Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Tiszai Mária-napok Csongrádon

Hatvan éve, 1947-ben rendezték meg először a Tiszai Mária-napokat Csongrádon. Erre emlékeznek augusztus 12-étől 15-éig a városban, fölidézik, mit mondott az ország minden részéből idesereglett híveknek Mindszenthy József bíboros.
A Nagyboldogasszony-templom oldalkápolnájában holnap nyíló kiállítás segít az emlékezésben. Délelőtt 10-kor Katona István egri segédpüspök celebrálja a búcsúi szentmisét, amelyet körmenet követ. Hétfőn, a második napon este fél 8-kor a kiváló akusztikájú Nagyboldogasszony-templomban a Grammy- és Kossuth-díjas Sebestyén Márta énekművész ad koncertet.

A kivételes élményt ígérő koncertben közreműködnek barátai: Dongó Balázs (duda, furulya, szaxofon) és Bolya Mátyás (koboz, citera). Kovács Lászlóné, a művelődési központ igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a művésznő énekelt az olaszországi Velencében, abban a templomban, ahol Tiziano Mária mennybemenetele című képe látható – pontos másolata pedig Csongrádon, Tari Lajos készítette 1917-ben.

Zárásul, 15-én Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök celebrál búcsúi misét a belvárosi Szent Rókus-templom előtti téren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyepmester a gyanúsított

Szólik Attilát, a csongrádi gyepmestert gyanúsítja a rendőrség az áprilisi szőlőkivágással. Ezt maga… Tovább olvasom