Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Őszig marad egyedül a Fibernet Csongrádon

Júliustól megint emeli árait Csongrád monopolhelyzetben lévő kábeltelevíziós szolgáltatója – a családi csomag tarifája meghaladja majd az 5 ezer forintot. A Fibernet azzal indokolta a díjemelést, hogy felvett kínálatába három újabb csatornát. A leendő konkurens Rubicom Kft. szolgáltatása ősztől a Bökényben és a városközpontban is elérhető lesz, díja a legnagyobb csomag esetében sem éri majd el a 4 ezer forintot.
A napokban áremelésről kaptak tájékoztatást a Fibernet kábeltelevíziós társaság csongrádi ügyfelei: a szolgáltató július elsejétől 5149 forintra növeli a családi csomag, és 3749 forintra az alapcsomag tarifáit. A 150-200 forintos drágulást egyebek közt azzal indokolta a cég, hogy a kínálatból januárban kikerült Paprika Tv-t sokan hiányolták Csongrádon, ezért az év közepétől visszahelyezik az alapcsomagba, így ennek – a Tv Dekoval és a Duna Tv Autonómia elnevezésű csatornájának bevezetésével együtt – beszerzési és üzembe helyezési költségei módosítják a jelenlegi díjakat.

Időközben az is bizonyossá vált, hogy a nyár végéig nem válthatnak szolgáltatót a csongrádiak, az önkormányzattal tavaly megegyezett Rubicom Kft. ugyanis hiába nyújtotta be kérelmét még tavaly az illetékes Nemzeti Hírközlési Hatósághoz, építési engedélyhez csak nemrégiben jutott a cég. Kaslik Béla ügyvezető érdeklődésünkre elmondta, egy héten belül megkezdődik az új hálózat kiépítése a városközpontban és a Bökényben, ott várhatóan szeptembertől lehet előfizetni a társaság szolgáltatásaira. A tervek szerint másképp állítja össze csomagjait a Rubicom Csongrádon, mint másik érdekeltségi területén, Szentesen, de az áraik hasonlóak lesznek. A legnagyobb csomagjuk tarifája sem éri majd el a 4 ezer forintot, külön csatlakozási díjat pedig nem kell fizetni a csongrádi ügyfeleknek.


Szentesen sokkal olcsóbb

Ugyanazon tévécsatornákért több mint 1500 forinttal kell többet fizetniük a csongrádiaknak, mint a szentesieknek. A Kurca-parti településen a Rubicom csoport tagja, a Szentes Kábel, illetve a Tv Network folytat kiélezett versenyt az előfizetőkért. Előbbinél 3490, utóbbinál 2990 forintba kerül a legtöbb csatornát magába foglaló csomag. Mint megtudtuk, a Szentes Kábelnél valamelyest késik a hálózatfejlesztés, holott már tavaly augusztusban engedélyt kértek a rendszer bővítésére. A Tv Network eddig főképp a felsőpárti városrészen szerzett új ügyfeleket, jelenleg pedig az Arany János utca, illetve a Csongrádi út környékén építi ki saját hálózatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanyi halál

Életét vesztette annak az autónak az utasa, amely Csanytelek és Tömörkény között árokba borult. A… Tovább olvasom