Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Tíz napja apa Bedő Tamás, Csongrád polgármestere

Csongrád - Apai teendői miatt másfél hétig Erdélyben volt Csongrád polgármestere. Bedő Tamás elsőként nekünk nyilatkozott magánéletéről és kisfiáról, Zerindről.
Tíz napja apaként is helyt kell állnia Csongrád polgármesterének: Bedő Tamásnak szeptember 10-én született meg kisfia, Bedő-Tar Zerind. A Tisza-parti város első embere hat éve egy közös barátjuknál ismerkedett össze kedvesével, Tar Irmával, aki terhességéig Erdélyben dolgozott tüdőgyógyászként. A pár közös döntése volt, hogy nem költöztek egy háztartásba, hanem mindketten szülővárosukban maradtak. A házassággal pedig úgy voltak, hogy hivatalos papír nélkül is lehet boldog családi életet élni.

– Igyekeztünk minél több időt együtt lenni, ezért rengeteget ingáztunk. Hol én, hol Irma utazott négyszáz kilométert, hogy lássuk egymást – mondta lapunknak a 35 éves Bedő Tamás, aki szerint éppen jókor fogant meg a csöppség. Ő maga nem ábrándozott, hogy fiú vagy lány legyen az utód, csak az volt a fontos, hogy egészséges legyen.

– Úgy terveztem, hogy ott leszek a szülőszoba közelében, amikor Zerind megszületik, de ő gondolt egy nagyot, és az eredetileg kiírt időpontnál tíz nappal hamarabb érkezett. Én Csongrádon voltam, amikor hétfőn hajnalban telefonált a kedvesem, hogy már a kórházban van. Akkor kocsiba vágtam magam, és meg sem álltam Marosvásárhelyig, ahol a párom mellett egy gyönyörű hajas baba várt. Töredelmesen bevallom, elérzékenyültem – mesélte a polgármester. A régi magyar Zerind nevet közösen választották: olyat szerettek volna, ami Magyarországon és Erdélyben sem mindennapi.

Koppány apja is Zerind volt

A Zerind magyar eredetű férfinév, jelentése: szerb. Ajánlott névnap: január 8., illetve október 23. A manapság ritkán használt név a honfoglalás idejéből való: Koppány apja Tar Zerind volt, akit Géza vagy megölt, vagy azért tudta kisemmizni, mert nem érdekelte a hatalom. Koppány viszont már nem nyugodott bele, hogy egy új öröklésrend miatt essen el jussától.

Irmát és Zerindet csütörtökön engedték haza a kórházból, azóta a napirend kialakítása az elsőrendű feladat. Szerencsére – egyelőre legalábbis úgy tűnik – a baba nem kifejezetten hangos, így hagyta aludni édesapját, aki mindeddig csupán segédkezni mert a pelenkázásnál.

Bedő Tamás tegnap munkába állt Csongrádon, de családja pár hónapig biztosan ott marad Marosvásárhelyen, hiszen anya és fia egyelőre nem vállalkozik ilyen hosszú utazásra. Pedig a polgármester szülei is nagyon várják az első személyes találkozást első unokájukkal. Amíg az apuka itthon dolgozik, Irma édesanyja segédkezik a gyermeknevelésben. – Amikor lesz egy szusszanásnyi időm, megyek hozzájuk, de most úgy néz ki, ők leghamarabb karácsony környékén jöhetnek Csongrádra.

Hamarosan az itteni lakásom is alkalmas lesz arra, hogy ide költözzenek, de ez fél-egy év múlva valósulhat csak meg. Úgy tervezzük, Irmának is keresünk munkát, a megyében úgy is hiányszakma a tüdőgyógyász – mondta a polgármester, aki egyelőre nem tudja, mikor lesz testvére Zerindnek. Az újszülöttről lapunk is szeretett volna képet közölni, de a szülők egyelőre türelmet kértek a nyilvánosságtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak tengődik a csongrádi Erzsébet Szálló

Csongrád - Egyelőre nincs Csongrádon kiforrott elképzelés a városi tulajdonban lévő Erzsébet Szálló… Tovább olvasom