Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Rádiót alapítanának a csongrádiak

Csongrád - Egyelőre nem lesz Bokroson részönkormányzat, önállóan indítana rádiót Csongrád, a szociálisan rászorulók pedig nem mindig közreműködők – ezek voltak a tegnapi testületi ülés legfőbb témái.
Bár a napirendi pontok között szerepelt: megvizsgálják, létrehozható-e a bokrosi részönkormányzat, a várható törvényi változások miatt a kérdést egyelőre levették napirendről. Kőrösi Tibor polgármester – reagálva Murányi László képviselő napirend előtti felszólalására – elmondta: az önkormányzat több tucatnyi családnak ajánlotta fel az ingyen összeszedhető hulladék tüzelőfát, ám csak elenyésző részük élt a lehetőséggel.

– Szaporodtak a kifizetetlen számlák, mert az intézmények egy része igyekszik tovább tolni a terheket. Előfordult, hogy az előirányzatokat másra költötték, mint amire kapták. A város évi 230 ezer svájci frankot törleszt, ami hatalmas teher. A jövőben csak olyan pályázatokon indulunk, amelyekben nulla vagy ahhoz közeli az önrész – hangoztatta a polgármester a költségvetés tárgyalása kapcsán.

A testület korábban döntött arról, hogy a Gong Rádió Kft. ajánlatát elfogadja, és a kecskeméti cég februárig beszerzi a szükséges engedélyeket. Ez eddig nem történt meg, ezért Csongrád vezetése tegnap úgy döntött: egyelőre nem alkot médiakoncepciót, illetve saját kezébe veszi a rádióalapítást. – A szándék és az erre elkülönített évi 6,5 millió forint is megvan – hangoztatták az ülésen.

– Az érvényes városrendezési terv sok borsot tör az orrunk alá, bizonyos szabályozások túl merevek. Mindig módosítgatni kell, hogy az egyedi kéréseknek eleget lehessen tenni, ez viszont sok időbe és pénzbe kerül – magyarázta Papp Gabriella alpolgármester. – A vállalkozók keze is túlzott mértékben meg van kötve, nincs lehetőségük egyedi jellegű építkezésre – támasztotta alá Havasi Jánosné. A grémium elfogadta a településszerkezeti terv és az építési szabályok módosításáról szóló javaslatot.

Olvasóink írták

 • 11. keletaru 2011. augusztus 29. 16:08
  „Swain :-( Valakinek így jön le Múúúúú bácsisan félig tele vagy félig üres a pohár . Az én zsebem meg innen lett tele évek alatt , s senkisem kérdezhet !!!!! Sajnálom nem az észnélküli pazarlást látja, amit itt említenek hanem ez kötözködésnek tűnik "egyeseknek" . Érdekes most derült ki a számlán az áfát nem fizették be, amit szintén a település képviselői okoskodtak iskolázottan most meg azt mondják jót akartak . Persze felelőséget nem vállal egyiksem . JÓZAN PARASZT" ÉSZ " mint látszik itt iskolák semmit nem érnek, hisz be palizzták megint őket ! Csakis miattunk , nekünk ,értünk a balgák ! Üdv Kuci”
 • 10. Swain 2011. augusztus 29. 12:57
  „összegezve: ami van, az rossz, de ami nincs, az is biztosan csak rossz lehet majd :D
  Csongrád, én így szeretlek”
 • 9. tromi 2011. augusztus 29. 08:58
  „Szerintem felesleges volt hitelből félre tenni a rádióra (hitelt). Egyetértek, hogy unalmas maszlag lenne aranyeső zenével, és a kutyát sem érdekelné. Szerintem az óvodára, iskolára kellene költeni ezt a pénzt, hogy ne a szülőknek kelljen kifesteni, padozatozni, és egyébként rohad a penésztől az ablak, és krupposak a gyerekek, asztmásak, stb (vajon miért?) A tankönyveket sem tudták az iskolák kifizetni, így ott is jó helye lenne a pénznek. A közüzemi díjakról pedig már nem is beszélek. Villany, víz, gáz számla. Ha már hitelből gazdálkodnak akkor azt tegyék felelősséggel. Meg kapják érte a fizetésüket!”
 • 8. Robinho 2011. augusztus 28. 20:53
  „Persze félretéve a költségvetésben, így nem vonnak el pénzt máshonnan, kedves Swain! Akkor indítványozza már valaki a jövő évi költségvetésben, hogy ennél százszor fontosabb dolgokra is legyen félretéve a pénz.
  Mit kapnánk ebben a rádióban? A szokásos maszlagot (mivel az önbotrányzat adná a pénzt, így ők mondják meg, mi legyen benne), amit a egyre alacsonyabb színvonalú Csongrád TV-ben (mivel a támogatás nagyrésze nem a műsorkészítésre megy el...), vagy a jelentős részt városunk szempontjából jelentéktelen dolgokról író Csongrádi Hírek újságban megkapunk!!!”
 • 7. deka79 2011. augusztus 28. 18:49
  „és itt mennyi hirt tudnának közölni napi 24 orában??? 95% zene lenne, a többi 4%unalmas,érdektelen beszélgetömüsor,érdektelen,érdemtelen infokkal.. a maradék 1% meg az óránkénti hirek lennének.. sokan nem is hallgatnák...ezért annyit nem kellene rákölteni...”
 • 6. lforgo 2011. augusztus 28. 11:11
  „Szerintem jót tesz egy városnak ha van saját rádiója, nem pedig másik céget fizet x óráért hetente. Helyiek tudnának hirdetni benne a helyi célközösségnek, ami nem egy rossz mellékhatás ugyebár.”
 • 5. deka79 2011. augusztus 27. 20:53
  „Norbi apánk megmondja a frankót!! igaza van..”
 • 4. Norbi56 2011. augusztus 27. 11:28
  „Ez a rádióra szánt pénz egyáltalán nincsen, hiszen a város a működési kiadásait is hitelből finaszszírozza. A költségvetés hiánya meghaladja a2 milliárdot( 2.000.000.000.-Ft )lást a költségvetési rendelet módosítását, a működéshez is 600.000.000.- Ft -os hitelkeretet használ fel.( Más a költségvetési előirányzat( azt lehet álmodni ) és más a tényleges kiadás( az ki kell fizetni, de előbb hozzá kell jutni bevételként), na ez nincsen !
  A CHF-es kötvényt most nem is részletezném inkább, az önmagában évi 50 millió többletkiadás, !”
 • 3. keletaru 2011. augusztus 26. 21:13
  „Csak elszámoltatni ne keljen az előző ciklusban jobboldali többségű döntések miatt senkit !!! Nekem meg ez jön le ! Üdv Kuci”
 • 2. Swain 2011. augusztus 26. 20:34
  „@Robinho: nekem úgy jön le, hogy az a pénz így is-úgy is rádióra volt félretéve a költségvetésben (mert persze a Gongnak is csengetni kellene rendesen), ergo nem vonnak el mástól forrást”
 • 1. Robinho 2011. augusztus 26. 15:49
  „Megvan a 6 és fél milla a rádióra! Húúú de jó!! Milyen jól megy a városunknak...!!! Minden másra van elég lóvé, így marad rádióra is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

82 település társult

Csongrád - Egy évtizede konzorciumot alakítottak a szilárd hulladék kezelésére, három éve pedig… Tovább olvasom