Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Sportmentes hétfők a csongrádi strandon

Csongrád - Hétfőnként egy medencét meg kell hagyni a fürdőzőknek – így döntött a csongrádi strand vezetése. Szentesen egyetlen napra sem lehet száműzni a sportot az uszodából – inkább meghosszabbították a nyitva tartást.
Nemcsak Hódmezővásárhelyen, Csongrádon és Szentesen is gondot okoz, hogy az igényekhez képest kevés a vízfelület a strandokon. Vásárhelyen az úszásórára járó gyerekek számára szűkös a hely, a Gyarmati-uszoda szeptember 22-éig tartó karbantartása után viszont oldódhat a helyzet. Csongrádon a fürdőzőknek nem marad vízfelület a két medencében, mert úszásoktatást vagy vízilabdaedzést tartanak.

– Más célra is kellenek a medencék, ezért úgy döntöttünk, hogy hétfőnként sportmentes napot vezetünk be az egyik medencében – mondta lapunknak Balogh Pál. A Dob utcai létesítményt működtető víz és kommunális kft. ügyvezetője hozzátette, sokan munka után jönnek le úszni, de nem találnak maguknak helyet, ezért az új hetirend. Megtudtuk azt is, jövő hétfőn a nagymedencét sem lehet majd használni, mert leeresztik belőle a vizet.

Szentesen még szorosabb a medencebeosztás, ezért ősztől megnyújtották a nyitva tartást. Korábban október elején-közepén engedték le az 50 méteres medence vizét, idén viszont másképp döntött az üdülőközpont vezetése: a 77 éves betonteknőt hétvége óta nem használhatják a fürdőzők. A hajnali úszók viszont már 5 órától vízbe szállhatnak a tanmedencében, délelőtt iskolai úszásórák következnek, ezért csak egy-két pálya marad szabadon. Délután 2-től este 7-ig úszóedzések miatt foglaltak a pályák, utána viszont még fél 10-ig nyitva a tanmedence. A 33-as medence csak a déli órákban, fél 1 és fél 3 között tud fogadni fürdőzőket, a nap többi részében 9 utánpótlás és 2 felnőtt vízilabdacsapat edz itt.

Olvasóink írták

 • 15. csucsu2 2009. szeptember 22. 08:54
  „Kedves SBetti!

