Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Tarolt Csongrád veterán vízipólósa

Csongrád - Idén megkoronázta több évtizedes sportpályafutását Tari László: az 55 éves csongrádi vízilabdázó az ausztráliai szenior olimpián és a hazai másodosztályban is aranyérmet nyert.
Soha nem játszott első osztályú bajnokságban, az OB II-es pontvadászatból viszont 26 éve kirobbanthatatlan Tari László, aki szenior sportolóként mindent megnyert, amit lehet. Az egykor műszaki tanárként végzett, később kereskedőnek állt sportember 1963 óta jár uszodába. Kezdetben úszott, a labda csak a vasárnapi edzéseken került elő.
Vízilabdás pályafutását 1983-ban a Csongrád-Bokros csapatában kezdte, a gárda megszűnésével, a 90-es évek elején a szentesi szeniorokhoz csatlakozott, akikkel pazar évtizedet produkált: 1996 és 2005 között három szenior vb-t és egy Eb-t nyert az együttes. Amíg a többiek fölött elszállt az idő, és sorra mondták vissza a játékot, ő nem bírt magával. 2005-ben, már az 50-et betöltve, beszállt az újonnan alapított és zömében 30 körüli pólósokat felvonultató szentesi öregfiúkhoz – náluk sem vallott szégyent. Idén velük aranyérmet szerzett az OB II-es bajnokságban.


Idén megkoronázta több évtizedes sportpályafutását Tari László
Idén megkoronázta több évtizedes sportpályafutását Tari László.
Fotó: DM/DV

– Sosem voltam sztárjátékos, inkább szorgos, fürge hangya, akit a sport teljesen elvarázsolt. Nem tudok meglenni mozgás nélkül. Hétköznapokon napi 2 órát edzek vízben és konditeremben, hétvégén meg jöhetnek a meccsek, no meg – ha belefér – az úszóversenyek. A táplálkozásra is ügyelnem kell, hogy tartsam a 94 kiló körüli versenysúlyomat – mondja a maga 191 centiméteres magasságával.

Eredetileg nem tervezte, hogy Ausztráliában tölti az októbert, de korábbi csapattársától, a szentesi Kádár Józseftől jött egy telefon, hogy a veterán játékokra készülő Budapest Masters csapata 50 fölötti pólóst keres sürgősen. Mivel edzésben volt, nem érte felkészületlenül a lehetőség. Többek között Sudár Attilával, Montreal olimpiai bajnokával szállt repülőre, hogy a szenior olimpiaként is becézett World Masters Gamesen bemutatkozhasson. Az eseményen 98 ország 45 ezer indulója 28 sportágban versenyzett. A magyar vízilabdacsapat hét mérkőzéséből hetet nyert, a döntőben a házigazda ausztrálokat verték 5–3-ra.

– Mindent megnyertem szenior sportolóként, de céljaim még vannak. Szeretnék 60 évesen is medencébe ugrani vízilabda bajnoki mérkőzésen – tette hozzá végül.

