jobbik választmányi elnöke kiemelte: minden híreszteléssel ellentétben egységes az összefogásuk, csupán azok a kopogtatók nehezítik a dolgukat, akik a Harmadik út nevében gyűjtenek ajánlószelvényeket, holott más politikai szervezetet képviselnek. Velük kapcsolatban rendőrségi feljelentést tesz majd az összefogás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vincze a jövőről

A vízlépcső fontosságáról, a munkahelyteremtésben rejlő lehetőségekről, valamint a gazdák… Tovább olvasom