Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Szarvasokat láttak a csongrádi városháza előtt - galéria

Szarvasokat láttak a csongrádi városháza előtt - galéria
Csongrád - Elfoglalták a Kossuth teret a szarvasok Csongrádon. No, nem az agancsosok látogattak a városba, hanem ott rendezték az első Szarvaskészítő Verseny és Csíramálé Fesztivált.
A hideg és kellemetlen időjárás sem szegte kedvét a szarvasépítő brigádoknak szombat délután Csongrádon. A városban első alkalommal szervezte meg Gergely Ildikó a Szarvaskészítő Verseny és Csíramálé Fesztivált, ahol baráti társaságok ragadtak fűrészt, fúrót és ragasztópisztolyt, hogy a legszebb, legviccesebb karácsonyi csodaszarvast fabrikálják fából.

A Rémszarvasok csapata gyorsan végzett, ők lettek kész a leghamarabb a rönkfából készített négylábúval. – Körülbelül két óra volt, ökörködéssel együtt. Ezért is neveztünk be, hogy együtt legyen a társaság, hülyéskedjünk egy jót. Elég hideg volt, de nem fáztunk, segítettek a védőitalok – mondták forralt boros pohárral a kézben a lelkes szarvasépítők. A csapat alkotását könnyen fel lehetett ismerni, a szarvasuk ugyanolyan sapkát és nyakkendőt viselt, mint a fiúk.
Szarvasépítő versenyt Csongrádon. Fotó: Majzik Attila (galéria)
Az egyenruha a zsűrinek is bejött, úgy döntöttek, hogy a Rémszarvasok csapata készítette a legszebb karácsonyi csodaszarvast, a Táltos Manók pedig különdíjat kaptak.

A délután másik főszereplője a csíramálé volt, Varga Károly világbajnok mesterszakáccsal lehetett csíramálés ételek kóstolni. A búzából készült édességet szereti egyik-másik város kisajátítani magának, itt azonban békésen megfért egymás mellett a csongrádi, a szentesi és az orosházi csíramálé is.

A hidegben a Crockodeal együttes mozgatta meg a nézelődőket, majd a Seres Brothers karácsonyi műsora koronázta meg az estét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdból újult meg Bökény: parkolókat, játszótereket építettek, és ott lett sétány, ahol a diákok kitaposták

Félmilliárdból újult meg Bökény: parkolókat, játszótereket építettek, és ott lett sétány, ahol a diákok kitaposták
Lezárult a Zöld Város program Csongrádon. Uniós támogatásból parkolókat építettek, játszótereket újítottak fel - és a ,,Papucsos" is új funkciót kapott. Tovább olvasom