Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Teleltetik a csongrádi mozit

Tavaszig nem lesz filmvetítés a csongrádi Uránia moziban, ugyanis a tulajdonos önkormányzat felmondja az üzemeltetővel kötött bérleti szerződést.
Borda Mihály semmi biztatót nem tudott mondani. A csongrádi önkormányzat szerződést bont a mozi üzemeltetőjével. Fotó: Bíró Dániel
– Semmi biztatót nem tudok mondani – mondta lapunk érdeklődésére Borda Mihály, a csongrádi mozi üzemeltetője. Megírtuk: a tulajdonos önkormányzat ultimátumot intézett a mozi bérlőjének: ha nem rendezi tartozásait november végéig, felbontják vele a 2005-ben megkötött tízéves szerződést. A határidő lejártakor a mozis azt nyilatkozta lapunknak, folyamatban van az áthidaló hitel intézése, december derekára rendezi a kintlévőségeit, és még karácsony előtt levetíti a Csongrádon is nagy érdeklődésre számot tartó Szabadság, szerelem című magyar filmet. Borda Mihály tegnap közölte: lakására nem tudott annyi hitelt felvenni, amiből rendezhetné a közel kétmillió forintos tartozását.

Természetesen nem így képzelte a csongrádi kitérőt a helyi gyökerekkel is rendelkező, Budakeszin élő mozigépész. Dédelgetett álma volt, hogy felvirágoztatja a lepukkant Kossuth téri épületet, amit leginkább az előtérben rendezett bálás vásárok miatt látogatott a város közönsége az utóbbi években. Elképzeléseire – aminek egy részét meg is valósította – tavaly novemberben még vevő volt a képviselő-testület. Közbenjárá-
sára júniusban 250 plázaszék került az elavult nézőtér helyére, illetve a terem világítását és hangosítását is korszerűsítette. Borda Mihály kezdeményezésére ősszel megindult a fűtésrendszer modernizációja, de mire felszerelték az új radiátorokat, már 400 ezer forinttal tartozott a gázszolgáltatónak, 336 ezerrel a polgármesteri hivatalnak, és több mint egymillióval a filmforgalmazónak.

– Nem tudunk több haladékot adni, tartjuk magunkat az eredeti javaslathoz: azonnali hatállyal felbontjuk a bérlővel kötött szerződést – nyilatkozta lapunknak Bedő Tamás polgármester. Mindehhez persze a képviselő-testület döntése is szükséges, és úgy tudjuk, ebben nincs is vita a grémiumban. A szerződésbontás azzal jár, hogy februárban kerülhet újból napirendre a mozikérdés. Feltehetően akkor megint pályázatot írnak ki a filmszínház üzemeltetésére, vetítéseket pedig csak az új bérlő tarthat – legközelebb valamikor tavasszal.


Vasárnap lesz az utolsó vetítés

Vasárnapig vetítik a csongrádi moziban Koltay Gábor Horthy, a kormányzó című dokumentumfilmjét. Borda Mihály érdeklődésünkre elmondta, DVD-vetítésről van szó, ami nem jelent számára többletkiadást. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltás és agyrém

Ha a csongrádi tanmedence helyzetét nem sikerül időben rendezni, 250 alsó tagozatos diák úszásórái… Tovább olvasom