Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Szelfiket gyűjt a csongrádi múzeum is - pizzát lehet nyerni a legjobb telefonos önarcképpel

Mobilos önarcképek bárhol készülhetnek: fürdőszobában, liftben, kint a természetben, sőt akár múzeumban is. A Tari László Múzeum most ezeket gyűjti csokorba, hogy közelebb hozza a fiatalokat a kulturális intézményekhez.
Manapság percenként több millió szelfi, azaz önarckép készül világszerte. Ezek egy részét múzeumokban, kiállításokon kattintják el a mobiltelefonos alkotók. Ez adta az ötletet Mar Dixonnak, a Culture Themes weboldal szerkesztőjének, hogy január 17-ét a múzeumi szelfik napjává tegye. Ez a kezdeményezés arra buzdít, hogy azon a napon a közösségi oldalakon a #MuseumSelfie hashtag alatt olyan képeket tegyünk közzé, amelyeken egy szelfin mutatjuk meg kedvenc múzeumunkat, műtárgyunkat vagy kiállításunkat, persze mindezt úgy, hogy nem teszünk kárt a kiállítási tárgyakban.
 
Egy bronzkori harcos is jó társ a szelfizéshez, mutatja Illés Péter. Az akcióval a fiatalabb generációt hoznák közelebb a múzeumhoz. Fotó: Majzik Attila

A remek ötlethez a csongrádi múzeum is csatlakozott, így próbálva meg aktivitásra bírni a fiatalabb generációt. – Tavaly olvastam erről a kezdeményezésről, és azonnal be is írtam a naptáramba, hogy idén mi is részt vegyünk benne. Ez imázsépítés a múzeumnak.
 

A szelfi inkább a Z generáció műfaja, ők, a mostani tizen- és huszonévesek kicsit elveszettek a kulturális intézmények szempontjából. Ezzel remélhetőleg meg lehet őket szólítani

– véli Illés Péter, a Tari László Múzeum vezetője.

A legviccesebb, legötletesebb múzeumi szelfiket január 17-től 20-ig gyűjtik az esemény Facebook-oldalán. Részt venni nem csak a Tari László Múzeumban készített önarcképpel lehet. Más múzeumban is lehet szelfizni, a lényeg, hogy a készítő csongrádi legyen, vagy kötődjön a városhoz valahogyan. A legjobb képet díjazzák is, a nyeremény egy hatalmas pizza.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszínű torkolat Csongrádnál: így keveredik a megáradt Körös vize a Tiszába - látványos légifotók

Kétszínű torkolat Csongrádnál: így keveredik a megáradt Körös vize a Tiszába - látványos légifotók
Ritka, hogy a két folyó színe ennyire markánsan eltérjen. Mutatjuk fotókon. Tovább olvasom