Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Tovább tarthat a buli

Csongrád - Évente 12 alkalommal engedélyt kérhetnek a zárt térrel rendelkező szórakozóhelyek, hogy az eddigi hajnali 2 óránál tovább is nyitva tarthassanak – döntött a csütörtöki ülésén a csongrádi képviselő-testület.
A korábbi szigorú helyi rendelet három éve érvényes a városban, most megpróbálják, hogy sikerül-e a szórakozóknak és az üzleteknek élni a felkínált lehetőséggel. Az érvek között elhangzott, hogy a bulira vágyó fiatalok esetleg átmennének más településre, akkor már mégis jobb, ha hazai pályán maradnak, és nem éri őket baleset hazafelé. A kérelmet legfeljebb havonta két hétvégére nyújthatják be, egyszerre csak egy-egy alkalomra, legközelebb csak akkor kérhetik ismét, ha az előző rendezvény alkalmával minden rendben volt – hangsúlyozta Bedő Tamás független polgármester.

Máté Attila (Fidesz) ismét rákérdezett: mikor lesz mozgóbolt az öreg városrészben. A képviselő többször interpellált ebben az ügyben. A jármű esetleg több helyen is megállhatna, megkönnyítve ezzel a külterületen élők dolgát, mondta. A polgármester azzal nyugtatta meg, hogy ő is folytat tárgyalásokat ebben a témában, akár a korábbi bolt ideiglenes nyitva tartását is el tudja képzelni.

A bokrosi részönkormányzat testületből választott tagjai Gyovai Gáspár (Fidesz), Havasi Jánosné (MSZP) és Nagypál Sándor (független), az elnöke Somogyi Árpád (független) lett. A lakosok közül külső tagnak Balogh Jánost, Gulyás Ferencet és Ungerbauer Anikót választották.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilben is a közösségért dolgoznak

A Csongrádi és a Szentesi járásban is elismerték két rendőr közösségi munkáját. Tovább olvasom