Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Sapkát, kesztyűt kötöttek újszülötteknek

Egy csongrádi anyuka, Frencziné Révész Anikó indította el ismerőseivel a Vedd fel a fonalat! akciót: kétezer saját kezűleg kötött kisruhát készítettek a szentesi és a szegedi csecsemőosztálynak.
A jó ügy rengeteg segíteni szándékozó embert mozgatott meg, akik kötőtűt ragadva készítették el a szebbnél szebb babaruhákat, sapkákat, kesztyűket, takarókat a szentesi és a szegedi koraszülött gyermekeknek.

Sapkát, kesztyűt kötöttek újszülötteknek - GALÉRIA

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
A csongrádi csoport létszáma folyamatosan bővült: magánszemélyek felajánlásai mellett egyesületek és klubok is elküldték adományaikat. Voltak olyanok, akik csak ezért a nemes célért tanultak meg kötni és készítették el első ruhadarabjaikat. Az apukák is a kezdeményezés mellé álltak: ők fonalat vásároltak. - Nem csak hazánkból érkeztek felajánlások, de Angliából, Írországból, Németországból, és Luxemburgból is jöttek csomagok. Több mint százötvenen vettek részt az előkészületekben. Végül közel kétezer darab kisruha gyűlt össze. Ebből 1500 sapka - hiszen ebből indult ki a kezdeményezés -, de készítettünk inkubátor ruhákat, kesztyűket, takarókat is szép számmal – mondta el Ferencziné Révész Anikó.

A Csongrádon elkészült babaruhákat két kórház részére adományozzák. A szentesi Bugyi István kórház csecsemőosztályán már megtörtént az átadás, míg a felajánlások nagyobb részét a közeljövőben a szegedi klinikán fogják átadni.

Olvasóink írták

 • 4. nie 2013. április 02. 06:30
  „A baba lábán szép horgolt cipőcske volt, köszönet érte. Szép dolog segíteni, de ez alakosság feladata? ma már szinte mindent kell vinni a kórházba, ez alól az említett osztályok sem kivételek. További lelkes munkát kívánok.”
 • 3. natessek 2013. április 01. 21:58
  „Az utolsó előtti mondat: "A Csongrádon elkészült babaruhákat két kórház részére adományozzák." Az előtte lévő bekezdés elején: "Nem csak hazánkból érkeztek felajánlások, de Angliából, Írországból, Németországból, és Luxemburgból is jöttek csomagok." Mi lesz a külföldről, vidékről érkezett adomány sorsa? A Csongrádon készültekét már tudjuk, hogy jó helyre kerültek.
  Ha folytatják az akciót, alapanyag-adománnyal magam is hozzájárulnék. (Kötésben még csak a kötözködésig jutottam :D )”
 • 2. kerekes518 2013. április 01. 18:50
  „Nagyon szép kezdeményezés, összefogás.”
 • 1. kriszta0508 2013. március 30. 13:51
  „Gratulálok a sok szorgos kezű anyukáknak és jó egészséget a pici babáknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvét a belvárosban

Húsvét a belvárosban címmel rendez ünnepvárást a Városkép Kft. vasárnap 15 órától. Tovább olvasom