Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Ráesett a szekrény Áronra

Belehalt sérüléseibe az az ötéves kisfiú, akire szombat este rádőlt egy szekrény a család csongrádi házában. A szülők festéshez készülődtek, pakolták a bútorokat, mikor Áron néhány perce magára maradt, és ekkor ráborult az üres szekrény.
Oraveczék háza. A család tragédiája megrázta az utcabelieket. Fotó: Tésik Attila
A Gárdonyi utcai család szombaton lakásfelújításra készült. A kisfiú édesapja, Orovecz Sándor lapunk munkatársának azt mondta, néhány másodperc alatt történt minden. Ki akarták hozni a kétajtós szekrényt, ki is pakoltak belőle. Ők kijöttek a szobából, és ezalatt a kisfiuk kinyitotta a szekrényt, amely valószínűleg azért is dőlhetett fel, mert már elmozdították a helyéről, és nem volt benne súly. Az apa kiszabadította a gyereket, kirohant vele az udvarra, hívták a mentőket, de már nem lehetett segíteni: a karjában halt meg a kisfia.

A család háza a város szélén áll, kertje gondozott. A kisfiút megsiratták a szomszédok, utcabeliek is, mert Áront mindenki jól ismerte: közlékeny és jól nevelt gyerek volt, akinek mindenkihez volt néhány szava, amikor biciklizett az utcában.

– Nagyon sajnálom a történteket. Pénteken beszélgettem Áronnal utoljára – mondta lapunknak a szomszédban élő Ildikó. – Akkor azt újságolta, hogy mennek a Tescóba, kapcsolót vásárolni, mert a szülei felújítják a házat.
A nő hozzátette, Áron barátságos volt, neki is többször elmesélte, ha felnő, rendőr szeretne lenni. A tragédia időpontjában Ildikó nem volt otthon, csak hazaérve látta a már távozó mentőautót.

A szomszédok azért is megdöbbentek, mert a kisfiúra mindig nagyon vigyáztak a szülei. Biztosak abban, nem gondatlanság okozta a balesetet, hiszen a házaspárt igyekvő, rendes embereknek ismerik. Senki sem akart szerepelni a fotón: az egyik szomszéd azt mondta, jobban tisztelik a családot, mitsem hogy ilyen alkalomból jelenjenek meg az újságban.

Az eset körülményeit, a szülők felelősségét a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja. A hivatalos közlemény szerint olyan súlyos koponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett Áron, hogy már nem lehetett segíteni rajta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

St. Martin, a szaxofon hercege

Külföldön is legalább annyira ismerik és elismerik a szaxofon virtuózát, St. Martint, mint itthon,… Tovább olvasom