Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Ormos Gábor azért ment, mert jöttek a régiek

Csongrádon a Fidesz egykori városi elnöke, Ormos Gábor kilépett a pártjából, mert zavarja, hogy a fiatal demokraták volt MSZMP-sekkel és munkásőrökkel szövetkeznek. Kurucz Ferenc, az Összefogás Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltje örömtelinek tartja, hogy más pártok tagjai is csatlakoztak a civil szervezethez.
Kurucz Ferenc: Fideszes és szabad demokrata önkormányzati képviselőjelöltjei is lesznek az Összefogás Csongrádért Egyesületnek. Fotó: Bíró Dániel
Az Összefogás Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltjének jobboldaliságát kérdőjelezték meg azok a fideszesek, akik háromszor is nemet mondtak Kurucz Ferencre.
– Kurucz Ferenc személyével nincs kifogásom, de egyes pártolóinak MSZMP-s és munkásőr múltja annál inkább zavar. Ilyen például Murányi László és Nagypál Sándor – mondta Ormos Gábor, aki a hétvégén kilépett a Fideszből. A párt helyi szervezetét tíz évig irányító Ormos szerint a volt városi rendőrkapitány a szocialista többségű testület támogatásával került a jegyzői székbe Békéscsabán.

– Már az egyesületünk nevében is benne van, hogy mit szeretnénk elérni Csongrádon – nyilatkozta lapunknak Kurucz Ferenc. – Éppen ezért tartom örömtelinek, hogy más pártok tagjai is csatlakoztak hozzánk. Nem csupán jobboldaliak, hanem liberálisok is, így Fidesz és SZDSZ párttagok is lesznek a képviselőjelöltjeink között. Arra törekszünk, hogy kompromisszumok szülessenek Csongrád érdekében, ne pedig pártpolitikai érdekek határozzák meg a település jövőjét – mondta az Összefogás Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltje.

Nagypál vállalja munkásőr múltját

Megszólíttatott lévén Nagypál Sándor önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, a rendszerváltás óta kizárólag jobboldali értékeket vall, és akként is politizál a helyi közéletben. Munkásőr múltját sohasem tagadta, a lakosság mindennek tudatában választotta meg képviselőnek, egymás után négy alkalommal. Murányi Lászlót is kerestük, de lapzártánkig nem értük utol.

A Fidesz helyi szervezetének ügyeivel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, de annyit leszögezett: nem igaz az az állítás, hogy őt Békéscsabán a szocialisták választották meg jegyzőnek. A megkeresés onnan jött ugyan, de ő egyeztetett a csabai jobboldallal is, a szavazáskor pedig csak ketten voksoltak ellene, a szabad demokrata polgármester és helyettese. A jelenlegi helyzetről Kurucz elmondta, hogy 220 fős tagságuk előtt tárgyalják meg a Fidesz új javaslatát.

– Még nem döntöttük el, hogy Kurucz Ferencet támogatjuk-e, csupán arról határoztunk a hét végén, hogy megfontoljuk az egyesület ajánlatát – nyilatkozta lapunknak Pap Gabriella. A Fidesz városi elnöke nem kívánt a döntéshozatal előzményeiről nyilatkozni, csak annyit mondott, az egyesületnek viszontajánlatot tettek, a tárgyalások eredményeként pedig azt szeretnék elérni, hogy fideszes és kereszténydemokrata többség legyen októbertől az önkormányzati testületben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tódul a nép a hőség elől a csongrádi Körös-torokba

Vendéginvázióra számítanak a hét végén a Körös-torokban, ahová tegnap is több száz strandoló… Tovább olvasom