Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Patikaharc Csongrádon

Csongrád - Hamarosan új patika nyílna Csongrádon, de a városvezetés nem támogatja a Dob utcai üzlet beindítását. A polgármester indoklása szerint a meglévő négy gyógyszertárhoz képest nem nyújtana többletszolgáltatást, és a nyitva tartása is rövidebb lenne. Ennek azonban ellentmond az, amit a Feketesas Pharma irodavezetőjétől megtudtunk.
A csongrádi Dob utcában félig már berendezték azt az üzlethelyiséget, ahol a Pharmainvest csoporthoz tartozó Feketesas Pharma Kft. hamarosan gyógyszertárat nyitna, a Pingvin Patika beindítását azonban – a megyei gyógyszerészkamarával egyetemben – nem támogatja a cég kérelmét véleményező önkormányzat.Végső döntést a tisztiorvosi szolgálat hoz az ügyben.

A polgármester azzal érvel a pénteken a képviselő-testület elé kerülő határozati javaslatban, hogy az új patika nyitvatartási ideje jóval rövidebb, mint a városban jelenleg működő négy gyógyszertáré, továbbá az is szerepel az előterjesztésben, hogy a Feketesas Pharma Kft. új közforgalmú gyógyszertára a városban nem jelent szolgáltatásbővítést, csak piacra törést.

Megkeresésünkre Bedő Tamás újfent hangsúlyozta, meggyőződése, hogy a Dob utcai patika nem nyújt többletszolgáltatást a versenytársakhoz képest, ezért fenntartja korábbi álláspontját.

A Központi Gyógyszertár Csongrádon. Eddig négy patika versengett a vásárlókért A szerző felvétele
A Központi Gyógyszertár Csongrádon. Eddig négy patika versengett a vásárlókért A szerző felvétele

Utánanéztünk, és kiderült: a Központi Gyógyszertár heti 70, a Kabay Patika heti 54, a bökényi heti 47,5, míg a Szőlőhegyi úti Jakabházy Patika heti 47 órát tart nyitva. A Pingvin Patika heti 60 órás nyitva tartást vállalna – hétköznapokon 8 és 19 óra, szombaton 8 és 13 óra között fogadná a vásárlókat –, és az ügyeleti szolgálatot is ellátná. Vagyis a Központi Gyógyszertár kivételével az összes többi csongrádi patikánál többet tartana nyitva.

Tucatnyi munkahely

10-12 embert –gyógyszerészt, gyógyszerészasszisztenst, adminisztrátort és takarítónőt – foglalkoztatnának a csongrádi Pingvin Patikában, amelynek iparűzési adója Csongrádra kerülne – tudtuk meg Vargáné Pipicz Andreától, a Feketesas Pharma irodavezetőjétől. A gyógyszertárban lehetőség lenne bankkártyás fizetésre, illetve törzsvásárlói pontgyűjtő rendszert vezetnének be.  A pontokat összes patikájukban és a napokban megnyílt szegedi üzletükben lehetne beváltani. Az önkormányzati minősítés kapcsán csak annyit jegyzett meg az irodavezető asszony, remélik, mindenki érzékeli majd, hogy gyógyszertáruk valódi többletszolgáltatást kínál.

Az ügyről meg szerettük volna kérdezni Somogyi Árpádot, az önkormányzat egészségügyi bizottságának szocialista elnökét, de ő érintettség okán – családja működteti a Jakabházy Gyógyszertárat – nem kívánt nyilatkozni lapunknak. Ezután felhívtuk Murányi Lászlót, az Összefogás Csongrádért Egyesület egészségpolitikusát, aki azt mondta, nem avatkozik bele a dologba, mert korábban a helyi gyógyszerészek erre kérték. Ezért a vitában sem vesz részt, és szavazni sem fog erről az előterjesztésről a pénteki tanácskozáson.

– Mindenütt verseny van, csak Csongrádon ne legyen? – tette föl a költői kérdést Szegedi Györgyné. A szocialista színekben egyéni mandátumot nyert képviselő asszony szerint amit az előterjesztésben leírtak, nem állja meg a helyét.

