Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Nem kérnek tiszteletdíjat a bokrosi döntéshozók

Csongrád - A hét tag közül van, aki egyébként is Bokroson dolgozik, mások a koruk miatt akár ingyen utazhatnak tömegközlekedéssel, de olyan is akad, aki ott lakik.
– Sajnálom, hogy egyáltalán elénk került ez az előterjesztés. Mindenki önként vállalta a megbízatást, név szerinti szavazást szeretnék – szólalt fel Laczkó Zsolt (Jobbik) csongrádi képviselő a csütörtöki ülésen.

A napirend arról szólt, hogy a bokrosi részönkormányzat képviselőtagjai mennyi tiszteletdíjat kapjanak. Az ügy nagy felzúdulást keltett a városatyák körében. Amikor a településrész saját testülete megalakult, megírtuk: kijelentették, hogy díjazás nélkül vállalják majd a feladatot. Erre többen is emlékeztették az előterjesztőt, Bedő Tamás független polgármestert, aki többször kiemelte, muszáj erről rendeletet alkotniuk, nem lehet a döntést megkerülni. Mindenkit megnyugtatott: biztosan nem generál többletköltséget Csongrádnak.

– A kiutazás fedezésére költségtérítést szerettünk volna megítélni, de kiderült, hogy azt nem lehet, így vetődött fel a tiszteletdíj lehetősége – érvelt. Erre elhangzott: a hét tag közül van, aki egyébként is Bokroson dolgozik, mások a koruk miatt akár ingyen utazhatnak tömegközlekedéssel, de olyan is akad, aki ott lakik. A településrész mintegy 10 kilométerre fekszik Csongrádtól, havi 2-3 gyűlésről beszéltek a grémium tagjai. A független Nagypál Sándor az ülésen maga, a szocialista Havasi Jánosné a városvezető által üzente, hogy akármi is lesz a szavazás végeredménye, lemondanak a díjazásról. Ugyanezen a véleményen volt Gyovai Gáspár (Fidesz). A név szerinti szavazáson nem fogadták el a határozati javaslatot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemcsarnokot építettek

60 millió forint uniós támogatással, összesen 86 millió forintból épített üzemcsarnokot Csongrádon a NaturEco Kft. Tovább olvasom