  Bocsánat elértettem, így rendben.
  Amikor Kecskeméten voltam, akkor ott a medence bejáratánál elég nagy táblán ki volt írva, hogy Ma x-y óráig az 1-6 -os pályán vízilabda edzés van, y-z ig az 1-4-es pályán úszás, a többi pálya a fürdőző közönségé (amatör úszni vágyóké). A teljes nap le volt fedve, jól meghatározva, kiírva jól láthatóan.
  De úgy látszik mi nagyobatt akarunk mondani és létrehoztuk a Sportmentes napot. Ezzel nállam az egyik gyerekem 5 nap helyett 4-szer a másik 3 helyet csak 2-szer tud edzeni. Sebaj majd nézik helyette a tv-t és nyomják a chips-szet.
  Úgy látszik itt nem nagyon akarnak a jövőre gondolni, a "carpe diem" élet sokkal könnyebb és "utánnam a vízözön".
  De azért majd szeretném, ha közkincsé tennék ennek az intézkedésnek a pozitív hozadékat, had lássuk megérte. (és nem arra gondolok, hogy a dolgozoknak volt egy nyugodtabb napja, hanem arra, hogy mennyive nőtt ezen a napon a látogatók száma és ezze a bevételek is).”
 • 14. keletaru 2009. szeptember 22. 07:11
  „Mindenesetre itt jól elírogatunk közben meg a vezetés semmit nem tesz érte igazából ( innen úgy látszik,egy két vevő csalogató trükkön kívül ) , hogy erősítse a létesítményt , vagy biztosítsa életben maradását .Az hogy régen éveken keresztül mikor jól ment nem vissza forgatták a nyereséget ,hanem ki tudja hova tették ez a mostani állapot annak köszönhető! A közelünkben lévő két fürdőcentrum sem napok alatt szerezte meg vendégkörét . Hanem kemény fejlesztéseket végeztek " józan paraszt ésszel ".Ahhoz képest részükről ez nagy siker,hogy szinte egy colos csőből folyt náluk a víz , s nálunk már rég volt medence . Jól ránk vertek,s kitudja mennyi régi vendégek vittek el innen. Azért próbáltam arra célozni van olyan intézmény ahová két kézzel szórják a pénzt , jelzem lakosság részéről 0 használtság . Arról meg ne feledkezzünk meg ennek az intézménynek is van más T.B.-s forrása is ami "nagyon" jól hoz ! Minden mindegy itt ,bent az apanázs időben megy a bagázsnak . Mondhatják mert tudják, nem kell ezzel foglalkozni ez csak egy-két" kis" ember véleménye . Szavazáskor nem számot tevő mennyiség ,kopogtató cédulát sem kérnek tőlünk. Mint látszik a bérletvásárlók meg tűrik az együgyű magyarázatokat elfogadják , akkor miért változtatnának ? Üdv Kuci”
 • 13. SBetti 2009. szeptember 21. 20:56
  „csucsu: Én azt a napi 1-1 órát reggel és este a külsősöknek ajánlottam a 11-es hsz-ban, akik az úszás edzéseket akarják elkerülni. Tudom, hogy legalább 50 gyerek jár heti rendszerességgel úszni az oktatókhoz + több tucatnyian járnak vízilabdára is... Tehát ez a gyereksereg bőven betölti napi szinten a medencéket. Azt hiszem örülhetnének sok helyen, hogy ennyi gyerek jár heti szinten (több alkalommal is) rendszeresen sportolni, nem pedig a tv és a számítógép előtt töltik szabadidejüket. Összetehetnék a kezüket, hogy vannak még olyan szülők, akik a rendszeres mozgást igyekeznek beleépíteni a felnövekvő generáció mindennapjaiba, hogy ne egy ellustult, elhízott fiatalsággal kelljen a jövőt felépíteni... Talán nevezhetnénk kevésnek és elavultnak is a csongrádi medencéket, de túl sokat nem érek el