Ez vonatkozik a nyitva tartásra és a szolgáltatásra is. – Biztos forrásból tudom, hogy a csongrádi patikák közül elsőként a Dob utcaiban lehetne bankkártyával fizetni. Azt is hallottam, hogy a hűséges vásárlók mindenféle kedvezményeket kapnának, és bizonyos gyógyszerekre akciókat szerveznének. Mi ez, ha nem szolgáltatásbővítés? – fogalmazott Szegedi Györgyné.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Nemzet 2008. november 08. 23:17
  „Egy új vállalkozás adó-forintokat hozhat az önkormányzatnak, feltételesen a városnak. De miért nem hallani ez Bokroson, Felgyőn, Csanyon, ...?”
 • 22. Kolompár Istvánka 2008. november 07. 16:36
  „Kuci!

  Kérdtem már, hogy változzon!
  Változzon már...”
 • 21. Kuci 2008. november 04. 08:18
  „Tisztelt Varga Ádám !

  Nem is értem egy képviselő , ilyen lenne ebben a FALU-ban !
  Áááááá dehogy úgye ?
  Sosem éltek vissza a közfeladat ellátásukban játszott szerepükkel , ugye ?! Pedig már tényleg kezdtem hinni a csodában ( Fölleg az Öszödi beszéd után, ahol Csongrádott is ketten képviselték , erkölcsi tartásukat mutatva ki is léptek a pártból . vagy nem jól tudom ? )”
 • 20. Varga Ádám 2008. november 03. 15:58
  „Az új Patikalánc 3 tulajdonosa: MUSZTAFA SZULEJMÁN török állampolgár, egy német állampolgár és nem utolsó sorban egyetlen magyar a tulajdonosok között a Csongrád Megyei főügyész (Érdekes)
  Külön megköszönöm Szegediné képviselőasszonynak, hogy oly szorgalmasan asszisztált nekik. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a képviselőasszony lánya az új patikában szeretne dolgozni egyszerű asszisztensként ha megnyílik, annak ellenére, hogy jelenleg is működő csongrádi patika tanította ki. (Ez is érdekes nem?)
  Egyébként Ő volt az egyetlen az összes képviselő között aki nem állt a csongrádi patikusok mellé a török veszedelemmel szemben.”
 • 19. papa2 2008. november 03. 12:59
  „csoda város, csoda képviselőkkel - tisztlet a kivételnek- csoda polgármesterrel

  hajrá csongrád !!!!!”
 • 18. csongrádi 2008. november 03. 12:55
  „nehezen tudom elfogadni, hogy ilyen felkészületlen volt a beterjesztő.
  csak Tarr Ágnes látszott felkészültnek az egész vita során és lám a tények beeszélnek, hajrá ágnes !!!

  modern kapitalizmusban élünk, a szabad piac áldásos eu piacán.
  mit kell ezen meglepődni ?
  vagy még mindig mételyez a múlt tisztelt elvtársak ,”
 • 17. mikimaus 2008. november 01. 16:21
  „Elnézést kérek polgármesterur!
  Nem tudom volt-e már ön egy modern patikában?
  még a föutcai régi boszorkánykonyha is,egy elavult,sötét barlang,
  ahol a betegek a hossú várakozásban,még betegebbek lesznek!!!
  Ezen a téren sem ártana egy KIS konkurencia a város egészségszogáltatásának.

  Tisztelettel.
  Egy egykori Csongrádi lakos”
 • 16. egy kivűl álló 2008. október 31. 17:27
  „Tisztelt csongrádiak! El kell fogadni , hogy a mai világban versenyhelyzet van, ez ellen nem lehet mit tenni! A régi patikák megtalálják majd az új lehetőségeket csak egy kicsit szét kell nézniük, nem a régi megszokott módon kell az üzletmenetet vinniük tovább.Én már hallottam egy lehetőségről ami több városban remekül működik,csak egy kicsit nyitottabbnak kell lenni!!!”
 • 15. Kuci 2008. október 31. 15:49
  „T. Kolompár !

