Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Szétcsapta a villám a kéményt

Villámcsapás robbantotta szét egy csongrádi családi ház kéményét péntekre virradó éjszakán – éppen éjfélkor. Bár nem gyulladt ki az épület, és az ott lakóknak sem esett bajuk, a szomszédságban hét tévét tett tönkre a ménkű. Az még jobban megdöbbentette a házigazdát, amikor reggel kiderült: Borsodban élő öccséék tetőantennáját az éjjel szintén villámcsapás érte. Szerencsére ott, Cserépváralján sem sérült meg senki.
Fotó: Bíró Dániel
Pontban éjfélkor vágott be Dávidékhoz a villám. A pusztító energia szinte szétrobbantotta a csongrádi családi ház kéményét, amelynek darabjai a szomszéd portáján kötöttek ki. A tűzoltók időben érkeztek, de mire meg tudták tisztítani a sérült tetőzetet, a szakadatlanul hulló eső teljesen eláztatta az emeletet. Szerencsére semmi sem lobbant lángra, viszont az összes vezeték kiégett, az elektronikus berendezések tönkrementek. A szakértők közel félmilliós kárt állapítottak meg.

– A tűzoltók azt mondták, mázlink volt, hogy nem gyulladt ki a lakás – mondta lapunknak Dávid Teofildné, aki mindössze két méterre feküdt attól a kéménytől, aminek tetejét romba döntötte a villám. A kisülés a szomszédságban is érezhető volt, hiszen Dávidék televízióival együtt összesen hét darab készülék mondta fel a szolgálatot hajnalra.

A szomszéd portájára hullottak Dávid Teofild szétrobbant kéményének darabjai. Fotó: Bíró Dániel
– Hihetetlennek tűnik, de két és fél órával azután, hogy becsapott hozzánk a ménkű, Borsodban élő öcséméket is villámcsapás érte – mesélte lapunknak Dávid Teofild. A férfi elmondta: reggel épp be akart számolni testvérének az éjszaka történtekről, mikor fivére is ugyanazt kezdte hajtogatni a telefonba, mint ő. Szerencsére a Cserépváralján élő rokonoknál sem esett senkinek sem baja, ott sem keletkezett tűz, csak éppen náluk a villám az antennát választotta. Ott is teljesen kiégtek a vezetékek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a csongrádi ÁNTSZ

Érzékenyen reagáltak Csongrádon, amikor kiderült, augusztus elsejével megszűnt az Állami… Tovább olvasom