vele, ha ezt kezdem el boncolgatni... Mivel a gyerekek többsége ISKOLÁBA JÁR, és pl. kora délután (1-2 órakor) nem nagyon van ilyenkor edzés, pl. akkorra is lehetne tenni napi 1-1 órányi úszást ilyen "sportmentes" kategóriába, és akkor mindenkinek teljesülhet az igénye. A tanulók járhatnának rendesen, rendszeresen edzésre - amellett az úszni vágyóknak lenne napi 1 (max. 2 óra nyugis) idejük arra, hogy akkor ússzanak (erre korlátozhatnák az oktatásokat)... Így a kecske és a káposzta is jól járna...”
 • 12. csucsu2 2009. szeptember 21. 20:14
  „Kedves SBetti!

  Nem akartam én a kákán keresgélni a gubancot, hanem csak azt hitem, hogy megint történt vmi változás, amiről lemaradtam. Ami itt gyorsan megy.
  Úgy gondolom, azonban, hogy az esete 7-8 ig időpont nem elég úszást oktatni. Vízilabdás csapat van legalább három, plusz az úszá és az utánpótlás. A mai világban még ilyen szinten is kell a legalább heti 5x1,5 óra edzés és ez a minimum. Inkább meg kellene becsülni, hogy vannak még olyanok, akik sportolni akrnak. Da ahogy elnézem nem foglalja el a teljes medencét soha sem egy-egy edzési turnus. Persze ezek kis mocskok fröcskölnek, gyorsan úsznak, hangosak (lehet, hogy csak gyerekek). És szerintem itt azért az uszoda sokat köszönhet bármelyik úszó, vízilabda szakosztálynak. Ja és azok között, - ha már morgolódok - akik a leghangosabban morognak, hogy lefröcskölik őket, miközben a meleg lötyiből elmennek az öltőzőbe néhányan úgy gondolják, hogy a kis piszkok medence partjára lerakott több ezer Ft-os szemüvege közkincs.
  Amúgy, hogy egy kicsit visszkapcsolja, Keletáru cikkére, én már magamban fogalmaztam azt a követelést, hogy egy napra legyen a sportpályán is sportmentes nap, mert szeretnék ott sétálni és a sok labda után futkosó egyén zavar. Sőt ilyenkor lehetne ott kutyát is sétáltatni, hiszen nekik is jár ez.
  Remélem még karácsony előtt az SZTK-ban lesz gyógyításmentes nap, hogy azok is járhassanak nyugodtan oda, akik nem betegek, és még lenne néhány hasonló öttletem még.”
 • 11. SBetti 2009. szeptember 21. 17:57
  „csucsu: lehet, hogy 240 Ft és nem 280 Ft - a valóság az, hogy kb 2x fizettem ilyet a gyerekem jegyével együtt, azóta nem megyek be a gyerekkel az edzés alatt csak annyira, hogy levetkőztetem és felöltöztetem... Akkor ennyiben változik az írásom, de a többit továbbra is fenntartom... Nem azért, mert földhöz vágna ez az összeg, csak igazságtalanul soknak tartom ahhoz képest, hogy nem adnak érte szolgáltatást...
  AZT VISZONT NEVETSÉGESNEK TARTOM, HOGY EGY USZODÁBAN SPORT-MENTES NAPOT VEZESSENEK BE :o) - mint tudjuk maga az úszás egy sport... Azt viszont jogosnak tartom, hogy a kívülállóknak is lehetőséget kell(ene) adni arra, hogy nyugodtan úszhassanak, ezért én inkább azt támogatnám, hogy pl délelőtt 7-8-ig és este 7-8-ig ne legyenek úszás oktatások, és akkor azok is lehetőséget kapjanak, akik nyugodt körülmények között szeretnek úszni...”
 • 10. faQtya 2009. szeptember 21. 15:22
  „Szerintem maradjunk annyiban, hogy Szentesen van strand,Csongrádon meg van vízfelület a városközpontban.”
 • 9. csucsu2 2009. szeptember 21. 14:18
  „Kedves SBetti!

