Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Nem jött be a hátha-költségvetés

Leghamarabb 2008-ban nyithatja meg újból kapuit a csongrádi ifjúsági ház. A felújításra 75 millió forintot szánt volna az önkormányzat, de a kivitelezők szerint ennyi nem elég erre a munkára. Ahhoz, hogy ne ússzon el az 53 milliós vissza nem térítendő támogatás, a polgármester azt javasolja, módosítsa a tervet az önkormányzat, és bontsa szakaszokra a munkát.
Ma múzeumi raktárként funkcionál a nagyterem – egy ideig még maradhat a gyűjtemény. Fotó: Bíró Dániel
Egy évet is csúszhat a csongrádi ifjúsági ház felújítása, holott áprilisban arról számoltunk be, hogy a városvezetés már 2007 nyarán átadná a megújult közösségi létesítményt – amely ma múzeumi raktár. A beruházásra egy regionális alapból 53 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat. Úgy tűnt, az elnyert forrást csak 22 millióval kell kiegészíteni. A versenyeztetés után viszont kiderült, a hetvenötmillió forint kevés lesz.

Az elképzelés az volt, hogy új bejárata lesz az ifjúsági háznak, a földszinten zuhanyzóval ellátott öltözőket, az előcsarnokban internetkávézót, mellette szertárt és raktárt alakítanak ki. A kosárlabdapálya nagyságú küzdőtér parkettaborítást kapna, az emeleten pedig a meglévő szakkörszobák szomszédságában hangszigetelt stúdiót és lelátót építenének ki. A régi üveghomlokzat helyére modern függönyfal kerülne. A nagy volumenű beruházásra csak néhány ajánlat érkezett, közülük is a legolcsóbb 20-30 millióval haladta meg a felhasználható keretet. Hozzáértők szerint „hátha-költségvetés" készült a modernizációról, amely arra épült, hogy eddig rendre kedvezőbb árat tudott kicsikarni a beruházó önkormányzat a különböző fejlesztéseknél, mint amennyi pénze volt rá.

Az új közbeszerzési eljárást várhatóan novemberben írják ki. Bedő Tamás polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, a tervek módosítását, illetve egyes korszerűsítési munkák szakaszolását kezdeményezte, ugyanakkor 10-20 milliós pluszforrás biztosítására tesz javaslatot a következő képviselő-testületi ülésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádot elkerüli a panelprogram

Egyelőre nem vesz részt Csongrád az országos panelfelújítási programban, pedig itt is van… Tovább olvasom