Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Sipos Tibor távozásának okairól mindenki hallgat

Csongrád - Új vezető irányíthatja októbertől a csongrádi rendelőintézetet: a pénteki testületi ülésen elfogadhatják Sipos Tibor lemondását. Az okokról egyelőre mindenki hallgat.
A rendelőintézet ügyében új vezető megbízásáról és a jelenlegi főorvos munkaügyéről is zárt ülésen tárgyal pénteken a csongrádi képviselő-testület. Mint arról beszámoltunk, augusztus végén nem fogadta el Sipos Tibor lemondását a városvezetés, inkább úgy döntöttek, hogy az intézményt működtető kft. felügyelőbizottságának kell kivizsgálnia, milyen konfliktusok nehezítik a napi munkát és a tervezést. A vizsgálat lezárult, az eredményt pedig nem hozták nyilvánosságra.

Az biztos, hogy megcsappant a bizalom Sipos Tibor iránt, de ezt korábban az érintett is nyilatkozta lapunknak. Akkor azt mondta, nem biztos, hogy mindenki egyetért céljaival, ezért az intézeten belül is, de zömmel azon kívül egyre több konfliktussal kell szembenéznie. A gondokat csak tetézték a finanszírozási nehézségek. A féléves költségvetési beszámolóból kiderül, hogy az eredeti önkormányzati támogatásnál közel 25 százalékkal többet, mintegy 30 millió forintos támogatást nyújtott a város a rendelőintézetnek.

Sipos Tibor vezényelte a rendelőintézet céggé alakítását – aztán elfogyott körülötte a levegő. Fotó: Tésik Attila
Sipos Tibor vezényelte a rendelőintézet céggé alakítását – aztán elfogyott körülötte a levegő.
Fotó: Tésik Attila

Sipos Tibort a héten többször is kerestük mobilján, munkahelyén és otthoni telefonján, üzenetet is küldtünk neki, de nem reagált megkeresésünkre. Annyit viszont megtudtunk, hogy korábbi munkahelyén, a csongrádi mentőállomáson szeptember 15. óta félállásban vállalt munkát.

Beszéltünk Bedő Tamás polgármesterrel, de ő – a zárt ülésre hivatkozva – sem az okokról, sem az utódlásról nem akart egyelőre nyilatkozni. Somogyi Árpád, az egészségügyi bizottság elnöke is úgy fogalmazott: összetett a dolog, de részletekbe nem bocsátkozna. Azt megerősítette, hogy a polgármesternek van egy jelöltje az ügyvezetői posztra, de többet nem árult el. Arra a felvetésünkre, hogy a betegszám csökkenése is nehezíthette a finanszírozást, Somogyi Árpád azt mondta: a betegszám számottevően nem csökkent a rendelőintézetnél.

Olvasóink írták

 • 9. keletaru 2009. szeptember 28. 20:35
  „Arról nem beszél senki mibe kerül ez a településnek ??!! Bizottságosdi felelősség nélkül ,értünk ????!! Üdv Kuci”
 • 8. keletaru 2009. szeptember 26. 09:56
  „timoboll2 : Egyetértek , mint abba is bagázs teljesítménye értékelhetetlen . Település vagyonát felélték ! BÜNTETLENÜL ........stb. De ciklus végén mindig megszavazzák maguknak a jó munkáért járó jutalmat . Üdv Kuci”
 • 7. timoboll2 2009. szeptember 25. 19:22
  „Szemlelodo!

  ez a baj, hogy gazdasági társaságként működik az egészségügy, s mivel vállalkozás, profitérdekelt. És ha ehhez még hozzávesszük az egyéni kapzsiságot, máris megvan a kettő összeadásából az egyenlet végeredménye: hiány, adósság, lopás...
  nem tudom ki lesz az utód, de biztos hogy pártos lesz, hiszen új szelek fognak fújni - remélhetőleg... bár nem lesz könnyű tőlük megszabadulni, az tény.

  Bekoantal!

  Csongrád teljes mértékben hitelekből működik, csak erről senki nem beszél. Tisztesség ne essék szólván elég könnyű átlátni, hogy egy olyan városban, amelynek gazdasági teljesítménye gyakorlatilag egyenlő a nullával, s szinte csak úgymond "szekunder" pénzforrásokból él (értsd: adóforintocskák,bérleti díj emelése stb.), ez nem fedez semmit, tehát az út a hitel. S ha ránézünk a városvezetés jellemző ideológiájára (márha van neki valami ehhez hasonló szellemi entitás az előző rendszerben használatoshoz viszonyítva...), ezen nem lepődünk meg, a város működése ugyanaz, mint az országé. A póráz, amelynek a végén mindenki tudja, hogy nem magyar érdekek állnak, nekik csak a pénz visszafizetése számít (ha az ország belerokkan is, ez számukra nem szempont)

  Keletaru!