  Nem kötözködésbő, inkább kíváncsiságból, és lehet, rosszul tudom de itt a kísérőjegy 240 Ft/fő. Legalább is én legutoljára ennyit fizettem. Bár itt azt is elképzelem, hogy változik.
  Ha igaz, akkor szentesen ugyanaz, jóval nagyobb uszodánál és így több "csalási" lehetőség mellett a kísérő jegy 140 Ft/Fő/alkalom vagy 3000Ft egy havi bérlet.
  Én már félek attol is, hogy rájönnek mégse hétfőn, hanem pénteken járnak többen munka után, de, ha már hozzászoktak a hétfőhöz, akkor az marad és a péntek egy új sportmentes nap lesz. (pesze a vízilabdások már kifizették a bérleteket, tehát mehetnek a ...)
  Hoppá most látom csak 2009-ben Csongrádon az új nagy világmegváltó vivmány a SPORTMENTES NAP!!!!. Normálisak ezek?”
 • 8. keletaru 2009. szeptember 21. 12:51
  „hank : " Az iskolába sem mennek be a szülők az órákra, hogy megnézzék a gyereket. Van bemutató óra és kész." Azért a kettő nem ugyan az . ( Mert a kicsiknek segíteni kell öltözködni,hajat szárítani azt meg a szülő végzi nem az úszómester ) Ja és pont a pénztárossal miért vitatkozzak. Hisz" becsületesen " végzi a munkáját . Neki is kiadta valaki ezt a feladatott :( Azzal aki meg kiadta neki ezt a feladatott kár vitázni , hisz mint látszik saját maguk alkotta szabályokat sem tartják be ( Ha meg ezt jeleznénk a megfelelő helyen ,akkor biztos tudott lenne a jelző amit az emberre mondanának ,mert ki állt az igazáért .) . Mint tudjuk a múlt tapasztalatából ők nem hibásak az időjárás tehet róla .........ha a víz hideg , vagy ha épp három nap alatt töltik fel a nagymedencét vízzel .De ha majd valamelyik képviselőnek jár majd az unokája/gyermek rájönnek mi a helyzet , akkor esetleg lesz változás .Mert ne feledjük mennyi megy a település szélén lévő "művésztelepre " , amit fordíthatnának az itt lakó szülők gyermekeire .... Nem pedig csak üres szó csata . Üdv Kuci”
 • 7. SBetti 2009. szeptember 21. 08:53
  „Addig értem, hogy pl. nyáron az úszás edzésen résztvevő gyerekek kísérőiben esetleg felmerülhetett az a vágy, hogy csobbanjanak egyet... (Pillanatok alatt megszáradtak, és azt a pár levetett ruhát a törölközőik mellett hagyták majd felvették.) Most a hűvösben viszont már nagyon elvetemültnek kell lennie annak a szülőnek, aki vágyik a vízbe bemenni (a mélyvíz olyan hideg, hogy ha valakinek nincs meg a percenkénti 50 csapásszáma, akkor lazán belefagy...) A gyerekmedencében pedig a rengeteg edzésen lévő kisgyerek között képtelenség lenne akár egy hosszt is leúszni a medencében. Öltözni pedig ilyenkor már a benti öltözőben érdemes, mert pillanatok alatt meg lehet fázni az öltözésnél... (Tehát aki ilyenkor akar strandolni ingyenesen, az úgyis lebukna, mert az öltözőből levetkőzve ballagna át a pénztár előtt, és nemcsak a gyereke lenne úszásra alkalmasan öltözve....)
  Mivel nem 1 gyerekem van, de jelenleg csak 1 úszik, így a másik gyerekemmel (aki nem megy a vízbe) nem mehetek be ingyen, csak 280 Ft-ért a medence partjára, ha nem akarok azalatt az 1 óra alatt hetente többször kóliszálni a városban, mert hazamenni, ott nekivetkőzni a kisebbel, majd ismét könyörögni neki, hogy haladjon, mert mennünk kell vissza a tesóért sokkal macerásabb, mintha kivárjuk az edzés végét. Heti 3 x -i edzésnél 840 Ft-ba kerülne a kísérőnek az, hogy bemegy a partra a gyereke mellé. (Havi szinten több, mint 3000 Ft-ba kerülne - tulajdonképpen a semmi, mert a székhasználatért ennyit fizetni elég nagy luxus... Ha az aulában várakozunk (anyukák + a kistesók, akik nem úsznak), akkor abból csak zajongás ill. szaladgálás lesz, aminek szintén nem örülnek. Azért, hogy a másik anyukával az ember beszélgethessen, amíg a gyerekeink úsznak nagy luxusnak tartok 280 Ft-ot kifizetni, mikor a gyereknek már 1 órára így is kellően megkérik a bejutás árát (1 x fizetni kell a pénztárnál az úszójegyet (közel 400 Ft + az úszásoktató óradíja 400-800 Ft között van alkalmanként)... Talán egy jelképes 100 Ft-ot szívesen kifizetnék ilyen célra, de én soknak tartom a 280 Ft-ot azért kifizetni, hogy annyi legyen a szolgáltatás érte, hogy leülhetünk a medence partjára. (Még csak napozni sem lehet ilyenkor délután 4-5-6 órakor...)”
 • 6. hank 2009. szeptember 21. 00:24
  „Keletaru: ha így volt, akkor szerintem nem kellett volna kifizetned. Hasonlóan, ha egy megvásárolandó terméken 2 ár van, akkor az olcsóbbat kell figyelembe venni. Ráadásul itt gndolom az úszásoktatás már tartalmaz belépőt. Tehát 2x fizettetik meg?
  Szerintem hívd fel a megfelelő vezető figylemét.