  S nem vagyok sértödős tipus , hissz ezért van a fórum mindenki leírja amit szeretne . Hévvel vagy hévnélkül ! Köszönöm válaszát .”
 • 14. Kolompár 2008. október 31. 14:54
  „Kuci!

  Nekem el kezdett tetszeni a stílusa. Ön bizonyára egy komoly Hölgy, aki ha valamit eltervez véghez is viszi.
  Viszont elnézést szeretnék kérni az előző magatartásomért...
  Intelligens, bátor, bizonyára akkor valamiféle "köztisztviselői szférában dolgozhat.”
 • 13. Kuci 2008. október 31. 07:31
  „Kolompár Úr!

  A maga véleménye engem nem zavar , ezért van a fórum . S nem add nekem kenyeret , hogy parancsolgasson mit mi képp írjak . De úgy látszik ön ahhoz szokott másoknak szabályokat állít fel ! Nem küldöm el moderálásrasem az írását mivel saját magát minősíti , had olvassa mindenki !”
 • 12. mamus 2008. október 30. 21:22
  „ez aztán a vállalkozásbarát önkormányzat!
  Majd a vásárlók, betegek eldöntik van-e létjogosultsága egy új gyógyszertárnak.”
 • 11. faQtya 2008. október 30. 19:20
  „...nem értem, miért baj, hogy új gyógyszertár jön ide? Vagy talán nyisson újra kínai áruház, amelyik átvágja a jelentkező alkalmazottakat, utána meg pár hónap múlva lelép?
  ...méghogy nem teremtene munkahelyet... talán a szegedi (ha jól tudom - ezt találtam a neten) vállalkozó hozza magával naponta kisbusszal az alkalmazottakat???
  Szerintem akár 3 gyógyszertár is nyithatna még ezen az öregedő településen (falu/város - kinek hogy tetszik), akkor se csökkenne a gyógyszertárvezetők havi nettó félmillás fizetése (elnézést, ha nem ennyi - talán több), és a gyógyszergyártóktól kapott "mellékes"-től se esnének el (amely mellékest szerintem a legtöbb csongrádi elfogadná havi fizetésnek).
  Úgy hallottam, hogy esetenként 30%-kal is olcsóbb lehet az itteni gyógyszertáraknál a Pingvin. Akkor most kinek az érdeke számít? Párezer betegnek, vagy néhány vállalkozónak?
  Várjuk örömmel az új gyógyszertárat, meglátjuk, mit kínál, és "győzzön" a jobbik... ...és talán felébred az alvó konkurencia, és nem kell félórát sorban állni egy levél c-vitaminért...”
 • 10. Kolompár Úr 2008. október 30. 18:18
  „KUCI!!!
  (NE MAGYARÁZZON!. Ki a franc maga, ne pattogjon itt, miket irkál már megint nem tud rendesen intelligensen a szabályaimat tiszteletbe tarva kommunikatívan hozzászólni minden negatív előjel nélkül?!!)

