Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Terv van, pénz nincs a felújításra

Terv van, pénz nincs a felújításra
Teljes körű útfelújításra Csongrád környékén csak állami vagy uniós forrásokból lehet számítani, ezekkel kapcsolatban az utak fenntartója javaslatot tehet, de a pénzzel nem ők rendelkeznek.
Ezt válaszolta érdeklődésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Pécsi Norbert Sándor azt is kihangsúlyozta: a felújítási igények magasabbak, mint amennyi pénzt szánhatnak rá.

A Csongrádról Tiszaalpár, illetve Csépa irányába tartó utak állapota gyakran felborzolja a helyiek kedélyét, az interneten is láthatunk időnként elrettentő fotókat. Bár mindkettő több számjegyű, alárendelt út, az elhelyezkedésénél fogva mégis fontos közlekedési útvonal.
 

Előbbi irányból távolsági buszok, áruszállító kamionok érkeznek a városba és a helyi gyárakba. Utóbbi irányból pedig azok az utazók, mezőgazdászok érkeznek, akik a pontonhídon át közelítik meg Csongrádot.

A közútkezelőnek mindkét szakaszra megvannak a kiviteli tervei, pénzt azonban nem kaptak arra, hogy ezt végre is hajtsák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépen kérték, meg is kapták a lakásokat: visszaszerzett Csongrád a honvédségtől 5 ingatlant

Szépen kérték, meg is kapták a lakásokat: visszaszerzett Csongrád a honvédségtől 5 ingatlant
Amióta nincs Csongrádon működő laktanya, az egykori honvédségi lakások harmada üresen állt. Az önkormányzat megkérdezte a minisztériumot, hogy átvehetné-e ezeket. A tárcánál azonnal igent mondtak. Tovább olvasom