Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Önerő nélkül csatornáznak Csanyteleken

Csanytelek - Optimális esetben szeptemberben elkezdődhet a csatornázás Csanyteleken, közölte Forgó Henrik polgármester.
A község egy KEOP-pályázaton indult, a napokban lezajlott a közbeszerzési eljárás, amely érvényes volt, a nyertese a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. lett. A 750 millió forintos hálózatra 680 belterületi ingatlan csatlakozik majd, a kivitelező közel 17 kilométer vezetéket és szennyvíztisztítót épít.

A projektet eredetileg 85 százalékos támogatottság mellett hirdették meg, az időközben elnyert önerőkiváltó pályázatoknak köszönhetően azonban a lakosoknak egyáltalán nem kell önrészt fizetniük. – Véleményem szerint ez egyedülálló a megyében. Csanytelek, mivel nem volt tartozása, nem részesült annak idején adósságkonszolidációban, a 100 százalékban támogatott építkezés lehetőségét tehát felfoghatjuk a jó és következetes gazdálkodásunk eredményének – mondta Forgó Henrik.

Úgy tudjuk: korábban a szennyvízelvezetés nehézségei miatt állt el egy-két vállalkozás attól, hogy a faluban telepedjen le. Az pedig, hogy a külterületen lévő ingatlanok hogyan csatlakozhatnának egy csatornázási programhoz, a polgármester szerint további tárgyalások kérdése, ezek pedig már meg is kezdődtek a Vidékfejlesztési Minisztériummal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyár végéig piacoznak

Nyár végéig minden vasárnap termelői piac lesz Csongrádon. Tovább olvasom