Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Pünkösdölő eső szakadt a főzőkre Csongrádon

Főztek, ettek, ittak, mulattak, de leginkább áztak azok a csongrádiak, akik az elemekkel dacolva pünkösdöltek az Ifjúság téren. A vurstliban egymást próbálták túldübörögni zenéjükkel az unatkozó mutatványosok. Az időjárás pusztán a horgászverseny indulóinak kedvezett.
Nem számított a cudar idő, csak a pörkölt íze. Fotó: Bíró Dániel
Az utóbbi időben nincs szerencséjük a csongrádiaknak az ünnepélyekkel. Így volt ez a majálist pótló hétvégi pünkösdölővel, melynek farvizén gasztronómiai fesztivált rendeztek az Ifjúság téren. Szombat délelőtt még kegyes volt a horgászokhoz az ég: Szabó Illés halastavából, verőfényben, amit csak lehetett, kifogtak a pecások, de amint elpakolták a szereléseket, rázendített az eső, s el sem állt hétfőig. A túlcsordult égi áldás miatt ajánlott viseletként a gumicsizmát kellett favorizálni a fesztivál helyszínén, de az elemekkel dacoló csongrádiak nem futamodtak meg a dagonyától: vasárnap megint nekiláttak mulatni.

– Bármerről jöhet a víz, mi kitartunk – fogadkozott Gelencsér István a sátrak közt gomolygó füstfelhőben, miközben kóstolóra várt az egyik rotyogó bográcsnál. A férfi pacallá ázva várt, a főzőverseny résztvevői szintén. Nem számított a cudar idő, csak a tűz lángja, a pörkölt színe, íze, fortyogása, meg a nyársra szúrt jószág, nehogy odaégjen, mert akkor mi maradt volna terítéken azoknak, akik levonultak a forgatagba egy ingyenebédre. Hétfőre aztán, mint a mesékben, kisütött a nap. S aki lemaradt a finomságokról, bánhatta, mert a fesztivál zárónapján csak muzsikusok, köztük a Crystal együttes tudott ínyenc produkcióval szolgálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanárok köszöntése

A csongrádi művelődési központban tegnap este műsoros ünnepségen köszöntötte a pedagógusokat Bedő… Tovább olvasom