Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Siker az árvízvédelem, kudarc az uszoda ügye

Csongrádon hagyománnyá vált, hogy a polgármester decemberben értékeli az évet a város szempontjából. Bedő Tamás (képünkön) szerint 2006 legnagyobb eredménye az árvíz elleni védekezés volt, amiért minden csongrádi Pro Urbe-díjat kapott. A legnagyobb kudarcnak az úszómedence-ügyet tartotta a polgármester.
Bedő Tamás
A választások és a tavaszi árvíz miatt mozgalmas évet tudhat maga mögött a város. Bedő Tamás polgármester az év legnagyobb eredményének azt tartja, hogy Csongrád lakossága egy emberként vette fel a küzdelmet az ár ellen, a veszélyhelyzet ezúttal is igazi közösségformáló tényező lett. A magas vízállás megrongálta a gátat, a zsilipet, komoly anyagi károk keletkeztek, de a helyreállítás megtörtént és a biztos védelmet garantáló partfal megerősítése részben elkészült, illetve a munka folytatódik.

Az ifjúsági ház immár fél évtizede felújításra vár, régebben ide álmodták a városi könyvtárat. A polgármester abban bízik, hogy a jövő év elején végre megtalálják a célszerű hasznosítását és az újjáépítése is befejeződik. A Kisrétben épülő megyei fenntartású fogyatékos otthont, amely mintegy száz embernek ad majd munkát, jövőre adják át. A város teljesítette a vállalt közmű- és útépítéseket. A Piroskavárosban elkészült a piaci parkoló, új elárusító helyeket alakítottak ki, de a csarnok építése a jövő feladata, melyhez uniós támogatást remél a polgármester. A felgyői hulladéklerakó létesítése is befejeződik 2007-ben. Az uszoda nagymedencéjének rendbe tétele is a jövő évet terheli. Lehet, hogy több ütemben sikerül ezt a sokakat nyugtalanító problémát megoldani, melyet régóta görget maga előtt az önkormányzati testület.

A Belváros rehabilitációja, a közintézmények fejlesztése a további tervek közt szerepel. A Dr. Szarka Ödön szakrendelő sorsa nem kétséges, mint erről a városban suttognak, megmarad, sőt megkezdődött a fejlesztése. A polgármester igen fontosnak tartja a kistérségi együttműködést, a pályázatokban rejlő lehetőségek maradéktalan kihasználását.
Gyovai Gáspár alpolgármester a felgyői hulladéklerakó befejezéséről, a csapadékvíz elvezetéséről, a közterületek gondozásáról, ezek problémáiról szólt részletesen, majd kijelentette: a város fölkészült a télre, a hóeltakarításra.

Berkes István jegyző a polgármesteri hivatal működését ismertette, a tervezettnél több adót szedtek be. Külön szólt a közterület-felügyelők munkájáról, akik a közrendet a rendőrséggel és a polgárőrséggel együtt mind eredményesebben védik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tét a csongrádi borvidék jövője

Akár kétmillió forintot is kézhez kap az a szőlősgazda, aki uniós támogatással kivágja egy hektáron… Tovább olvasom