Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Nyitásra kész a Körös-torok

Nyitásra kész Csongrádon a Körös-toroki üdülőterület, és a homokpad is kidugta orrát a Tiszából. A kempingbe folyamatosan érkeznek a vendégek, szúnyog pedig egyelőre kevés van. A vérszívóirtásra hárommillió forintot tettek félre.
Nyitásra kész Csongrádon a Körös-toroki üdülőterület, és a homokpad is kidugta orrát a Tiszából. A kempingbe folyamatosan érkeznek a vendégek, szúnyog pedig egyelőre kevés van. A vérszívóirtásra hárommillió forintot tettek félre. A vállalkozóudvarban kevesebb lesz a büfé, de azok két hét múlva már nyitnának. A szezon három szombatján korlátozzák a nyitva tartást, de akkor sem maradnak program nélkül az üdülők.

Megállapodtak

Egyezség született az érdekeltek között – nyilatkozta a Körös-torok nyári menetrendjéről Bedő Tamás. A polgármester elmondta, a megállapodás értelmében a szezon idején vasárnaptól csütörtökig 23, péntekenként éjjel 1, míg szombatonként éjjel 3 óráig lehetnek majd nyitva a büfék, de ez alól kivételt képez három szombat, mikor csendes hétvégék lesznek a torokban. Június 30-án, július 28-án és augusztus 25-én csak 1 óráig szolgálhatnak ki vendéget az üzletek.

A fürdéshez egyelőre még kicsit hűvös a Tisza vize Csongrádnál, de a Körös-torok már nyitásra kész, és a homokpad is szárazon terpeszkedik. Az üdülőterületet rendbe tette a városgondnokság, az utolsó simításokat végző vendéglátók pedig azért fohászkodnak, hogy kitartson a jó idő, mert akkor sok csonka nyár után végre forgalmas szezon következhet. Az előjelek kedvezőek: a kemping már fogadja a vendégeket, és több kiránduló osztályt is várnak májusra, júniusra pedig egyre szaporodnak a foglalások. Szúnyoginvázióra sem lehet panaszkodni, de ha elszaporodnának a vérszívók, a városgondnokságnál kétmillió forint van elkülönítve földi irtásra, illetve további egymillió légi védekezésre.

Amennyiben a pályázati források felhasználhatók lesznek, a nyári hónapokban aszfaltozásra is sor kerül az üdülőterület déli útjain.
Ha az időjárás és a hivatalos szervek nem szólnak közbe, május 19-én kinyitnak a vállalkozóudvarban a büfék – közölte Pusztai Zsolt, az udvart működtető cég ügyvezetője. Mivel szigorodtak az üzemeltetés feltételei, néhány büfés nem vállalta a további működtetést. A csendes hétvégék kapcsán megtudtuk, nem maradnak zene nélkül a vendégek, a szóban forgó szombatokon családi programok, koncertek lesznek, és kubai est színesíti majd a kínálatot. Július derekán kisebb dzsemborinak is otthont ad majd az üdülőterület: a négynapos fesztiválon hasonló hangulat várható, mint az augusztusi Körös-toroki napokon. Pusztai Zsolt hozzátette, a további eredményes együttműködés reményében a közterületek ellenőrzését és a rendfenntartást is segíteni szeretnék a jövőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnik a csongrádi putrisor

Elbontják Csongrádon a Rigó Sándor utcai putrikat. A környéken élők örülnek az önkormányzat… Tovább olvasom