  Természetesen nyisson csak ki az a Pharmainvest-es Pingvinpatika. Miért ne lenne már ugyan drága szeretett Csongrád VÁROSNAK is ilyenje? Persze, hogy nem oszt-szoroz sehol senkinek semmi rosszat...
  ( - Így van)”
 • 9. Anonym 2008. október 30. 17:30
  „T.Pógármester Ur!Mikor a nagy bevásárlóközpontok idetelepültek,-nek,miért nem volt ilyen aggályoskodó.Az nem jelentett piactörést? Sem szolgáltatásbővitést? Ha kocsma nyitna a l4l-dik,azt engedélyezné?Miért?Ha megfelel az ÁNTSZ és a többi szerv elvárásáinak,lám had legyen.A Piroskaváros területén is kellene még vagy három uj gyógyszertár,hogy itt is legyen verseny.Azt mindenki tudja Csongrádon,hogy érintettség okán kinek nem kedvez az uj gyógyszertár nyitása.Sokszor hallottuk,hogy egyik meglévő gyógyszertár sem akart ügyeletet tartani ünnepnap,még a benzinkutra is kiküldték a lakosságot kalmopirinért,és a kutas utasitása szerint szedték azt.Hát lehet,hogy az uj gyószerész nem küld bennünket a benzinkutra,neki lehet,hogy megéri.?”
 • 8. Kuci 2008. október 30. 16:53
  „Érdekes ezt nem küldik meg Szentes VÁROS jegyzőjének elbírálásra ! Mit jelent az a szó " PIACTÖRÉS " sosem hallotam még . Megint olvashatjuk a rengeteg nem , vagy dönteni nem tudó tagokat . Gyógyszertár miért nem lehet annyi mint kocsma ! Adót fizet munka helyet teremt . Érdekes az új áruházak nem fognak majd PIAC törést okozni a jelenlegi müködő egységeknek . Tényleg VICC ez a FALU . Amit itt megtehetnek egyes emberek !

  Ui.: IZEK Veszprém az frankó hely rendszeresen járok arra is , na ott van építkezés még most is szép számmal , s nyüzsi is !”
 • 7. motherboard 2008. október 30. 15:17
  „Tisztelt Szegediné nagyon téved ,ugyanis a Kabay Patikában lehet bankkártyával fizetni.Egyébként Én személy szerint egyetlen egy gyógyszertárat" látogatok" sajnos rendszeresen : a Kabay Patikát ahol mindig udvarias kiszolgálás van, bármilyen kérdésem van mindig kielégitő választ kapok, sokszor az orvostól nem tudok a kérdésemre pontos választ kapni.Mindenki udvarias a nap bármely órájában.Példát vehetnének a többi Patika dolgozói..........Egyébként ekkora városnak fölösleges 5 patika, inkább munkalehetőséget kellene teremteni a kisemberek részére.”
 • 6. komcsika 2008. október 30. 14:53
  „Lehet, hogy a Vasut utcai otthon betegeinek majd nem lesz kötelező a sömögyi patikában beváltani a receptjeiket? Ja vagy bedő fedő, meg a volt komonista munkásőr murányi, nyali fali sömögyi? Csak csontig mert mert akkor még papír ls kell.

  Hajrá komcsi szegediné, szél ellen pis-pis....., oszt húgyos léssz.”
 • 5. Izek 2008. október 30. 13:53
  „Sztem legyen verseny. Veszprémben - itt tanulok - egy kb. 300 méteres körben tudok 4 gyógyszertárat. A legutóbbit most szeptemberben nyitották. Ezek szerint megéri. Itt inkább a profitról van szó.
  A másik fele: akciók: szintén Veszprémben az akció egyes helyeken azt jelenti, hogy kaphatok bizonyos vásárlás felett egy levél 100 mg-os C-vitamint. Khm. Eleve nem hiszek ezekben a citromsavas dolgokban, aztán meg miféle akció volt ez? Remélem itt más lesz.
  Az meg hogy Csongrádon már azzal is ki lehet tűnni, hogy bankkártyával lehet fizetni egy gyógyszertárban, nem az új patikának reklám, hanem a többit minősíti. Lefelé.”
 • 4. triniti 2008. október 30. 12:20
  „Én szegeden szoktam megvenni az állandó gyógyszeremet, mert 500 ft-al olcsóbb mint Csongrádon.
  Az említett gyógyszer a csongrádi legolcsóbb és legdrágább helyen 500 ft árkülönbséggel kapható!

  A törzsvásárlói kártya pedig jó ötlet, és működik már régóta az egyes patika hálózatokban.
  Így is marad a patika tulajdonosoknak elég sok a zsebükben. (nem az alkalmazottakról beszélünk amikor a patikusokat emlegetjük..)”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken tárgyalnak Bokros terveiről

Csongrád - Aggályosnak tartja a csongrádi városvezetés, hogy a Bokros önállósodását előkészítő… Tovább olvasom