Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Nem pepecseltek a fürdővel Csongrádon

Csongrád - Rábólintott a fürdő modernizálására és bővítésére a csongrádi önkormányzat. Három iskola és két óvoda felújítására is pályázik a város, de annak kevés az esélye, hogy mindegyikre támogatást nyer.
Nem maradt vita nélkül a fürdőfejlesztésről szóló polgármesteri javaslat a csongrádi képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén. A bizottsági vélemények ismertetésénél felmerült, a nyári szezonban mindenképp szükség lenne az 50 méteres medencére, ezért jó volna lefesteni. Murányi László leszögezte, eddig csak pepecselt a város, most viszont törlesztheti adósságát, de ez nem jelenti azt, hogy a legközelebbi választásokkor ezzel a beruházással bárki is kérkedhetne, hogy az ő érdeme.

Ternai László sokallta az adminisztrációs költségek arányát, Nagypál Sándor pedig azt nehezményezte, hogy a városvezetés nem kérte ki a lakosság véleményét, ezért név szerinti szavazást javasolt. Somogyi Árpád úgy fogalmazott, ez az első reális fejlesztési terv Csongrádon, és annak ellenére, hogy feltehetően nem lesz kifizetődő az üzemeltetés, legalább visszaszokhatnak a vendégek a Dob utcába. Bedő Tamás végül emlékeztetett, ilyen lepusztult formájában is évi 40 millió forintba kerül a strandfürdő működtetése. A polémia zárásaként végül egyhangúlag támogatták a városatyák a pályázat benyújtását.

Szintén elnyerte a többség támogatását az oktatási intézmények felújításáról szóló javaslat. A pályázatban a Kossuth-, a piroskavárosi és a Széchenyi-iskola, valamint a Templom utcai óvoda és bölcsőde, továbbá a Bercsényi utcai óvoda szerepel. A tízszázalékos önerőt igénylő épületkorszerűsítések teljes költsége közel 700 millió forint lenne, de az már a tanácskozáson is elhangzott, hogy csekély esély van arra, hogy mindegyik tagintézmény nyer ebben az uniós kiírásban.

Nem egyeztette a tulajdonos csongrádi önkormányzattal a megyei közgyűlés a gimnáziumnál tervezett akadálymentesítést, holott ilyen esetekben – pályázat benyújtásánál – a város hozzájárulása szükséges. Emiatt – a résztvevők szerint is – méltatlan vita kerekedett arról, hogy a két politikai oldalnak mekkora felelőssége van ebben az ügyben. A szócséplés az előterjesztés elfogadásával zárult.

Olvasóink írták

 • 2. gipsz 2008. február 07. 11:43
  „A komonista, pufajkás, keresztépítő és fényes szar szervező és keverő, trabantjával mély együttérzést begyüjtögető, ősgyökér, múmia murányi ismét az olcsó népszerűség jegyében hablatyol, miközbe évtizedek óta feji a város költségvetését.
  A város korábban sokkal olcsóbban javíthatott volna a fürdőcske színvonalán. Közben kirándulás Ausztriába, meg ide oda, műszakilag megalapozatlan sok tíz milliós nagymedence foltozgatás. /azóta is folyik/
  Hüvelyes óta nem volt csongrádi reumatológus, róla meg inkább ne beszéljünk. Faluba nehéz normális orvost találni. A pramonát kert a szabadtéri színpaddal együtt ganédomb. A százéves fákat kivagdosták tüzelőnek, ha a szomszédok nem tiltakoztak volna, mára egy sem lenne belőlük. A felelőst nem keresték. A szabadtérit hagyták szétrothadni ugyanúgy, mint az ifjúsági házat. Olyan gazdag a város, hogy egyik helyen színpadot, bont , másutt meg építeni akar. A régi szabadtérin is csak nappali pantomimot lehetett műsorra vinni, visszafojtott röhögéssel, mert körben lakások vannak.
  Normális kezekben a 20- 30 éves ifjúsági ház minden komolyabb felújítás nélkül működhetne.
  Komoly tér, igényes márványburkolat, normális akusztika Zéróra Írva, rongyoldaként működtetve, közművelődési nagydíjjal. Felelős nincs!
  Most százmillió abba is, a vázáig visszabontva, fitnesz maszekba.
  A murányi adósság dumájából annyi igaz, hogy az a lakosság fogja törleszteni a másfél milliárdos adósságot - mert összességében várhatóan ennyi lesz, ha erre is megtörténik a kötvény kibocsátás, - aki sem a régibe sem az újba nem teszi be a lábát, mert vagy nem akarja, vagy nem bírja kifizetni a belépőt. Aki meg évente egy két alkalommal ráér, az nem fürdőcskébe akar menni, hanem átmegy Szentesre, Cserkeszőlőbe, Kikunmajsára, Kistelekre, Mórahalomra, Szegedre, Orosházára.............. FÜRDŐBE!!!
  Nyomja sódert nagypál is, de igent nyomott!!! Az eltelt 20 évben lehetett volna már akár népszavazás is arról kell- e ilyen áron fördőcske, szabadtéricske, orvosocskáknak hálapénz gyűjtő helyecske.
  A hely fejlesztésre alkalmatlan, garantált a nagy deficit, amit szintén a lakosság fizet amíg csak él.

  Egy remény még van, hátha az unió nem ad pénzt, mert abban már nem bízhatunk, hogy a képviselőknek több esze lesz! Zsebük tömve, mosolyuk széles, arcukon vastagszik a bőr.”
 • 1. valaki 2008. február 06. 20:16
  „A kedves képviselő URAK, és Tisztelt polgármester ÚR! Nem járt esetleg mostanában Önök közül valaki a Széchényi u.-i Óvodában? Mert oda soha nem jut pénz, és nagyon ráférne a felújítás. Vagy az esetleg nem a városhoz tartozik? Semmire nem hajlandóak pénzt adni. Ha már a T. Bedő Tamás Úr annyira támogatja a kisebbséget, akkor itt lenne a lehetőség. Bár értelme nem lenne, csak ez mostanában nagyon "trendi" ha valaki támogatja a cigányokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonukról vallottak a csongrádi városatyák

Csongrád - Bedő Tamás tavaly vett egy családi házat, de a polgármesternek van a legtöbb hitele a csongrádi képviselő-testületben a vagyonnyilatkozatok szerint. Tovább olvasom