Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Pakstól Pekingig Panni nénivel

Csongrádon mesélt lélegzetelállító kalandjairól, a Pannónia expedícióról Treszl Gábor. A paksi motoros és barátja, Magyar Zoltán 2004-ben és 2008-ban egy oldalkocsis Pannóniával jutott el az olimpia helyszínére Athénba és Pekingbe.
Mi lenne a leghosszabb táv, amit megtenne egy oldalkocsis Pannóniával? 30, 50, esetleg 100 kilométer? Mit szólna inkább 24 ezerhez?

Egy csongrádi baráti társaság meghívásának eleget téve mesélt lélegzetelállító kalandjairól, a Pannónia Expedícióról Treszl Gábor. A paksi motoros és barátja, Magyar Zoltán, először a 2004-es athéni olimpiára motorozott el Panni nénivel, innen jött az ötlet, hogy megpróbálnak eljutni 2008-ban Pekingbe is.

24 ezer kilométer egy oldalkocsis Pannóniával.
24 ezer kilométer egy oldalkocsis Pannóniával.

A hosszú és viszontagságos úton sok megpróbáltatás várt emberre és motorra egyaránt: átestek több vázhegesztésen, láncszakadáson és oldalkocsi javításon is. „Az utazáson során nagyon sok pozitív élmény ért, ezek közül talán a legjobb az volt, ahogyan a kazakisztáni Madjar törzs fogadott minket. Három, a Magyarok Világszövetségétől kapott magyar zászlót vittünk magunkkal, az elsőt a Don kanyarban helyeztük el a magyar hősök emlékművén, a másodikat Pekingben adtuk át Cseuz Lászlónak – aki hagyományosan a pekingi olimpiára is kerékpárral érkezett – a harmadikat pedig a visszaúton a Madjar törzsnek ajándékoztuk." – árulta el Treszl Gábor.

A fiúk az idei londoni olimpiát sem hagyják ki, persze nem a legegyszerűbb útvonalon motorozva közelítik meg az olimpia helyszínét: „kis" kerülőt tesznek, Olaszországnál délre fordulva, Tunézián keresztül haladva Gibraltárnál térnek vissza Európába.

Olvasóink írták

 • 4. sallago 2012. március 14. 11:16
  „Nagy élmény volt a beszámolót hallgatni, van egy erről készült oldaluk is, ahol szinte naponta lehetett követni az eseményeket: http://www.pannoniaexpedicio.hu/, valamint készült egy nagyon izgalmas könyv is, melyről mindenki azt mondja, "nagyon jó, nem tudom letenni!" pl egy oldal: http://www.marotikonyvker.hu/products/product_8231.html, de lehet személyesen is rendelni.
  Köszönjük!”
 • 3. Horthyszobor 2012. március 12. 16:47
  „Már azt hittem Magyar Anna ismét utazik valahova:)”
 • 2. Krampampuli 2012. március 12. 09:04
  „Igaz, de itt ez a neve és nem a típusa. amúgy http://www.f56.hu/displayimage.php?pid=3619&fullsize=1”
 • 1. komló 2012. március 12. 08:22
  „A Panni egy magyar robogó volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád anno: ilyen volt a mozi - 2. rész

Csongrád anno sorozatunkban régi fotókat teszünk közkinccsé. Ezúttal Borda Mihály fotósorozatát mutatjuk be a moziról. 2. rész. Tovább olvasom