Olvasóink írták

 • 14. keletaru 2010. január 04. 18:20
  „Balotelli ! sportszerető ! Azt azért ne feledjük mikor vödör számra vitték a pénzt az önkormányzattól évekkel ezelőtt a focira, mondván ebből lesz az új pálya! De hátra ne nézzünk mi ? A többi szakosztály meg semmit nem kapott ezért éveken keresztül! ? Mondván most a foci az első ! Mikor " más " edzők társadalmi munkában dolgoztak !!!!! Akkor mások a semmiért agyon voltak fizetve, meg település szinten el ismerve ( település fizette albérlet stb. )S ne feledjük mennyi ember pénze lett oda akkor, meg "becsülete" !! Hol az a 800 néző,( mint látszik csak egyszer volt , erre nem lehet hivatkozni negyven éven keresztül, mint Puskásék teljesítményére, szerintem ) élnek még itt annyian ? Hol az a 150 fő ? Nem papíron kérdem, a pályán nem láttam még összesen annyit mostanában focistából ?! Jó lenne "valós" számokkal játszani, írni ! Nem összeugrasztani akar itt senki senkivel! Csak le írtam 25éves tapasztalatom ! Mellesleg rendelkezem" Magyar " bajnoki érmekkel valamint " nemzetközivel " " Csongrádért Prourbe " díjjal is, nem fociból !!!!! Hol vannak azok az edzők meg becsülve akik pusztán a sport, gyerekszeretetből tették tevékenységüket ( Csababá , Lajosbá , Feribá, a Női neveket sajna kihagytam, még sorolhatnám ) Üdv Kuci”
 • 13. sportszerető 2009. december 30. 16:36
  „A foci támogatást nem kéne összehasonlítani a más sportkörök támogatásával.
  Tudomásom szerint a környékbeli városok nagyobb támogatást adnak a focira, a kevés pénz miatt esett k az egyesület az NB-III-ból.(de ez már a múlt) Most első a megye első osztályban a felnőtt csapat, de első az Ifi csapat, valamint első a serdülő csapat is. A kiadott műsorfüzetből kiderül hogy a taglétszámuk kb 150fő, 5 edzőt foglalkoztatnak, és nem csak az Önkormányzati támogatásból élnek. A legtöbben a sportversenyek közül még mindig a focimérkőzéseken vannak(Csongrád-Sándorfalva 800 néző)
  Én annak a híve vagyok, hogy nem összeugrasztani kellene az egyesületeket meggondolatlan írásokkal, hanem annak kellene örülni hogy micsoda szép sport eredmények születtek 2009-ben, a csekély, évek óta nem változó Önkormányzati támogatás mellett.”
 • 12. Balotelli 2009. december 30. 14:57
  „Akkor legyünk büszkék a focistákra is, hisz hírnevet hoztak a városnak abban az időben mikor NB 1 B játszottak meg ma is amikor vezetik a megyei bajnokságot.”
 • 11. woodu 2009. december 30. 12:58
  „Gratulálok Tari László szép eredményeihez! Legyünk büszkék nagyjainkra, akik már teljesítettek, hírnevet hoztak a városnak, megyének, az országnak...”
 • 10. keletaru 2009. december 30. 11:10
  „Balotelli ! Jaaa . Sokkal többet kaptak évek alatt mit bármelyik vízi sport . Akár milyen eredményesek is voltak . Nem írom le mindenki tudja aki már "itt" lakik régóta vagy látogatja rendszeresen a sportpályát, esetleg ott nőt fel !
  sportszerető : Igen el kell ismerni a sikerét "mindenkinek" . Főleg ha hátrányosan meg különböztetett sportot képvisel itthon ! Hisz aki itt jár úsziba tudja a vízállásokat ! Üdv Kuci”
 • 9. sportszerető 2009. december 29. 21:04
  „Mi köze az egésznek a focihoz?
  Inkább a La eredményeiről kellene elismerően nyilatkozni!”
 • 8. Balotelli 2009. december 29. 13:21
  „Mert a volt csongrádi focisták oly sok kedvezményt kapnak?!”
 • 7. keletaru 2009. december 29. 10:45
  „Kíváncsi vagyok a " település vezetői " ezek után legalább egy kedvezményes belépővel meglepik-e ? Bezzeg ha focista lenne ???!!!! Gratu az elért eredményhez !! Üdv Kuci”
 • 6. nemecsek 2009. december 29. 09:08
  „5. Nem sértő amit írtam, mások azt írták volna, szerencsés ember. Azt azért beláthatod, 55 évesen nem kizárólag a tehetség és akarat függvénye a Szenior Olimpián Ausztráliában játszani.”
 • 5. Buksi 2009. december 29. 08:51
  „2 és 3-as !
  Ti biztos soha semmi eredményt nem értetek el ! Irigy , kishitü emberek vagytok !!”
 • 4. kislevi 2009. december 29. 05:16
  „Ő tanított meg engem úszni!
  Az elért eredményért pedig gratulálok!”
 • 3. nemecsek 2009. december 28. 20:06
  „Hát igen, életművész, szolid "ego" -val!”
 • 2. szemlelodo 2009. december 28. 17:57
  „Nagy dolog életében sem ismerte a munkát,végig lébecolta az életet.”
 • 1. SBetti 2009. december 28. 10:10
  „Gratulálok!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 10 tagú családnál karácsonyfa sem lesz

Karácsonyfa és ajándékok nélkül telik az ünnep a csanyteleki Fejes családnál: az utóbbi hónapokban félmilliós közmű- és hiteltartozást halmoztak föl. Tovább olvasom