Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Óbecsei gyerekek nyaralnak Csongrádon

Vajdasági gyermekek hazai táboroztatására és fejlesztési képzésre nyert 4,5 millió forintot a csongrádi önkormányzat az unió Phare-alapjából. Az óbecsei fiatalok hétfőtől két hétig üdülnek a Körös-toroki gyermektáborban, ahol csongrádi kortársaikkal együtt megismerhetik a települést és kézműveshagyományait.
A hatékony testvérvárosi együttműködés érdekében írt ki az EU pályázatot, amelyen a csongrádi önkormányzat közel 18 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyert. A 4,5 milliós hozzájárulásból és az 500 ezer forintos önerőből két elképzelés valósul meg. Az egyik egy Körös-torokban rendezett ifjúsági tábor, ahová a Tisza-parti település szerbiai testvérvárosából, Óbecséről harminc gyermek érkezik hétfőn.

A serdülőknek szervezett programok között lesznek kézműves- és játékos foglalkozások, a gyerekek megismerik a várost, s egy-egy napra Budapestre, a Mátrába és Ópusztaszerre is kirándulnak. A nyertes pályázat másik eleme egy stratégiai képzés, amelyet ez év szeptemberében szerveznek az óbecsei és helyi, fejlesztéssel foglalkozó szakemberek számára.

Török Beatrix, a csongrádi önkormányzat kistérségi megbízottja érdeklődésünkre elmondta, jelenleg egy, a környék összes települését érintő programon dolgoznak. Szeretnének a sajátos nevelési igényű gyermekek gondozásához támogatást kapni. Az elnyerhető 35 millió forintból egyebek mellett a diszlexiás és más problémákkal küzdő diákok integrált felzárkóztatására nyílna lehetőség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gasztrománia és lóverseny

Új nyári rendezvény mutatkozik be a csongrádi napok előtti hét végén, holnaptól vasárnapig a… Tovább olvasom