Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ősszel bezár Csongrádon az Erzsébet Szálló

Csongrád - Ha első körben nem találnak üzemeltetőt az ősszel bezáró Erzsébet Szállónak, a város eladásra hirdeti meg a patinás épületet – határozott pénteken a csongrádi képviselő-testület.
Az ülésen többen kritizálták az Idegenforgalmi Kft. ügyvezetőjét, akit csak Hegedűs Péter vett védelmébe. Eldöntötték, Csongrádon ingyenes lesz mindenfajta tüdőszűrés.

Napirend előtt Murányi László arra kérte a városvezetést, hogy haladéktalanul kezdődjön meg az alsóváros csapadékvíz-elvezetési problémáinak megoldása. Bedő Tamás erre megjegyezte, már megkezdődött egy 20 milliós beruházás a városrészben, ami ezt a célt szolgálja, és a további tervdokumentációk is elkészültek. A negyedéves költségvetési mérleg megtárgyalásakor akadt városatya, aki sokallta a polgárőrség mezőőri szolgálatra használt terepjárójának 461 ezer forintos felújítási költségét, felmerült, inkább új járművet kellene venni.

A rendelőintézet szervezeti átalakítása kapcsán a grémium elfogadta, hogy a városi fenntartású intézményt, mint költségvetési szervet, legkésőbb 2009. február 1-jéig megszüntetik, az üzemeltetési pályázatot pedig szeptemberben kiírják. A városi egészségterv megvitatásakor Fábián György megjegyezte, miközben koncepcionálisan jó irányt mutat az anyag, a valóság már árnyaltabb, hiszen a nyitásra váró ifjúsági házban például lehet majd sört kapni. Jobboldali javaslatra a többség jóváhagyta, hogy Csongrádon mindennemű tüdőszűrés ingyenes legyen a helyiek számára.

Nem hozott ilyen sima párbeszédet a fürdőt, az Erzsébet Szállót és a vendégházakat működtető Idegenforgalmi Kft. további sorsáról szóló vita. A felügyelőbizottság keményen kritizálta Koór György ügyvezető munkáját, hozzáállását. Fábián György szerint összeszedetlen intézkedési tervet tett le eléjük az igazgató, akinek ennyi munkáért nem szabad olyan sok pénzt kifizetni. Havasi Jánosné azzal folytatta, ilyen vezetés mellett oda jutnak, hogy nyárra nem lesznek meg az uszoda normális működésének személyi feltételei. Nagypál Sándor örült, hogy végre a baloldal is felébredt.

Az ügyvezetőt csak Hegedűs Péter vette védelmébe, szerinte eredményes volt vezetői tevékenysége, és nem várható el tőle, hogy dolgozza ki a város turisztikai stratégiai tervét. Koór György elmondta, a szálló bezárásán kívül nem határozott meg konkrét feladatot számára a testület, így arról az elodázhatatlan, 150 milliós fejlesztésről sem döntöttek, aminek hiányában súlyos szankciókra számíthat a fürdő a tisztiorvosi szolgálattól. A képviselők végül úgy határoztak, hosszú távú vagyonkezelői pályázatot írnak ki az Erzsébet Szálló épületére, és ha eredménytelenül zárul, eladásra hirdetik meg az ingatlant.

Olvasóink írták

 • 5. Niagara 2008. május 25. 15:06
  „Elftársak! Dübörög a gazdaság, nagy a jólét és szárnyal a Pannon puma!”
 • 4. Kuci 2008. május 25. 13:46
  „Tisztelt T?ri !
  Az önáltal írt ( Koor ) embert nem úraznám . Elvállalt valamit nem teljesít ! ( magyarázkodik , nem mintha az elődje külömb lett volna . S az elődjével is egy érdekes munka kapcsolat volt a város részéről . Meg érne egy kis nyilvánoságot ! ) S minden közintézmény müködése veszteséges , akkor azokat miért nem adjuk el ? S megyünk valamelyik szomszéd településre ügyet intézni . DE A KÉPVISELŐKET S JUTATÁSAIKAT meg hagynánk . Így gondolta . ( Azért ezeket a cég vezetőket valkik meg választották valamiért , gondolom nem azért a város pénzét csak utalják a semmiért !!)”
 • 3. Berka 2008. május 25. 12:05
  „A bérleti, stb. díjak emelése nem igazán jó ötlet! Csak pénzbegyűjtéssel nem lehet előbbre jutni az önkormányzatoknak sem. Meg kell nézni országos szinten, hogy hány önkormányzati ingatlan maradt bérlő nélkül. A megemelt fűtési költségeket éppen elég kifizetniük! Gazdálkodj okosan!”
 • 2. T?ri 2008. május 24. 15:11
  „Azt hiszem el kell fogadni azt a tényállást, csakis a privatiz?ci? seg?thet mindkét esetben! Itt nem lehet csakis az önkormányzatra támaszkodni, hanem igenis a magántöke vagy gazdasági társaságok segítsége nélkül, valamint hozzáértö szaktudás nélkül semmi sem elérhetö. Az annak idején az önkormányzathoz küldött levelem beigazolódott ?s azt hiszem, most még nagyobb szakértelemre és befektetökre lenne szükség, mint annak idején. Annak semmi értelme nincs, hogy a Koor urat támadják folyamatosan. Be kellene látni, hogy évek óta az idegenforgalmi osztály csak hátrafelé menetelt, valamint az önkormányzat nem képes arra (sajnos hozzáértö szakértelem és marketingstratégia hiányában), hogy megszabaduljon egy veszteséges vállalkozástól...A szálloda valamint az uszoda eladása sajnos elkerülhetetlen, ugyanis a fenntartásuk egyszerüen lehetetlen, valamint ezek az épületek felújítása elengedhetetlen.”
 • 1. Kuci 2008. május 24. 08:38
  „Ez a fejlődés ? Már szinte mindent eladtak , ezek az okos emberek . Inkább lemondanának , mint teljessen feléljék a város vagyonát . 16 év alatt ennyira futtota ? De a jutalmak azok meg voltak mindig , érdekes arra volt keret . Hol vannak a felelelösök ?? S a bizotság mit kritizál ŐK választották ezt az embert !! S Hegedűs szerint mi volt az eredmény , fejvesztve menekülnek az alkalmazottak az uszodából . Hát igen ez eredmény .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újszülöttek ellátására gyűjtött a Mars

Csongrád - 72 kilogramm egy- és kétforintost gyűjtöttek össze a Bokroson állateledelgyárat működtető… Tovább olvasom