  Amúgy szerintem azért kell fizetni a szülőknek, mert sokan bemehettek mondván, hogy nézik a gyereküket az oktatáson, edzésen.
  És közben nem nézték, hanem maguk is úsztak és élvezték a szolgáltatást ingyen.
  Ez lehet az oka.

  Hallottam, hogy más országban ezt úgy oldják meg, hogy az edző elmondja, hogy szülőknek nem kell bemenni. Leadják a gyereket és az edzés/oktatás végén visszaadják. Havonta/Kéthavonta van "nyiltnap". Az edzővel/oktatóval is lehet beszélni.

  Az iskolába sem mennek be a szülők az órákra, hogy megnézzék a gyerket. Van bemutató óra és kész.

  Hank”
 • 5. keletaru 2009. szeptember 20. 09:54
  „csucsu2! A tisztelt említett vezető a futbal pályán nem vezetettbe ilyen külön bérleti dijakat a focistáknak , Pl.: Uszó bérlet + pályahasználati dij , focistáknak nem ír elő még ilyen plusz dijakat tudtommal . Mert logikus lenne hisz ha egyik helyen kéri ,akkor kérje a másikon vagy a másiknál se ! A focipályán ha bemegy a szülő ott nem kell neki fizetni azért meg nézze a gyermekét hogy focizik , míg az uszodában ugyan ezért kell ( lehet együgyű a levezetés, de aki követi az uszodában amit a sportolókkal csinálnak az felháborító , ) vAGY ÍRHATNÁM A MÁSIKAT SZEMÉLYES TAPASZTALAT 5 ÉVES KORIG INGYENES AZ USZODA " KI VAN ÍRVA" LEGKISEBB LÁNYOM 4-ÉVES VOLT A NYÁRON ,VITTÜK ÚSZÁS OKTATÁSRA . MIKOR JÖTTÜNK KI ,VENNI KELLET NEKI BELÉPŐT MERT ÚSZOTT.JELZEM NEM A PÉNZTÁROS TALÁLTA KI Ő CSAK A MUNKÁJÁT VÉGZI" BECSÜLETTEL" , AKKOR HOGY IS VAN EZ HOZ A VEZETŐSÉG EGY SZABÁLYT AMIT KÉNYE KEDVÉRE NEM TART BE !KÉRDEM ÉN MILYEN IRÁNYÍTÁS VAN OTT AKKOR HA A SAJÁT SZABÁLYAIKAT SEM TUDJÁK BETARTANI , SZEGÉNY OTT DOLGOZÓKAT MI KÉP IRÁNYÍTJÁK Röhej ...már olyan B.K.V.-s .......”
 • 4. csucsu2 2009. szeptember 19. 15:47
  „Nem is tudok mást mondani, csak annyit, hogy nevetséges.
  Az rendben van, hogy vannak sportolói és strandvendég igények is, amik ütköznek. Bár akkora fürdőzői igényt még nem láttam, hogy egy teljes napra ki legyenek tíltva a sportoló gyerekek.
  Ezen kívül csak szóbeszédből és ebből a cikkből tudom, hogy ha kívánnám, akkor hétfőn nem találkozom azokkal a kis piszok vízfelület ellopó, fröcskölő gyerekekkel. Mert úgy hallottam, hogy ezzel a lépéssel mellékesen többletbevételhez szeretnéne jutni az uszoda, de ha titkolják, akkor hogyan derül ez a "kedvezmény" napvilágra. (de szerintem a melegvizes kismedencékben nincs is se úszás, se vízilabda oktatás).
  Jaj, közben, mintha rémlene vmi. olyan, hogy a sportolók már megint előre befizették a bérletáraikat, mint tavaly is... Persze, majd megint ez is egy parttalan vita magja lesz. Remélem Balogh úr azért, ha másnak nem, azért az edzőknek elmondta, hogy miképpen kompenzálja a beszedett bérleti díjakért elvárt szolgáltatáselmaradást!
  Egyébként a szentesi hírek között láttam vmi. olyasmit, egy testületi ülésről, hogy meg kellene nézni, hogy érdemes volt-e uszadajegyeket emelni, mert kevesebb vendégük volt, lehet, hogy ez lenne az irány és nem az, hogy olyan körülményeket teremteni az úszósport résztvevőinek, hogy még a Dob utcába se menjenek be.
  Persze ez csak az én együgyű magánvéleményem.”
 • 3. hank 2009. szeptember 18. 21:06
  „Keletaru: Úszhatsz az örömben. :-)”
 • 2. niemand 2009. szeptember 18. 17:38
  „Lehet, hogy hosszabb a nyitvatartás Szentesen, de, hogy földi halandó mikor és hol úszhat nyugodtan, az kérdés!”
 • 1. keletaru 2009. szeptember 18. 16:08
  „" Csongrádon igényekhez képest kevés a vízfelület ,a fürdőzőknek nem marad vízfelület "Megtudtuk azt is, jövő hétfőn a nagymedencét sem lehet majd használni, mert leeresztik belőle a vizet." Most ez vicc ,vagy csak így jött ki ???????. Tehát hétfőn lehet menni úszni , csak a vizet engedik le a medencéből !!! Még le is írják micsoda kedvezmény !!! Az éves úszóbérlet pedig a fahídtól tart a körös-torokig ez idő alatt a Tiszán .S ezért a szellemi munkáért jár fizetés , legalább van egy kis betekintésünk az önkormányzat által üzemeltetett egységek vezetőinek gondolataiba .Miért is ilyen hatékonyak vagy nem nyereségesek ! Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a Tisza–Körös-zugi túraútvonal

Átadták a Csongrádhoz tartozó Nagyrétben a hat állomásból álló Tisza–Körös-zugi… Tovább olvasom