Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Októberre készül el a csongrádi fogyatékosotthon

Szeptember helyett várhatóan októberre készül el Csongrádon az új fogyatékos- otthon, amit a megyei önkormányzat építtet a Kisrétben. A csúszás – amit a pótmunkák indokolnak – a létesítmény beindítását is hátráltatja. Az első lakók az engedélyezési eljárás hosszától függően december és február közt költözhetnek be.
A nyílászárók a helyükön, a tetőszerkezet kész, az utólagos változások miatt viszont mégis késésben vannak az építők Csongrádon. Fotó: Bíró Dániel
Egyre tetszetősebb képet mutat a csongrádi fogyatékosotthon épületegyüttese, azonban hiába sikerült a kivitelezőnek behozni a több hónapos lemaradást, amiről az év elején lapunk is beszámolt, a módosított beruházói igények miatt nem fejeződnek be szeptemberre az építési munkák. Most a nemes vakolaton dolgoznak a szakemberek, a nyílászárók már a helyükön vannak, a tetőszerkezet kész, az utólagos változtatások miatt mégis késésben vannak az építők.

Információink szerint a finanszírozási lehetőségekhez igazodva a megyei önkormányzat többször is változtatásokat kért, ezek a pótmunkák pedig néhány hónapos csúszást is eredményezhetnek a használatbavételi engedély megadásánál. Mint ismeretes, egy bedolgozó cég néhány munkavállalója azzal kereste meg lapunkat februárban, hogy másfél havi bérüket nem fizette ki munkaadójuk, aki viszont a Délépítőre hárította a felelősséget. Úgy tudjuk, a fővállalkozó Délépítő Rt. és az alvállalkozó Paxton Kft. vitája rendeződött időközben.

– Késő őszi befejezéssel kalkulálunk – fogalmaztak a megyei önkormányzatnál a kivitelezéssel kapcsolatban. A projekt illetékese, Nagypál Miklós elmondta, még az idén be szeretnék lakni az új létesítményt, de a beüzemelés, a működési engedély beszerzése, a lakók fokozatos átköltöztetése akár fél évig is eltarthat.

Az átadás időpontjának módosulása az intézmény leendő dolgozóit is érzékenyen érinti. A 87 alkalmazott közül annak a 19 ápolónak a foglalkoztatása okoz gondot, akit álláskeresők közül választottak ki, és a napokban fejeződik be szakképzésük. Nekik ugyanis három hónapon belül munkát kellene adni – tudtuk meg Harmatos Ibolyától. Az épülővel közösen működtetett Aranysziget otthon igazgatója hozzátette, továbbra is a gondozói álláshelyek után a legszerényebb az érdeklődés, a diplomás szakembereket, pedagógiai asszisztenseket, konyhai dolgozókat és gépkocsivezetőket több jelentkező közül választhatják ki. Az első lakók – az engedélyezési eljárás hosszától függően – december és február között foglalhatják el szobáikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád: kitüntették az egész tantestületet

Az Ének-zenei Általános Iskola egész tantestületét kitüntette a csongrádi önkormányzat. Az intézmény… Tovább olvasom