Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Ötvenmilliót nyert a csongrádi kistérség

Közel ötvenmillió forintot nyert a csongrádi kistérségi társulás a Belügyminisztérium pályázatán. A támogatásból új munkahelyek jönnek létre, autót vásárolnak az orvosi ügyelet korszerűsítése érdekében, emellett defibrillátorral is bővül az eszközpark.
A Belügyminisztérium pályázatán az igényelhető összeg 99 százalékát sikerült megnyernie a csongrádi kistérségi társulásnak: a megítélt 49,2 millió forintos támogatásból a Tisza-parti városban és környékén élők mindennapjait könnyítő beruházások valósulhatnak meg. Bedő Tamás polgármester ezzel kapcsolatban lapunknak elmondta, sem a társulásnak, sem pedig a kistérség települési önkormányzatainak nem lett volna forrása ezekre a fejlesztésekre.

Az egészségügy területén az ügyeletellátás minőségi javulását segítheti egy új, Suzuki Vitara típusú betegszállító gépkocsi, illetve egy defibrillátor készülék – ezek beszerzésére a sikeres pályázattal nyílt lehetősége a társulásnak. A közoktatásban a pedagógiai szakszolgálat fejlesztőeszközök vásárlását és egy terem kialakítását tervezi a felhasználható ötmilliós keretből. A gyermekek átmeneti otthonát be tudják bútorozni, és a pénznek köszönhetően nagymértékben csökkenhet az idősek otthonába jelentkezők eddigi, 6-12 hónapos várakozási ideje is.

A kistérségi ügyintézés korszerűsítésében fontos állomás lesz, hogy közgazdasági, pénzügyi és államigazgatási szakemberekkel bővülhet a foglalkoztatottak köre. A létszám növelésének konkrétumairól még folynak a tárgyalások, de az eddigieknél jóval hatékonyabb munkát eredményezhet ez a változás.

A fent említett fejlesztések a jövő év elejére várhatók, mivel – információink szerint – az elnyert összeget csak novemberben utalják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apadásra várnak a Körös-torokban

Egy métert kell még apadnia a Tisza vízszintjének ahhoz, hogy a jövő heti Körös-toroki napokra… Tovább olvasom