Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Olajsütő okozott tüzet egy csongrádi lakásban

Csongrád - Egy bekapcsolva felejtett olajsütő okozott tüzet egy csongrádi lakásban vasárnapról hétfőre virradóra. Az ingatlan bérlője még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a lángokat, de közben megégette a lábát. A férfi élettársát és annak 22 hónapos kislányát időben sikerült kimenekíteni a lakásból.
Furcsa, kattogó hangokra lett figyelmes az a csongrádi férfi, aki végül másodfokú égési sérüléseket szenvedett a hétfő hajnali tűzesetben. Információink szerint a bekapcsolva felejtett olajsütő hangját hallhatta meg fél 3 körül, ezért kiment a konyhába, de amint megmozdította a fritőzt, az olaj lángra lobbant, majd a padlóra ömlött, amit szintén meggyújtott. A linóleumon gyorsan terjedő lángokat sikerült időben eloltania a Fő utcai lakás bérlőjének, de közben több helyen megsérült a lába. A férfi élettársát és annak 22 hónapos kislányát időben sikerült kimenekíteni, nekik nem esett bajuk, de mindhármukat bevitték a szentesi kórházba.

Mindebből a szomszédok alig érzékeltek valamit. Legtöbben azt mondták lapunknak, csupán a kisebb hangzavarra figyeltek föl, de sokan csak reggel tudták meg, mi is történt valójában. Egy fenti emeleten élő asszony arról számolt be, hogy ő semmit nem hallott az egészből, csupán a szúrós füstszag keltette föl benne a gyanút, hogy tűz lehet a közelben.

A lakás tulajdonosát a szomszédok értesítették. Lapunknak elárulta, bár még nem tudott bejutni az ingatlanába, úgy tudja a tűzoltóktól, nem jelentős a kár: csak a linóleumot kell kicserélni a konyhában, és újra kell festeni a lakást. Sikerült elérnünk a bérlő férfi élettársát is, aki elmondta, amint lángra kapott a konyha, 22 hónapos kislányával kirohantak a lakásból, így a füstmérgezés veszélye sem állt fönn. A tegnap éjszakát még a szentesi kórházban töltötték, mert nem volt hova menniük, de ma biztosan visszatérnek a lakásba. Párját valószínűleg a hét végén engedik haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcai harc egy csongrádi közkútért

Csongrád - Szögesdrótot húzott és betonkarókat rakott le a háza mellett álló közkút köré egy… Tovább olvasom