Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Takarodj! – írták a MIÉP elnökének

Gyalázkodó névtelen levelet kapott a MIÉP tömörkényi szervezetének elnöke, Gera Ferenc, aki politikai fenyegetésnek tekinti a küldeményt. A kézzel írott levélben sírgyalázónak nevezik a képviselőjelöltet, és arra szólítják föl, hogy takarodjon a faluból.
Gera Ferenc azt mondja, nem fél, ugyanis nincs mitől, de azért megfordult a fejében, hogy hátat fordít a politikának. A MIÉP tömörkényi szervezetének vezetője néhány napja gyalázkodó névtelen levelet kapott, amelyben a feladó arról ír, hogy a képviselőjelöltként induló, a kampányban részt vevő férfi a temetőből lopott virágokkal díszíti házának kertjét. Gerát sírgyalázónak és hullarablónak nevezi, és arra szólítja fel, hogy takarodjon a faluból.

– A vádak hamisak, biztos vagyok benne, hogy ez politikai fenyegetés, és sejtésem is van arról, ki áll a háttérben, de mivel bizonyítani nem tudom, inkább nem említek nevet – mondta lapunknak Gera Ferenc, aki arra számít, hogy folytatódik személyének alantas támadása. Szerinte két dolog lehet, ami miatt célpontba került: az egyik, hogy korábban maga is tagja volt a képviselő-testületnek, és most sokan nem szeretnék, ha ismét helyet kapna a grémiumban. A másik ok: a MIÉP-szimpatizánsok szavazata eldöntheti, ki vezeti ősztől a falu életét. Úgy véli, besározása kivédhetetlen, hiszen sokkal nehezebb cáfolni a hamis vádakat, mint elterjeszteni. Bár megfordult a fejében, egyelőre nem tett feljelentést, de erről konzultálni kíván pártja felsőbb vezetőivel is.

– Ilyenre még nem volt példa Tömörkényen.

Sajnálatosnak és elszomorítónak tartom, hogy a kampány nem kulturált mederben zajlik – nyilatkozta a község polgármestere, Fekete Gábor, aki lapunktól értesült az esetről. Arra a kérdésre, hogy kik lehetnek Gera Ferenc és helyi MIÉP politikai ellenlábasai, a falu első embere nem tudott válaszolni, mert – mint mondta – egyelőre azt sem tudni, hány polgármester- és képviselőjelölt mérkőzik meg ősszel Tömörkényen.

Fekete Gábor négy éve függetlenként, egyebek mellett szocialista és szabad demokrata támogatással diadalmaskodott, és most lapunknak bejelentette, idén megint megméretteti magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi MSZP-s jelöltek

A Magyar Szocialista Párt csongrádi szervezete tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, kiket indít a… Tovább olvasom