Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Szobrászatot tanultak Csongrádon

Csongrád - A passaui egyetem tizenegy pedagógia–rajz szakos hallgatója és tanáruk vendégeskedett a csongrádi művésztelepen a napokban.
Dudás Sándor szobrászművész, a művésztelep vezetője kalauzolta őket, bevezetve német látogatóit a műhelytitkokba.

– Régóta ismerem a német egyetem tanárát, és a passaui diákok is évente látogatnak hozzánk. A hallgatók megismerkedtek a szoborkészítés lépéseivel, munkaműveleteivel, technikájával – mondta Dudás Sándor.

Dudás Sándor szobrászművész.
Dudás Sándor szobrászművész.

A német vendégek elsajátították az agyagminta-készítés, a viaszveszejtéses öntés, majd a sorjázás, patinázás műveleteit is, nagy lelkesedéssel tanulták a szobrászkodást, és használták a különféle szobrászkellékeket.

Olvasóink írták

 • 3. Norbi56 2012. április 13. 19:06
  „2. hajdan61 2012.04.13. 12:57
  Kedves hajdani61
  Sok irigy, demagóg, primitív zagyvaságot olvastam már ezeken az oldalakon. Amit Ön ír az alábbi hozzászólásában az is az!”
 • 2. hajdan61 2012. április 13. 12:57
  „Tessék szíves lenni valaki mondja már meg, hogy a művész telepet ki tartja fönn? Dudás úr? Vagy a Nem profi kft, vagy az Önkormányzat. Mert azért így marha egyszerű ott kinn csücsükélni, cigivel a kacsóban ellenni egész napokat, hónapokat, oszt egyszer-kétszer egy évben történik egy pár napos csoda a telepen. Miért nem a művészúr üzemelteti? Akkor azt hiszem százszor meggondolná, hogy kit hívjon, mert nem a saját zsebéből kell kifizetni a rezsit úgy czuzammen. Jaj ne legyünk már annyira elájulva ettől az egésztől. Gyakran ráér, úgylátom az urat, mert napközben igen-igen megjelenik a piacon. Hogy is van ez? valakinek 8 óra, valakinek meg semmi? Nemtom, a kieső órákat kiveszik-e a béréből. Rohadt furi, míg mások inaszakaddtából húzzák az igát, a mművészúr meg ide-oda rohangál. Miért is nem alkot? Alkot ő, csak a saját zsebére és a város pénzén. Tessék mondani? Mennyi a m.telep éves költségvetése? Mennyi ebből a bér és a járulékok? Megéri ez a városnak? vegye ki vállalkozásba! Akkor majd megtudja, hogy mit kell fizetni a kemencéért, a világításért és még sorolhatnám. Na ennyi az én kételyeim kedves képviselő urak.”
 • 1. Norbi56 2012. április 10. 17:37
  „Ha a város vezetésének lenne valamilyen víziója a város jövőjét illetően, akkor tudnák, hogy ezen az úton kellene menni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul az iskola, a hivatal

A vidéki örökség megőrzésére kiírt pályázatban a község 17 millió 38 ezer forint uniós pályázati forrást nyert. Tovább olvasom