Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Öt kisgólya a bokrosi pulykatelepen

Öt gólyafióka nevelkedik egy bokrosi pulykatelep villanyoszlopán. A szaporulatot a gazdaság tulajdonosa és annak fia rendszeresen figyeli: a padlásról épp rá lehet látni a fészekre.
A gazda, Kiss Dezső azt mondta, a gólyapár négy éve vette birtokba a póznát, szemlátomást jól érzik itt magukat, mert az első nyár kivitelével rendre kiköltötték a fiókákat. A család nincs egyedül odafönn: otthonukban társbérlőket is fogadtak, a fészek oldalába költözött, és a hulladékra gyűlő verebeken kívül nemigen tűrnek meg idegent. Annyira szégyenlősek, hogy amint észreveszik, hogy figyelik őket, mély fészkükben úgy elbújnak, hogy a fejüket is alig lehet látni. A pulykatelepen számon tartják, hogy a gólyaszülők idén március 15-én tértek vissza téli vándorútjukról. Kiss Dezsőék nem tudják, pontosan mikor bújhattak ki a tojásból a fiókák, de azt megfigyelték, hogy a hím és a tojó is odaadóan kotlott.

A szakirodalom szerint egyébként legfeljebb hat tojást rak egy gólya, a fiatalok pedig kilenchetesen repülnek ki a fészekből. A bokrosi gazda szerint erre már nem kell sokat várni, a kisgólyák mostanában már szinte egész nap a szárnyukat próbálgatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villáskulccsal ütött a bokrosi lány

A csongrádi rendőrök elfogták azt a fiatal bokrosi lányt, aki az elmúlt héten összeverte egyik… Tovább olvasom