Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ötletparádé a nagymedencéről

Parttalannak tűnő vita után a fürdő nagymedencéjének acélbéléses felújítása mellett döntött a csongrádi képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén. A 193 millió forintos beruházásra pályázaton szeretne forrást nyerni az önkormányzat, a félévesre becsült kivitelezés pedig jövőre kezdődhetne el.
Jórészt – 85 százalékban – pályázati forrásból újíthatja fel Csongrád a Dob utcai fürdő elöregedett nagymedencéjét. Annak ellenére, hogy a városvezetés tízéves adósságának tartják az ötvenméteres építmény rendbetételét, tegnap nehezen született döntés a megvalósításról. Pedig elöljáróban az illetékes sport- és városgazdasági bizottság is az acélbéléses variáció mellett foglalt állást: egyik a versenyrendezés feltételeinek biztosítása, a másik a kedvezőbb üzemeltetési költségek miatt. Szakmai vonalról azzal egészítették ki a csempés és az acélszerkezetes lehetőségről szóló tájékoztatót, hogy az utóbbi megépítése fél évet, az előbbi kevesebb időt venne igénybe.

95 nem az autóskempingre

Az ülésen Kaczibáné Molnár Katalin arról számolt be, hogy a gyógyfürdő területére tervezett ötven férőhelyes autóskemping kialakítása ellen tiltakoznak a környékben élők. A szolgáltatásbővítést ellenzők lapunkból értesültek a fürdőt működtető idegenforgalmi kft. elképzeléseiről. A tiltakozók aláírásgyűjtésbe fogtak, eddig 95-en szignálták a képviselő asszonyhoz eljuttatott nyilatkozatot.

Ternai László előbb azt firtatta, hogy a szakbizottságokat és helyi szakembereket miért nem vonták be a tervezői ajánlatok elbírálásába, majd kitért arra is, milyen medenceméret lenne megfelelő az úszók számára. A polgármester a döntés szempontjából lényegtelennek minősítette a sportolók érdekeit, mire az ellenzéki városatya visszautasította Bedő Tamás szavait. Gyovai Gáspár egy teljesen új medence építése mellett érvelt, szerinte ugyanis hosszú távon csak az tudna kielégíteni minden csongrádi igényt. Felszólalását követően arról vitáztak a felek, miért nincs harmadik megoldásként említve az alpolgármester elképzelése, illetve hogy csupán felújításra, vagy új beruházásra is vonatkozik a pályázati lehetőség.

Bedő Tamás azzal hűtötte le a kedélyeket, hogy hangsúlyozta: kizárólag egészségügyi célú korszerűsítésre lehet felhasználni a támogatást, ráadásul őt a medence felújításának előkészítésére hatalmazta fel a testület, ezért – szavai szerint – fölösleges az ötletparádé a témával kapcsolatban. A képviselők végül egyhangúlag megszavazták az építmény acélbéléses modernizálásáról szóló javaslatot, amelynek 193 millió forint a becsült költsége. A rozsdamentes borítás leghamarabb jövő nyárra készülhet el a nagymedencénél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszédes csönd a vízlépcsőről

A csongrádi vízlépcső nem szerepel az MSZP napokban nyilvánosságra hozott 2013-ig terjedő… Tovább olvasom