  Csongrádnak nem polgármestere van, hanem egy a II. József hatalomgyakorlási tendenciájával felfegyverkezett, a mindentudás őrületével rendelkező uralkodója - a képviselőtestület, vagyis a papucs is ide értendő (a felvilágosodás tanításaival, annak erkölcsi értékével temészetesen nem rendelkezik a gondolt szocalista hazafi...), aki nem véletlenül nem jár az emberek közé és beszél velük, mint ahogyan az sem véletlen, hogy havonta csupán egy fogadóórát tart... egyébként a zárt ülés csupán annyit jelent, hogy a látszólag egymással haragban lévő képviselő-elvtársak egymás társaságában, némi tea és péksütemény mellett hihetetlen filozófiai magasságú eszmefuttatásaik mellett ( apropó, erről majd Hegedűs Patrióta Péter, aki mellesleg Budapestről képviseli a város érdekeit - gondoskodni fog biztosan ezen feltételek megvalósulásáról, természetesen a mi pénzünkön továbbra is...) döntenek a "város ügyeiről". ( Hofi jut eszembe fiatal korom ellenére: "Eeevtársak, szavazzuk meg!")

  Node Winston Churchill óta tudjuk, hogy minden nép olyan kormányzatot választ magának, amilyet megérdemel...de kedves winston (nem lebecsülni akarom, a XX.század egyik, hanem a legnagyobb alakjának tartom) mi van akkor, ha nincs reális alternatíva!? (ja persze, ilyenkor jönnek a "lokálpatrióták": hajrá J!!!!K)

  Woodo!

  Sajnos ma is az átkos korát éljük, csak kicsit másmilyen köntösben adják elő ugyanazt, aminek a végeredménye az egyén és a közösség szempontjából is ugyanaz lesz, mint annak volt, bár reméljük, jelen szisztémánál ez nem teljesül be. Állításom alátámasztásául szolgáljon a vezetőség személyi összetétele.

  Apropó - és befejezem -, Murányi úr elkezdett érteni az egészségügyhöz?? Vagy néhány tízezerért bárhol bárkit???”
 • 6. bekoantal 2009. szeptember 24. 20:57
  „No ez jól jellemzi a magyarországi politikát. Nevezzünk ki egy intézmény vezetésére egy embert ( aki esetleg a szakmai tudásával megfelelően tudná irányítani e céget); majd különböző eszközökkel késztessük a megszorítások "szükségszerű" alkalmazására; végül, amikor már az emberiessége felülkerekedik a pártérdeken, és ennek esetleg hangot is ad, kiebrudalják.
  "Természetesen" ilyenkor mindig vannak, akik egymás-, vagy akár a saját vállaikat veregetik. Pénzben kifejezve csupán néhány száz millió forintról van szó, amit mi, egyszerű adófizetők adtunk össze.
  Titkos szavazósdi ide-, vagy oda; kíváncsi lennék az adóforintjaim felhasználására, hiszen tőlem is forintra pontosan kérdezi az "állam".”
 • 5. keletaru 2009. szeptember 24. 08:20
  „Lehet a baj forrása ott kezdődik az orvos nem gazdasági szakértő , hanem az esküjéhez hűen gyógyítani akar . S nem statisztikai szám ként kezeli a beteget ! De a legérdekesebb valaki politikus lesz azonnal ért mindenhez , mint itt is látszik település első embere ( papíron ) javasol egy embert . Nem kell pályáztatni , hogy is van ez ????!!! Üdv Kuci”
 • 4. szemlelodo 2009. szeptember 24. 07:36
  „Nem kell aggódnunk,az utca embere már sejti Ki lesz az utód.
  Amennyiben a testület rábólint a Polgármester jelöltjére, egy nagyon korrekt, tisztességes a hivatása iránt elkötelezett orvos veszi kezébe városunk egyetlen egészségügyi gazdasági társaságának irányítását.
  Bízunk benne, hogy hosszútávon új fejezet kezdődik a város egészségügyi ellátásában.

  Sok sikert és kitartást az új ügyvezető Igazgató Főorvos Úrnak.”
 • 3. woodu 2009. szeptember 23. 21:28
  „Mire föl ez a nagy titkolózás? Mért nem tudhatunk meg többet, mért nem fér össze a volt főigazgató a testület tagjaival? Mi ez a mutyizás? Jogunk lenne a nyilvánosságra! Hozzák nyilvánosságra, hogy mennyi és miben áll a vesztesége a helyi sztk-nak, és azt is, hogy személyes, vagy szakmai jellegü a konfliktus forrása. Már nem az átkos-idők korát éljük, amikor lehetett titkolózni. Vagy tévedek, semmi sem változott azóta, mert hát kutyából nem lesz szalonnya? Az adófizetők, azaz a mi pénzünkön ne titkolózzanak közszereplők! Ha magán jellegü a konfliktus forrása, az magánügy, ha anyagi természetü, tessék uniós pénzeket pályázni, ha szakmai, válasszanak jobb, tehetségesebb sztk-vezetőt, ha még van aki elvállalja, mert ugy látszik minden józan eszü orvos elhuz nyugatra dolgozni, tisztelet annak a kevés kivételnek...
  woodu”
 • 2. keletaru 2009. szeptember 23. 11:16
  „"zárt ülésen" Akkor ez nem köz ügy vagy érdek ????? " egészségügyi bizottság " bizottság az van rakásra ..Üdv Kuci”
 • 1. Balotelli 2009. szeptember 23. 10:29
  „Megy a mutyizás a politika részéről,de nem gond, ez van az egész országban.A bamba nép meg tűri!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha nem történik csoda, bezár az IH

Májustól 10 százalék alá csökkent a kihasználtságunk, sőt volt olyan nap a nyáron, amikor senki se jött be hozzánk – nyilatkozta lapunknak Gergely Ildikó, a csongrádi ifjúsági házat üzemeltető Allegro Molto Kft. képviselője. Tovább olvasom