Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Tavaszig marad az állvány

Csongrád, Szentes - Még a téli szünet előtt birtokba vehetik a diákok Csongrádon a piroskavárosi iskolát, amelynek felújítását nyáron kellett volna befejezni. Szentesen csak március végére fejeződik be az egy hónapja felállványozott Petőfi-iskola korszerűsítése.
Még ebben az évben megkezdődhet az oktatás a csongrádi piroskavárosi iskolában. A kistérségi társulás által működtetett intézmény korszerűsítésére 120 millió forintot nyertek, de a munkálatok júniusban leálltak, mert a fővállalkozó Gen-Ép Építési Zrt.-vel szemben felszámolás indult. Lapunk érdeklődésére Kőrösi Tiborpolgármester elmondta, most takarítják a megújult iskolaépületet, amit még a téli szünet előtt birtokba vehetnek a tanulók és a pedagógusok. Ugyanakkor egyelőre nem lehet lezárni a projektet, mert a támogatott fejlesztési tervek között szerepelt egy lift beépítése is, csakhogy a Gen-Ép nem fizette ki a gyártónak az árát, holott a költséget elszámoltatta, az összeget pedig megkapta a társulás számlájáról. A felvonót újra meg kellett rendelni, a kétszer kifizetett lift ellenértékét, 6 millió forintot most saját zsebből kell állnia a városnak. A lift beszerelése és az elmaradt tetőjavítás jövő év elején várható.

A Tisza másik oldalán sem zökkenőmentes munka az iskolafelújítás: a szentesi Petőfi-iskolát egy hónapja állványozták föl, de meg is akadt a külső rekonstrukció. A város hivatalos honlapjának üvegzsebrovatában fellelhető 2010-es dokumentumok szerint október 7-én írták alá a szerződést arról, hogy december 27-éig be kell fejezni az épületenergetikai felújítást, amit mintegy 60 millió forintért vállalt el az Unibau-Épszer Kft. Ugyanez a cég végezte a Dózsa-ház bővítését, azzal a különbséggel, hogy az arra vonatkozó júniusi szerződésen még szolnoki cím szerepel, azóta viszont – legalábbis a Petőfi-iskoláról kötött megállapodás szerint – Szentesre költözött a társaság.

Eredetileg 3 hónapra szerződtek, de fél évig tart majd a szentesi Petőfi-iskola felújítása. A szerző felvétele
Eredetileg 3 hónapra szerződtek, de fél évig tart majd a szentesi Petőfi-iskola felújítása.
A szerző felvétele

– Nem sokkal a munkák megkezdése után, a homlokzati feltárások során derült ki, hogy nagyon rossz állapotban van az alapvakolat, így a tervezett felületkezelést nem lehet elvégezni – vissza kell bontani egészen a tégláig. Emiatt szerződésmódosításra lesz szükség, ezért állítottuk le a homlokzati felújítást – szolgált magyarázattal Kanász-Nagy Gábor. A projektet lebonyolító Szentes Városi Szolgáltató Kft. illetékese hozzátette, a nyílászárók cseréje folytatódik. Várhatóan március végéig kap haladékot az Unibau-Épszer Kft. a felújítás befejezésére.

Olvasóink írták

 • 9. magor63 2010. december 16. 11:50
  „Ejj ráérünk arra még, hogy átadjuk az elkerülőt, hiszen még kilátszik a vemhes koca háta a nyomvályúból
  a Vasút utca sarkán és a gyerekeknek is vízijártasságit kell szerezni vagy minimum ladikot, hogy átkeljenek
  rajta. Nem baj, de lesz helyette okos ötletadó team a városházán, hogy tágítsák a vízfej eddig sem kicsi méretét....
  Jelige: Pató Pali”
 • 8. Balotelli 2010. december 15. 21:34
  „És tovább menve: "maga a város sorsa is kifürkészhetetlen". Sajna....”
 • 7. faQtya 2010. december 15. 21:06
  „Javaslom, változtassuk meg a "sors útjai kifürkészhetetlenek" szólást
  a "város útjai kifürkészhetetlenek"-re...”
 • 6. Balotelli 2010. december 15. 14:05
  „November közepétől autózhatunk a csongrádi elkerülő úton
  Bíró Dániel - Délvilág napilap
  2010.09.29. 09:12

  1. hozzászólás Balotelli 2010.09.29. 09:24

  "A főpálya burkolata gyakorlatilag elkészült, az egyik körforgalomnál a kopóréteg terítésével lezárultak az aszfaltozási munkák. A burkolatjelfestések, a jelzőtáblák, vezető oszlopok telepítése, a földutak és sárrázók építése, az árkok végleges kialakítása, valamint a növénytelepítés van még hátra. Holnap kezdődik a műszaki átadás-átvétel."
  Röhej.......... 3-4 napos munka ami fel van sorolva.
  Ja,elnézést inkább örüljünk, hát november derekára talán átadják.
  Nézőpont kérdése.....”
 • 5. Kamcsatka 2010. december 15. 13:33
  „Ugyan Zidane1 ezt mindenki tudja és elfogadja(hogy állami beruházás).Viszont azt is tudjuk hogy ott ahol normális,értelmes városvezetés működik ott már régen közlekednének az úton, nem lenne gond utánajárni és elintézni a hasonló esetet.(sok-sok úton megindult a forgalom,ahol még szinte fortyogott az aszfalt és a használatbavételi engedély megjött).”
 • 4. keletaru 2010. december 15. 12:12
  „Most akkor tényleg keskeny ??? Felelős munkák , beruházások , felelősök nélkül !?
  Zidane1 :-) igen állami , csak a "mi" pénzükből ! Üdv Kuci”
 • 3. Zidane1 2010. december 15. 11:46
  „Kamcsatka!

  Az elkerülő út állami beruházás; "a város útjai" állami utak (451), a forgalomba helyezést a Közlekedési Hatóság engedélyezi, így hát a feltételezésed is okafogyottá válik. Viszont, hogy mindenki pénzből él az már közel jár a valósághoz. Üdv”
 • 2. szkata40 2010. december 15. 11:32
  „T.Kamcsatka!Kire célzol hogy fizet az út "megnemnyitásáért"?Ugyan melyik vállalkozónak érne meg pénzt adni az amugyis kicsi bevételéből?Csongrád egyébként is haldoklik ha átadásra kerül az út ki lehet rakni a "Csongrád zárva" táblát.”
 • 1. Kamcsatka 2010. december 15. 11:09
  „Munkatársuk érdeklődésére Kőrösi Tibor polgármester azt is megmondhatná mikor szándékoznak megnyitni a várost elkerülő utat. Ez már bohózatba illő csongrádi valóság..Szegeden azt elemzi egy cikkük hogy mennyi kárt okoz az autópálya megnyitásának csúszása, itt viszont ahol készen áll nem adják át, nem tesznek semmit. Pedig itt is károk és balesetek keletkeznek a város utain. Már kezdem azt hinni hogy a Vasút utcai és Széchenyi utcai vállalkozók fizetik le az önkormányzatot az út megnyitásának késleltetéséért! Mindenki pénzből él.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcadik gyereküket várják

Igencsak népes családot mondhat magáénak a csanyteleki Fejes Ferenc és felesége. A házaspár már a 8. gyermekét várja. Tovább olvasom